Αλλαγές στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Στη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. που πραγματοποιήθηκε στις 13/6/09 υπήρξε σημαντική αλλαγή στο καταστατικό της. Αυτή περιγράφεται ως εξής:

Εγκρίθηκαν με 57 ψήφους υπέρ επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ για τροποποίηση διατάξεων του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Κατά πλειοψηφία (53 υπέρ, 3 κατά, 1 ΕΠΣ απούσα) επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 30 παρ. 7 του καταστατικού, που επιτρέπει στη Super League να εκπροσωπείται στις εκλογικές γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ με 16 ψήφους (μία ψήφος κάθε ΠΑΕ μέλος της) και στην Ενωση Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας να εκπροσωπείται με δύο ψήφους.

Καταστατικό της ΕΠΟ (το παλιό, χωρίς την τροποποίηση)

Μέχρι την αλλαγή, ολόκληρο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο εκπροσωπούνταν στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ με μία ψήφο, όσες δηλαδή έχει και κάθε Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων (σ.σ. στην πραγματικότητα μία είχε η Σούπερ Λίγκα και μία η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής). Αυτό που άλλαξε στη Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουνίου, είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να εκπροσωπείται από 18 ψήφους: 16 που είναι οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και δύο εκπρόσωποι από Β’ και Γ’ Εθνική. Έτσι η Γ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα αποτελείται πλέον από 75 μέλη (57 είναι σήμερα).

Να σημειωθεί ότι η αύξηση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ήταν προαπαιτούμενο από την πλευρά της πολιτείας, για να δοθεί και πάλι η εδώ και χρόνια «κομμένη» κρατική επιχορήγηση προς την ομοσπονδία. 😉

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: