Νιόπλιας, the days after

nullΟ νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έκλεισε πλέον διψήφιο αριθμό ημερών παραμονής στον πάγκο, οπότε μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό. Τι είδαμε και τι δεν είδαμε, ή αλλιώς, τι άλλαξε και τι δεν άλλαξε (που πρέπει να αλλάξει) στο παιχνίδι της ομάδας.

Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είδαμε μια ομάδα του Τεν Κάτε, χωρίς ο Ολλανδός να κάθεται στον πάγκο. Κέρδισε μεν αλλά ο Ηρακλής δικαιούται να αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα. Επιβεβαιώθηκε λοιπόν το ρητό πως μάγος προπονητής που να κάνει θαύματα δεν υπάρχει. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Εξάλλου και ο Νιόπλιας δήλωσε:

  • – Το να πω γενικά για το πώς φαντάζομαι τον Παναθηναϊκό δε μπορώ να το κάνω. Έχω ένα πεντάμηνο συμβόλαιο και μέσα σε αυτό το διάστημα πρέπει να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.
  • – Ευτυχώς είμαστε σε όλους τους στόχους μέσα και θα προσπαθήσουμε να τους κατακτήσουμε. Αν τώρα έχω το χρόνο, έχω την καλή πορεία και μου δώσουν το δικαίωμα να συνεχίσω, έχω πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης από πολλά που βρήκα τώρα εδώ πέρα, τα οποία δεν είναι όμως της στιγμής. Ο καθένας έχει μία φιλοσοφία.

Αυτό που προκύπτει είναι πως διαφωνεί με πράγματα που βρήκε στην ομάδα, αλλά δεν υποσχέθηκε ότι θα μπορέσει να τα αλλάξει. Όχι όλα, γιατί στους 5 μήνες του συμβολαίου του δεν θεωρεί ότι προλαβαίνει. Θα κοιτάξει να ξεκινήσει με τα βασικότερα λάθη και με την πάροδο του χρόνου, λύνοντας ένα πρόβλημα θα καταπιάνεται με το επόμενο. Έτσι «μεταφράζω» αυτές τις δηλώσεις του.

Ακολούθησε το παιχνίδι με τους Ρουμάνους. Πάλι νίκη, αυτή τη φορά δίκαιη, αναμφισβήτητη. Πάλι ο αντίπαλος αδικημένος, όχι από το αποτέλεσμα αυτή τη φορά, αλλά από το σκορ. Ότι είδαμε μια ομάδα του Τεν Κάτε στο γήπεδο αυτή τη φορά δεν το λες.
Γιατί όταν ο Σίλβα παίζει όλο το 1ο ημίχρονο δεξιά και πατάει 3-4 φορές περιοχή αντιπάλου είναι καινούργιο.
Όταν το κέντρο παίζει κοντά στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην μπορεί να πατήσει περιοχή, πάλι καινούργιο είναι. Τα μακρινά σουτ που έκαναν οι Ρουμάνοι, με τον Αλέξη σε τέτοια φόρμα, δεν είναι ανησυχητικά. Πρέπει βέβαια να λιγοστέψουν οι κενοί χώροι, να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση.
Είδαμε και άλλους επιθετικούς, πλην Σισσέ, να πατάνε περιοχή. Κάτι στο οποίο ο Τεν Κάτε διαφωνούσε. Σύμφωνα με δήλωση Χριστοδουλόπουλου, τους δίδασκε να μην αφήνουν τον «ασβέστη».

Δεν είδαμε γιόμες. Μια όλη κι’ όλη θυμάμαι απ’ τον Βύντρα. Μια όμως ίσον καμμία.
Δεν είδαμε πετυχημένη λειτουργία όλης της οπισθοφυλακής. Θα μας τρελάνουν τα δημοσιογράφα! Εντάξει ορισμένα δημοσιογράφα.Όταν μπήκε ο Κριστέα, έκαμε ή δεν έκαμε γιογιό το Βύντρα;
Στα στημένα είδαμε διαφορά, δεν μπόρεσαν να παίξουν βόλεϋ οι αντίπαλοι επιθετικοί. Όπως και είδαμε ότι ο Μπίαρσμιρ είναι ικανός να καλύπτει χώρους και πιθανόν να είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει.
Τέλος, Κάρα και Κατσούρ δεν χωράνε ταυτόχρονα στην ομάδα με την απόδοση που έχουν τώρα. Είναι θετικό ότι ο κόουτς το ξέρει και δεν τους χρησιμοποίησε μαζί, παρά άλλαξε τον ένα με τον άλλο. Άσχετα αν η αλλαγή δεν τον δικαίωσε. Ο Κατσούρ ήταν «απασχολημνένος» με τις δηλώσεις που θα κάνει μετά … Ευτυχώς έκανε την πάσα στο Σάλπι που απέφερε το 3ο τεμάχιο.

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: