Κατσαρόλι ή λαϊκά Σουπερλίγκ

nullΜετά και την 18η αγωνιστική, ένας είναι Καβάλα για το Κατσαρόλι και άλλος για το γάιδαρο Καβάλα! :mrgreen:

Με τη διαφορά στους 7 πόντους και με ομάδα που παραπαίει, όλοι είναι περίεργοι να δουν πως αντιδρά η καρδιά του πρωταθλητή. Μπορεί ή θα πάθει τελικά καμιά ανακοπή (χάσει και τη 2η θέση); Δεν πάει να το παλεύει με τους «επιστήμονες», όταν δεν έχεις ομάδα, που να φτουρήσεις, ο κατακαημένος γαύρος; null

Όσοι γνωρίζουν τα βασικά απ’ την ξώραφη, έλεγαν πως η ομάδα που δεν έχει πάγκο κάνει κοιλιά την αρχή της χρονιάς, κατά τέλη Γενάρη περίπου. Βέβαια η γαυροκοιλιά ήρθε νωρίτερα, σαν αποτέλεσμα κάποιων λαθών και ελλείψεων, που τόνιζαν οι σχετικοί δημοσιογράφοι απ’ το καλοκαίρι. Και δεν φαίνονται στον ορίζοντα σημάδια σύντομης ανάκαμψης. Γιατί αν κρατήσει το ντεφορμάρισμα 2-3 βδομάδες ακόμα, δεν θα μιλάμε για κοιλιά αλλά για προκοίλι!

Από την άλλη, οι Πρασινουά δεν είναι σίγουροι για το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον όχι με αυτή την άμυνα. Εννοώ συνολικά την αμυντική τους λειτουργία, πίσω γραμμής και αμυντικών μέσων. Έσπασαν και το σερί των 6 συνεχόμενων νικών του Δανιήλ, που κρατούσε τόσα χρόνια. Έχουν τώρα 7 νίκες σερί και 7 βαθμούς διαφορά. Πόσο ακόμα θα τους πάει η εύνοια; Σίγουρα την Κυριακή (19η αγωνιστική) κάποιο σερί θα σπάσει. Η το σερί των 7 πράσινων νικών, ή το σερί των 4 νικών του Άρη. Που δείχνει η πιο ολοκληρωμένη ομάδα της Σουπερλίγκ τη δεδομένη χρονική στιγμή, παίζει καλά το τόπι, οργανωμένα, αλλά δεν διαθέτει τη βαριά φανέλα.

Αν συμβεί το αισιόδοξο πράσινο σενάριο, κερδίσει ο πρωτοπόρος στο Βικελίδης και πάρει πόντο ή πόντους ο ΠΑΟΚ στο Τηγάνι, μάλλον η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αν γίνει το αισιόδοξο κόκκινο σενάριο (το ανάποδο) και πάμε στους 4 ή 5 πόντους διαφορά, κάθε αγωνιστική θα έχουμε αγωνία. Κάτι που εύχονται με νύχια και με δόντια ΟΛΑ τα κανάλια!

Πάντως ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος και δεν δικαιούται κανένας να τον θεωρεί εύκολο αντίπαλο. Και αν μπορείς να μην τον αφήσεις να σε κερδίσει με κάποια δυσκολία, για να τον κερδίσεις πρέπει να φτύσεις αίμα! Μένει να δούμε πόση διάρκεια θα μπορέσει να έχει. Ή πόση περαιτέρω βελτίωση.

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. 4 Σχόλια »

4 Σχόλια to “Κατσαρόλι ή λαϊκά Σουπερλίγκ”

 1. Μάγος Says:

  Δεν βλέπω να περνάμε απο Βικελίδης,αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον τόσο φορτσάτο ΠΑΟΚ(βέβαια τον ΠΑΟΚ που στην Αθήνα χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του),οπότε δεν ξέρω πιο σενάριο θα ισχύσει…
  Την άποψη σου για την Κυριακή στο Χαριλάου φίλε 4iminister?…

 2. realorfake Says:

  Η Σουπερλιγκα είναι ένα ετήσιο meeting εξεχουσων προσωπικοτήτων της ελληνικής σόου-μπιζ προκειμένου να απονεμηθεί ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος στον Ολυμπιακό. Είναι έθιμο των τον ελληνων μετά την Ντουρκοκρατία, και κάθε χρόνο σε κλίμα κατάνυξης εκαντοντάδες ΝεοΕΛληνες παρακολουθούν την κορύφωσή του μέσα από την τηλεόραση. Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας έγινε το 348 π.Χ. από τον τότε πρόεδρο της ομάδας κλωτσοσφαίρισης (πρώιμη μορφή ποδοσφαίρου) γνωστής ως Βόδια Ξάνθης (το όνομα προερχόταν από την εταιρεία Βόδια ΑΕ, κατασκευάστρια κάρων βοδιών), τον κύριο Κατόπουλο. Ο τότε πρόγονος του Παναγιότατου Αρχιερέα Σωκράτιου Κοκκαλη, ο Σωκράτης ο σκέτος έφερε αντιρήσεις καθώς έστω και με μια μικρή διακοπή ενός έτους η ομάδα του κέρδιζε μονίμως το πρωτάθλημα και δεν έβλεπε την αλλαγή με καλό μάτι. Πολλά χρόνια αργότερα ο απόγονος του Κατόπουλου ψάχνοντας ένα λευκό χαρτί να βγάλει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας αφού απροκάλυπτα είχε στερήσει από την ομάδα του 3 δευτερόλεπτα καθυστερήσεων στα οποία πίστευε ότι μπορούσε να γυρίσει το εις βάρος της 6-0 βρήκε ένα χειρόγραφο του προγόνου του για το σχέδιο δημιουργίας της λίγκας. Η ιδέα του άρεσε από την πρώτη στιγμή και αποφάσισε να συγκαλέσει σε συνάντηση όλους τους ενδιαφερόμενους για να καταθέσει την πρότασή του, τροποποιημένη φυσικά για να σύγχρονα δεδομένα των φράγκων της τηλεόρασης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν είδαν την αλλαγή με καλό μάτι, και πρώτος ο εκλεκτός Υιός του Παναγιότατου Αρχιερέα, Πετρούλης Κόκκαλης ο τελευταίος (ελπίζουμε) καθώς κατ’ εντολή του ίδιου του πατέρα του ανέλαβε προσωρινά τον έλεγχο της Εκκλησίας του ΟΣΦΠ. Τα ερωτήματα που ζητούσαν απάντηση ήταν ο έλεγχος των μαυροκόρακων, το μαρούλι από την τηλεόραση και φυσικά οι τίτλοι του Ολυμπιακού, που συζητούταν υπό την κωδική ονομασία «ισότιμη μεταχείριση των ομάδων». Τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι η δεύτερη πρόταση που έμελε να χωρίσει τους ενδιαφερόμενους σε σύο στρατόπεδα. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τζόνης Γούμενος, εμφανώς επηρεασμένος από την ασθένεια Pro αντιπρότεινε τη δημιουργία της Προ Λίγκας στα πρότυπα της Master League του παιχνιδιού. Τα πολλά και επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη στο παιχνίδι όμως (οι διαιτητές σφύριζαν πέναλτυ κατά του Ολυμπιακού) έστρεψαν σιγά σιγά τους πάντες στη λύση της Σούπα Λίγκας. Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσης 5 λεπτών, και αφού διασφαλίστηκε η κυριαρχία του Ολυμπιακού και η τσέπη του «Τζίγκερ» οι υπόλοιποι απλά ακολούθησαν σαν καλά πρόβατα (στη σφαγή). Η πρώτη χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ο Ολυμπιακός ανακυρήχθηκε πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός υπέγραψε με την κρατική τηλεόραση συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων και οι υπόλοιποι δεν μας ενδιαφέρουν.

  • 4minister Says:

   Ωραίο χρονογράφημα! 😎

   Αυτή είναι η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι απαράδεκτοι (ως Έλληνες πολίτες) παράγοντες. Που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το άθλημα. Αρκετοί προέρχονται απ’ το χώρο της «νύχτας», και οι υπόλοιποι έχουν στενές σχέσεις μ’ αυτόν. Εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως οι περισσότεροι φίλαθλοι αποχώρησαν και έμειναν να παρακολουθούν τα γενόμενα οι vegeterians, με κύρια προτίμηση διατροφής το κουτόχορτο. 👿
   Αρκεί να στήσεις στα ΜΜΕ μια εκπομπή μαγειρικής (τις λένε και αθλητικές εκπομπές :mrgreen:) και να βάλεις δικά σου παιδιά στην κουζίνα. Άλλα 2-3 δικά σου παιδιά να κάνουν ότι δοκιμάζουν το φαγητό, να μένουν δήθεν εκστατικοί με τις υπέροχες γεύσεις και όλα πάνε ρολόι.
   Ευτυχώς το διαδίκτυο δεν μπορούν να το ελέγξουν και αρχίζει σιγά-σιγά να περνάει και μια άλλη άποψη, εκτός συστήματος. Αλλά αργεί πολύ να πάρει σοβαρά ποσοστά στη δημιουργία διαφορετικού προβληματισμού. 😦


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: