Κομιστής και αντεξουσιαστές

Κομιστής

Παίρνω αφορμή από ένα σχόλιο του έγκριτου δημοσιογράφου Αντώνη Πανούτσου. Βγενόπουλος

Ενα μυστήριο που ωχριά μπροστά στο «ποιος έδωσε τα πρακτικά;», που από χθες συνταράσσει τον Παναθηναϊκό. Τα έδωσε το πατρικό περιβάλλον για να φανεί η υπεροχή του προέδρου έναντι του Παύλου στις συνεδριάσεις; Τα έδωσε ο Τζίγκερ για να δημιουργήσει χάος πριν από τον τελικό του Κυπέλλου και να μη γίνει πανίσχυρος ο Πατέρας με το νταμπλ; Τα έδωσε ο Παύλος επειδή όλοι θα πιστεύουν ότι τα έδωσε ο Πατέρας; Τα έδωσε ο Βγενόπουλος επειδή χθες θα έβγαινε στους «Φακέλους» του Παπαχελά και όταν θα τον ρωτούσαν θα έβγαινε ενωτικός; Τα έδωσε ο Ξυλάς, ο Νίκας, η κυρία Λουμίδη;

Η πιο ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ότι τα πρακτικά δόθηκαν σίγουρα σε τρία Μέσα. Με την «Εξέδρα», που τα πήρε μία μέρα αργότερα, δηλαδή την Κυριακή, να είναι η μόνη που τα δημοσίευσε. Για το «Goal» δεν έχω ιδέα, αλλά για εμάς (σημ. Sportday) το μόνο που γράφω είναι ότι μας έφαγε η γραφειοκρατία και ανοίξαμε τον φάκελο Δευτέρα. Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος τα δημοσίευσε, γιατί τα χαρτιά να δοθούν με μία μέρα διαφορά; Σύμπτωση ή κάποιο σατανικό σχέδιο του You Know Who;

Στο τελευταίο ερώτημα θεωρώ ότι δεν ήταν σύμπτωση, αλλά ότι ο «κομιστής» θεώρησε την καθυστέρηση δημοσίευσης από τις αχρωμάτιστες Sportday και Goal κίνδυνο να θαφτεί το θέμα, οπότε πήρε τα μέτρα του δίνοντας σε ένα ακόμα Μέσο την ευκαιρία. 😈

Όσο για τον πιθανό κομιστή, όχι σαν φυσικό πρόσωπο, αλλά σαν ηθικό αυτουργό, αμφιταλαντεύτηκα πολύ. Το προφανές ήταν ο Πατέρας, οπότε το απέκλεισα με συνοπτικές διαδικασίες. Έπαιξε ρόλο το ότι τα σημαντικά της Συνέλευσης τα είχα μάθει (και αναφέρει) από τα Μέσα την επόμενη μέρα, 1 Μαρτίου 2010, όπως μπορείτε να βεβαιωθείτε.

 1. Ότι οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Βαρδινογιάννης είχαν παραστεί δι’ αντιπροσώπων. Πράγμα ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρής θεματολογίας Συνέλευση. 😯
 2. Ότι ο Πατέρας έθεσε ζήτημα αν θα είναι και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού.
 3. Ότι δήλωσε πως η πλευρά Βαρδινογιάννη διαρρέει ψευδώς για έλλειμμα 15 εκ. ευρώ, όταν τα 10 είχαν παραχωρηθεί στη ΓΗΠΕΛ, σαν ταμειακή διευκόλυνση. Την οποία ΓΗΠΕΛ διευθύνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης!
 4. Ότι δεν μιλούν με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη από τα μέσα Δεκέμβρη.
 5. Ότι ο εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Συνέλευση, Π. Κυριακόπουλος, δήλωσε πως ο εντολέας του επιθυμεί αύξηση μεγαλύτερη από το αιτούμενο αναγακαίο ποσό των 15 εκ. ευρώ, ακόμα και 50 εκ. ευρώ ΑΜΚ, για να μην χρειαστεί στο άμεσο μέλλον νέα αύξηση.
 6. Θα δοθεί σε ειδική εταιρία εντολή για αποτίμηση της αξίας της ΠΑΕ.

Για την πρόθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, να βάλουν κατά βούληση μεγαλύτερο ποσό από το αιτούμενο, εξακολουθώ να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις. Το θεωρώ κίνηση τακτικής και όχι ειλικρινή πρόθεση. Ο καιρός θα δείξει.
Επίσης, με αφορμή την αποτίμηση της αξίας της ΠΑΕ, είχα καταλήξει προσωρινά σε δυο πιθανά σενάρια.

 1. Η αποτίμηση της αξίας της ΠΑΕ είναι μια μεθόδευση για χρονοκαθυστέρηση, μέχρι να καταλήξει το γηπεδικό και ενδεχομένως κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε. Π.χ. στο τέλος Μαΐου, θα είναι γνωστή η απευθείας πρόκριση ή όχι στους ομίλους του Champions League, άρα και τα 12-14 εκ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία.
 2. Δεν έχουν την πρόθεση όλοι οι μέτοχοι να συνεισφέρουν το ποσό που τους αναλογεί στην ΑΜΚ, επομένως θα αλλάξουν τα ποσοστά ιδιοκτησίας. Θέλουν λοιπόν επανεκτίμηση, οι μεν για να γνωρίζουν πόσο θα πληρώσουν κάθε μετοχή και οι δε πόσο θα πουλήσουν.

Έτσι, χωρίς να κόβω και χέρι 😆 , δείχνω ποιον θεωρώ πιθανότερο … 👿

Aντεξουσιαστές

Από κείμενο του ίδιου δημοσιογράφου, δίνω τροφή για σκέψη.

Aν αυτοί που συνέλαβε η Αστυνομία είναι μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και είναι ΑΕΚτσήδες, το θέμα είναι αξιοσημείωτο.

Ο Κουφοντίνας και οι αδελφοί Ξηροί είναι ΑΕΚτσήδες και όταν είχαν συλληφθεί, άνθρωποι θυμόντουσαν ότι τους έβλεπαν στη σκεπαστή. Ο Νίκος Κουνταρδάς, που ενώ είχε αποφυλακιστεί πήγε μόνος του στον εισαγγελέα και είπε ότι σκότωσε τον ειδικό φρουρό, επίσης ήταν ΑΕΚτσής. Οι τρεις που συνέλαβε η Αστυνομία για τον «Επαναστατικό Αγώνα» βγαίνει ότι είναι και αυτοί οπαδοί της ΑΕΚ, και μάλιστα Φιλαδελφειώτες. Και φυσικά στο φαινόμενο υπάρχει εξήγηση.

Από τα τέλη του ’70, όταν οι Θύρες απέκτησαν χαρακτήρες, οι ΑΕΚτσήδες είχαν πάρει φασόν τον χώρο της εναλλακτικής Αριστεράς, οι Παναθηναϊκοί με τη ΝΟΠΟ τους υπερεθνικιστές και ναζιστές και οι Ολυμπιακοί με τους Misfits τους ροκάδες και τα μέταλλα. Φυσικά και στις τρεις ομάδες υπήρχαν κι άλλες τάσεις, αλλά ο χαρακτήρας δινόταν από τους συγκεκριμένους. Θυμάμαι στο σπίτι του Αντώνη Καφετζόπουλου, που ήταν φόλα ΑΕΚτσής, στην Παράσχου, να μαζεύονται οριτζινάλια και να έχουν το εφημεριδάκι. Να διαβάζεις για την ΑΕΚ και το πόσο κακό της κάνει ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος και να νομίζεις ότι διαβάζεις το όργανο του επαναστατικού κινήματος της Κίνας. Ο χαρακτήρας των κερκίδων φυσικά αλλάζει, αλλά κάποια κατάλοιπα μένουν και περνάνε από γενιά σε γενιά.

Αλλο ένα στοιχείο που δείχνει την αριστερή κλίση της κερκίδας της ΑΕΚ ήταν η στάση που είχε κρατήσει μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Στο ματς με την Ααχεν, όταν από την UEFA είχε ζητηθεί να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, η «Original» στη σκεπαστή δεν είχε σταματήσει να φωνάζει αντιαμερικανικά συνθήματα και για καιρό το παλιό αντιολυμπιακό χιτ «Του Κόκκαλη ο γιος» είχε αντικατασταθεί από το δημοφιλέστατο «Ο Μπιν Λάντεν». «Ρε Μπιν Λάντεν, τι να κάνω, που δεν ξέρω να οδηγώ αεροπλάνο…». Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος στο τηλέφωνο βέβαια μου είπε ότι τα άτομα που συνέλαβε η Αστυνομία δεν ήταν γνωστά στην «Original», αλλά το θέμα δεν είναι αν ανήκαν στους οργανωμένους αλλά ότι ακόμα τρεις προστέθηκαν στο πάνθεον της ΑΕΚτσήδικης επαναστατικής Αριστεράς.

Αυτά τα γεγονότα με έχουν οδηγήσει στο παρελθόν να πιστεύω πως υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στους οπαδούς, ιδιαίτερα τους φανατικούς, και στους ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων διάφορους «αντεξουσιαστές». Χωρίς να έχει ο Δικέφαλος την αποκλειστικότητα, θεωρώ πως παρόμοιων ακραίων πολιτικών απόψεων στοιχεία, υπάρχουν στις περισσότερες θύρες των φανατικών. Με κοινό στοιχείο την πίστη στη βία. 😉

3 Σχόλια to “Κομιστής και αντεξουσιαστές”

 1. Μάγος Says:

  Παρατηρώ υπουργέ μου πως διαχωρίζεις πολυ τον Βγενό απο τον Φάδερ. Εγω όσον αφορά τα διοικητικά τους θεωρώ ένα. Δεν πιστεύω πως ο ένας ενεργεί πριν μιλήσει με τον άλλον. Για αυτο και είτε τα έβγαλε ο Πατέρας είτε ο Βγενό ο σκοπός δεν αλλάζει…

  Για την άποψη σου περι οπαδών και αντιεξουσιαστών τα έχουμε πει τα δυο μας. Απο κει και πέρα διαφωνώ με τον Πανούτσο που μιλάει για ΝΟΠΟ. Η καραμέλα της ΝΟΠΟ έχει λιώσει, αυτο το πράγμα δεν υπήρξε ΠΟΤΕ σαν σύνδεσμος, απλα υπήρχαν 10-15 άτομα με κουκουλές και φασιστικά μπιχλιμπίδια. Πέρυσι με τον Γρηγορόπουλο γιατι δεν θυμάτε την αντίδραση της 13?, και γενικά οι Παναθηναικοί έχουν αντιδράσει κατα αυτον τροπό αρκετές φορές. Όπως με το πανί το 2000 στο final four (free palistene), με συνθήματα όπως «φωνιάδες των λαών αμερικάνοι» και πάει λέγοντας.
  Συμφωνώ πως η original είναι αρκετά πιο αριστερή, αλλα ας μην ξεχνάμε το ghetto club της που αποτελείεται απο φασίστες και υπάρχει ακόμα…
  Επίσης για τους misfits αμα ψαχτείς λίγο θα δείς τι σύμβολα έχουν φέρει κατα καιρό στο Καραισκάκη.
  Καταλήγω, Λαοί σαν του ΠΑΟ και του γαύρου είναι δύσκολο να τους χαρακτηρήσεις πολιτικά διότι είναι τεράστιοι. Για την ΑΕΚ μένω στην πάνω άποψη..

 2. 4minister Says:

  Αυτό που εννοώ στο θέμα είναι πως οι χούλιγκανς μένουν όξω από τις ποινικές διώξεις λόγω κυρίως της έτερης ιδιότητάς τους, της «αντιεξουσιαστικής». Δεν είναι η προστασία των Προέδρων που τους αφήνει ανέγγιχτους, αλλά τυγχάνουν ανώτερης προστασίας. Ότι έγινε και με την «επαναστατική» 17η, που αλώνιζαν επί χρόνια, γιατί είχαν … ασυλία! 😈

 3. Μάγος Says:

  Έχουν και απο άλλες πλευρές αβάντες αρκετοί. Όμως η προεδρική ασυλία παραμένει. Σεκιουριτάς του τελικού ενω σε όλες τις φοτος φαίνεται φάτσα-κάρτα, απο την μεριά του κυρ φάδερ καλύφθηκε. Απο ότι βλέπω δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση το θέμα αρα δεν πρέπει αν πήρε καμια περαιτέρω πρωτοβουλιά η αστυνομία περι συλλήψεων.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: