Πολυμετοχικός νέα επεισόδια (summer edition)

Πρόταση για εξαγορά των μετοχών της οικογένειας έκανε ο Βγενόπουλος στον Βαρδινογιάννη. Δεόντως ανήθικη 😆 αφού συμπεριέλαβε και την αγορά του προπονητικού κέντρου της Παιανίας. Καθόλου τυχαία δεν έγινε η επιλογή της ημέρας, ακριβώς μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής, ώστε να τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας 😉 Στο ζουμί, το σημαντικό της επιστολής Βγενό περιλαμβάνεται στην πρώτη παράγραφο:

Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

Σύμφωνα με την, αμφισβητούμενη έστω από ορισμένους, αποτίμηση της Delloite, η αναλογική καθαρή θέση αξίζει περίπου 25 εκατ. ευρώ, άρα για το 54,7% (ποσοστό οικογένειας Βαρδινογιάννη) προκύπτει ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα 13 εκατ. ευρώ.
null
Να φρεσκάρουμε με την ευκαιρία, τα ποσοστά των μετόχων, συνεισφορά φίλου του blog, που έκανε τα «μαγικά» του 😐 και τα βρήκε. Επειδή δεν βγαίναν σωστά τα αθροίσματα έκαμα μια μικρή διόρθωση και τα δημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη.

54.7%=>Οικογένεια, δηλαδή Βαρδής, για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
11.9%=>Αντρέας Βγενόπουλος
10%=>Ερασιτέχνης
6.4%=>Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Θανάσης είναι για να γεμίζει το πλάνο! 😛
6.4%=>Πατέρας
6.0%=>Bayloch Limited (συμφερόντων Ξυλά-Ζολώτα)
2.7%=>Παναγιώτης Δάβαρης (ο κύριος δεξιά, αντιπρόσωπος της Hyundai Hellas)
1.9%=>λοιποί μέτοχοι

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρεται στην αποτίμηση της ΠΑΕ που είναι 110 εκατ. ευρώ. Και δεν συζητά την πώληση του προπονητικού, αλλά το δανείζει για δυό χρόνια! Θέλει μάλιστα απάντηση σε 48 ώρες, λες και πουλάει φέτα βαρελίσια. 😯

Μέχρι να προλάβω να συνεχίσω το θέμα είχαμε άλλες τρεις ανακοινώσεις. Ή μήπως ήτανε κενώσεις (εντέρου); Με σημαντικές αλλαγές κατεύθυνσης εδώ που τα λέμε. Στις δυό προηγούμενες είχαμε τα «Γιάννη» και «Αντρέα» 🙄 και όλοι είχαμε πειστεί ότι εξελίσσεται μια αιώνια φιλία … :mrgreen: Το απόγιομα πάνε οι οικειότητες, μέχρι και στο savoir vivre (πληθυντικό) το γύρισε ο Γιάννης. 😛 Ως εκ τούτου εκνευρίστηκε ο Καπτάν Νικόλας και έκαμε παρέμβαση. Μόνο ο Παύλος μένει σιωπηλός, σαν να μην ενδιαφέρεται. Αλλά μας ξυπνάει για το αντίθετο η Πράσινη με τα «απελπισμένα» μπροστόφυλλα. Ούτε οι κουτσομπολίστικες δεν πέφτουν τόσο χαμηλά. Κρίμα για τα αδέρφια, όσα έχτισαν τόσα χρόνια με κόπους και θυσίες, πάει να τα γκρεμίσει ο Δημητράκης σε λίγους μήνες. Ή τους βαραίνουν πια τα χρόνια και δεν μπορούν να του περάσουν χαλινάρι, ή τον προτρέπουν και οι ίδιοι προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη. 😐

Παρ’ όλη τη συγκεχυμένη ατμόσφαιρα, πιστεύω ότι η οικογένεια θέλει να πουλήσει. Δεν τη βιάζει φυσικά τίποτε να το κάνει τώρα, σύντομα. Θα πάρει το χρόνο της, όσο κρίνει απαραίτητο. Το μόνο ζόρι που έχει είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που βλέπω να χρειαστεί να το βάλουν μόνοι τους, αφού όλοι οι υπόλοιποι (εκτός ίσως Παύλου) δεν προβλέπω να συνεισφέρουν, παρά τις αντίθετες δηλώσεις ορισμένων στο πρόσφατο παρελθόν. Άλλο συμφωνώ με την αύξηση και άλλο βάζω το χέρι στην τσέπη. 😉 Ωστόσο υπάρχει για τον μεγαλομέτοχο εναλλακτική, γιατί για να σπρώξει ζεστό χρήμα θεωρείται απίθανο. Να πουλήσει, μέσω του ειδικού στις πωλήσεις και όχι τόσο στις αγορές παικτών Φρέιτας, κάτι σε Λέτο και σε Νίνη π.χ. 😈

Μια, ελεγχόμενη ακόμα, πληροφορία λέει ότι ετοιμάζεται το ψηφιακό ποδοσφαιρικό στοίχημα, κάτι σαν αυτό που παίζεται στις διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Προσπάθησε να το «αναλάβει» μόνος του ο Θείος, αλλά φαίνεται να έχει σοβαρά ερείσματα να πάρει κομμάτι της πίτας η οικογένεια, δηλαδή ο Βαρδής όπως είπαμε παραπάνω. Λόγω όμως του ασυμβίβαστου, δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να συμμετέχει και να έχει και ομάδα, πρέπει να πουλήσουν. Ο Θείος ήδη καθάρισε, άσχετα τι έχει δηλωθεί μέχρι τώρα για το deal με τον Μαρινάκη. Πρέπει να ακολουθήσει και ο έτερος που επιθυμεί να μετέχει. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Αντρέας, που είναι από τους καλύτερους διαπραγματευτές στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θέλει να αγοράσει. Ξέρει όμως και ο Βαρδής (επίσης πολύ καλός διαπραγματευτής) ότι το ξέρει ο Αντρέας, οπότε παίζεται σκληρή πόκα. 😉 Με λίγα λόγια διαφωνούν στα ποσά, όχι στις προθέσεις ρόλων αγοραστή-πωλητή. Η διαφορά είναι μεγάλη, χαώδης, και θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη πίεση εκατέρωθεν για να γεφυρωθούν οι αποστάσεις. Θεωρώ δηλαδή ότι η κάθε πλευρά θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να πετύχει την καλύτερη τιμή, την μικρότερη ή την μεγαλύτερη ανάλογα με το συμφέρον της. Και κάτι ακόμα. Ο Πατέρας δεν είναι άνθρωπος του Βγενόπουλου, σαν να λέμε υπάλληλός του. Υπολογίζεται ότι η ρευστότητα του Πατέρα αγγίζει τα 700.000.000 δολάρια. 😉 Μπορεί δηλαδή να έχει το περισσότερο μετρητό απ’ όλους. Φυσικά δεν προτίθεται – ούτε αυτός ούτε κάποιος άλλος της ΠΕΚ – να το στρώσει χαλί να πατήσει ο Βαρδής, άσχετα το τι πιστεύει ο τελευταίος.

Για τους διαβαστερούς, τα παλιότερα επεισόδια της σειράς. 😛

28/6/10 Συνάντηση μετόχων θα γίνει αύριο μετά την επιστολή που έστειλαν το πρωί οι Ξυλάς, Νίκας, Δάβαρης και Ζολώτας. Παρόντες θα είναι επίσης οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και τον Παύλος Γιαννακόπουλος. Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας θα απουσιάσουν. Επομένως δύσκολα να προκύψει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, εκτός ίσως απ’ αυτό που ενδιαφέρει άμεσα τον Τζίγκερ, να εξασφαλίσει τα 15 εκ. της Α.Μ.Κ. και να μην τα βάλει όλα μόνος του. 😉

Να υπενθυμίσω ότι ο Ξυλάς ανήκει στο περιβάλλον του Νίκου Πατέρα, οι Ζολώτας και Νίκας είναι κοντά στον Ανδρέα Βγενόπουλο ενώ ο Δάβαρης κάποτε φερόταν ώς φίλα προσκείμενος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, κάτι που όπως φαίνεται από την σημερινή επιστολή δεν ισχύει. Δηλαδή:
«Δεν είμαστε στο σχολείο για να λέμε ο ένας στον άλλο «πες εσύ!» «όχι πες εσύ πρώτα!», όχι όταν συζητάμε για την επόμενη μέρα και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας που αποδεδειγμένα όλοι αγαπούμε και στον οποίο έχουμε όλοι, στο μέτρο της μέχρι σήμερα εμπλοκής και των δυνατοτήτων του ο καθένας, προσφέρει. Και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αντεγκλήσεις και υπονοούμενα γι’ αυτό και ήταν ατυχές το κλείσιμο της τελευταίας επιστολής του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αόριστα δήλωσε ότι κάποιοι εξ’ ημών παίζουμε κάποιο παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού».

29/6/10 Όπως το περίμενα, τίποτε ουσιαστικό δεν προέκυψε στη σημερινή συνάντηση των μετόχων. Πέρα από την αναμενόμενη υποστήριξη του Παύλου στο Τζίγκερ, και μάλιστα με δήλωση που αφήνει υπονοούμενα: «όση και αν είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ό,τι χρειαστεί από μας ο Παναθηναϊκός θα το έχει». Αλλά και τον επίσης αναμενόμενο διαχωρισμό της θέσης του Ξυλά και τη δήλωση ότι με αυτές τις προϋποθέσεις πιθανώς δεν θα συμμετάσχει στην επερχόμενη Α.Μ.Κ. Η εκλογή προέδρου αναβλήθηκε για την επόμενη (ή την επόμενη της επόμενης :mrgreen:) συνάντηση. Δηλαδή αναβολή αορίστου χρόνου. 😛

Σφίγγουν τα γάλατα για την οικογένεια, και κατ’ επέκταση και για την ομάδα. Μόνη προφανής λύση είναι να πουλήσει. Όχι απαραίτητα στην Π.Ε.Κ., ας προτιμήσει τον Παύλο ή όποιον άλλο βρίσκεται εύκαιρος. Αρκεί αυτός να είναι σοβαρός, όχι λαμόγιο της νύχτας όπως κάπου αλλού (υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 παραδείγματα στην Super League). Κάποιος που θα επενδύσει πραγματικό χρήμα, όχι κουβεντιαστό (παίκτες ασήμαντοι με δήθεν κόστος 3-4 εκ.), για να εισπράξει μετά. Που θα κάνει γήπεδο ιδιόκτητο, όχι σαν το δανεικό Καραϊσκάκη, και θα δυναμώσει τις ακαδημίες. Που θα κρατήσει προπονητή και τεχνικό επιτελείο, δικής του επιλογής, για 10 χρόνια. 😉

30/6/10 Αποχώρηση από την πολυμετοχικότητα, συνοδευόμενη με σκληρή δήλωση κατά Γιάννη Βαρδινογιάννη, έκανε ο Μιχάλης Ζολώτας. Εννοείται χωρίς πρόθεση να συμμετάσχει στην Α.Μ.Κ. Δήλωσε ότι θα επανέλθει αν επιστρέψουν οι Βγενόπουλος – Πατέρας.

5/7/10 Δεν άλλαξε κάτι μετά το σημερινό ξεκατίνιασμα. Ισχύουν τα παλιότερα:

Με λίγα λόγια διαφωνούν στα ποσά, όχι στις προθέσεις ρόλων αγοραστή-πωλητή. Η διαφορά είναι μεγάλη, χαώδης, και θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη πίεση εκατέρωθεν για να γεφυρωθούν οι αποστάσεις. Θεωρώ δηλαδή ότι η κάθε πλευρά θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να πετύχει την καλύτερη τιμή, την μικρότερη ή την μεγαλύτερη ανάλογα με το συμφέρον της.

Απλά η παρέα Βγενό έκανε τη σημερινή κίνηση για να «σκεπάσει» την δημοφιλία της μεταγραφής Γκοβού. Όλα μελετημένα στο χαρακίρι που παίζεται (γνωστή παραλλαγή της πόκας 😆 )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: