Εθνική, ποδόσφαιρο ή ταλαιπωρία;

Το Σάββατο η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης (πόσο κοντινό ή μακρινό ακούγεται σήμερα αυτό;) έπαιξε το πρώτο ματσάκι μπαράζ με την Ουκρανία. Το αποτέλεσμα γνωστό, 0-0. Να μη σταθούμε στο καθαρό γκολ που βάλαμε στο 16ο λεπτό, που μας ακύρωσε ο διαιτητής, με υπόδειξη του επόπτη. Αλλά να πάμε στην εμφάνιση που κάναμε, που για άλλη μια φορά, δεν έπεισε! Όχι πως οι παίκτες δεν το πάλεψαν. Αυτό, την ύπαρξη διάθεσης για διάκριση που έχει πλέον η Εθνική, είναι κάτι που το πιστώνεται ο Ρεχάγκελ. Και ίσως η ομάδα της Πορτογαλίας. Αλλά έχουν αλλάξει, προς το χειρότερο, κάποια πράγματα.

nullnull

Το σύνολο που παίζει τώρα είναι ποδοσφαιρικά καλύτερο από το 2004. Μπαλίτσα όμως δεν παίζει. Όχι πως είναι χειρότεροι σε αυτό από την τότε ομάδα. Αλλά, με βάση τους παίκτες που συμμετέχουν τώρα μπορεί καλύτερα. Να κυκλοφορήσει το τόπι, να απειλήσει, να επιβληθεί. Γιατί όμως δεν το καταφέρνει; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι.

 1. Το κουτσάρισμα. Το Σάββατο ήταν στα όρια της γελοιότητας. Αντί να βοηθήσει την ομάδα που δυσκολευόταν, την χαντάκωσε. Τις αλλαγές που έγιναν, Χαριστέας στη θέση Γκέκα και Μήτρογλου στη θέση Σαλπιγγίδη, δεν τις κάνει ούτε ο Σούλης! Ειδικά η 2η έγινε για να διορθώσει τη μαλακία που έκανε με την 1η! Αντίθετα Κατσουράνης και Καραγκούνης, που ήταν κακοί, έβγαλαν όλο το παιχνίδι, παρ’ ότι είχαμε δικαίωμα και για άλλη αλλαγή. Τι να πεις …
 2. Η φθορά του Όθωνα στον πάγκο. Δεν είναι ο χρόνος που βρίσκεται σ’ αυτόν που τον έχει φθείρει. Είναι οι διάφορες αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς. Τύπου παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά δεν μαθαίνει. :mrgreen: Πάλι καλά που δεν φώναξε Γκούμα και Μπασινά …
 3. Αποτέλεσμα, δεν υπάρχει ο σεβασμός στο πρόσωπό του που υπήρχε παλιότερα. Οι παίκτες δεν τον βλέπουν πια σαν τον πατέρα που διαφεντεύει την ομάδα. Πολλοί μάλιστα δείχνουν να μην τον θέλουν άλλο, φαίνεται στα πρόσωπά τους μέσα στο παιχνίδι. Και όταν οι παίκτες δεν παραδέχονται τον προπονητή, επειδή βλέπουν καθημερινά αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, δεν θα παίξουν ποτέ στο μάξιμουμ γι’ αυτόν. Γι’ αυτό δεν πρεσάρουν ψηλά, δε θεωρούν πως αξίζει να κουράζονται! Θα πρέπει να τους πείσει κάποιος άλλος να το κάνουν. Κάποιος που δεν είναι καθημερινά μαζί τους, να βλέπει τι γίνεται, ώστε να μπορεί να κάνει τις σωστές κινήσεις. Κάποιος σαν τον Πιλάβιο. Που δεν έχει καμιά δουλειά να επωμίζεται τις υποχρεώσεις του προπονητή. 😉
 4. Οι εμμονές του Όθωνα σε κάποιους παίκτες, απλά ανύπαρκτους. Το πιο τρανό παράδειγμα ο Χαριστέας. Σε μεγάλη σειρά παιχνιδιών είναι τόσο λίγος, ακόμα και για μικρές κατηγορίες. Ωστόσο αυτός επιμένει να τον βάζει, ενισχύοντας τη φήμη πως έχει συμφέροντα απ’ τον παίκτη. Και όταν βάζεις μέσα τον άμπαλο, που παίζει με τα άρβυλα, που μπορεί να τριπλάρει μόνο έπιπλο, το κριάρι, δεν είσαι προπονητής αλλά γιδοβοσκός! :mrgreen:
 5. Οι άλλη εμμονή να μην χρησιμοποιεί νέους παίκτες. Δεν εννοώ συνεχώς, αλλά κατά περίπτωση, σαν δάνειο για συγκεκριμένο αγώνα. Και αφού στον εύκολο όμιλο που κληρωθήκαμε, δεν καταφέραμε να περάσουν κατευθείαν, ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ! Δεν ρισκάρει, σαν τον Μπάγεβιτς και την Σάντος ένα πράμα. Που οι φήμες τους ονομάζουν σαν αντικαταστάτες του, γι’ αυτό τους αναφέρω. Ο προπονητής οφείλει να είναι κι’ αυτός «παίκτης», τζογαδόρος. Αν ήθελε επαγγελματική σιγουριά ας γινόταν δημόσιος υπάλληλος.
 6. Η πεποίθηση πως με τον παρόντα προπονητή η ομάδα δεν πρόκειται να πάει παρακάτω. Όταν θέλει το 0-0 είναι και σήμερα πολύ ικανή να το καταφέρει. Αλλά ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό. Ή μάλλον αυτό είναι το ποδόσφαιρο του λίγου, του άμπαλου.

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν στο Ντόνεσκ; Είμαι συγκρατημένα απαισιόδοξος. Με τις συνθήκες του Σαββάτου θα μας ταΐσουν 2 ουκρανικά παστέλια να πορευόμαστε. Με αυτά που διαβάζω, πως ετοιμάζονται αλλαγές προβληματίζομαι. Αν γίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση μπορούμε να περάσουμε μάλλον εύκολα. Αν γίνουν προς την εσφαλμένη, θα χάσουμε την πρόκριση απ’ το 1ο ημίχρονο. Επειδή διαβάζω να ξεκινά ο άμπαλος, το κριάρι, ετοιμαστείτε για κλάματα.
Και να πάμε όμως Ν.Αφρική, μήπως δικαιούμαστε να πιστεύουμε σε αξιοπρεπή εμφάνιση; Μπα! Πιθανότερο είναι να πάθουμε τα της Αμερικής, σύνολο 0-10. Θυμάστε; Αφού δεν υπάρχει πια ηρεμία, δεν υπάρχει κουμανταδόρος, δεν υπάρχει ομάδα στην τελική. Ένα σύνολο άξιων παικτών, ομάδα δε λέγεται.

Δεν ξέρω τι προτιμά ο Πιλάβιος, να προκριθούμε και να λουστεί κάνα χρόνο ακόμα το Γερμανό; Γιατί έχω καταλάβει να μην τον θέλει, ούτε με ενέσεις. Αν δεν υπήρχε ο όρος στο συμβόλαιο, που με πρόκριση προβλέπεται η παραμονή του αλλιώς υπάρχει χρηματική ρήτρα, νομίζω πως θα είχε ήδη κατοχυρώσει αντικαταστάτη.
Αυτό πάλι είναι ένα άλλο, εξίσου σοβαρό θέμα. Η απομάκρυνση ενός προπονητή δεν πάει μόνη της. Επειδή η θέση δεν μπορεί να χηρέψει, είναι φούστα-μπλούζα με το ποιος θα τον αντικαταστήσει. Δεν μπορούμε να λέμε διώξτον, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί πως θα έρθει κάποιος καλύτερος. Όχι να κάθεται στον πάγκο ο βοηθός του και βλέπουμε. Κάνεις αλλαγή, αυτόν τον προπονητή με εκείνον. Δηλαδή βρίσκεις πρώτα τον «εκείνον» και μετά διώχνεις τον «αυτόν». Γκέγκε; 😉

Έλα μωρή Ελλάδα, παίξε μπάλα και πέρνα στα τελικά, ας γίνω (λίγο) ρόμπα με όσα έγραψα στο άρθρο! 😛

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. 2 Σχόλια »

2 Σχόλια to “Εθνική, ποδόσφαιρο ή ταλαιπωρία;”

 1. ρεχαγκελ Says:

  κανε τα κλαρινα σου τωρα.
  παιξε κανα football manager να ξεχαρμανιασεις.
  και κανε delete στο σχολιο γιατι σε κανει ρομπα

  • 4minister Says:

   Ρεχάγκελ, δεν υπάρχει διαγραφή. Έγραψα ότι πιστεύω και δεν το παίρνω πίσω. Εξάλλου το σημείωσα και στο τέλος. Προτιμώ την πρόκριση, είπα, από το να έχω δίκιο. Που περίμενα δηλαδή αποκλεισμό. Και πως, αν γίνουν αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση, είπα, θα περάσουμε μάλλον εύκολα. 😉

   Γιατί στο θέμα π.χ. του Χαριστέα έχω δίκιο, δεν νομίζεις; Τρεις φορές πήρε μπάλα και την πούλησε στους αντιπάλους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: