Τέλος Ρεχάγκελ, έναρξη με νέα διεύθυνση

ΣάντοςΠριν την αναχώρηση της Εθνικής για την Αθήνα, στο Γιοχάνεσμπουργκ, πραγματοποιήθηκε μίνι σύσκεψη της ΕΠΟ με την παρουσία του προέδρου, Σοφοκλή Πιλάβιου και άλλων εφτά μελών του Δ.Σ. με θέμα τον διάδοχο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής. Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ ήταν ο διάδοχος του Ρεχάγκελ να είναι ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος που στην χώρα μας έχει δουλέψει σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SoccerPlus, η πρόταση του Σοφοκλή Πιλάβιου προκάλεσε τις αντιδράσεις κάποιων από τα εφτά μέλη του Δ.Σ.. Μάλιστα ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου φέρεται να αποχώρησε από το σημείο που γινόταν η συνάντηση. Αντίθετα υπήρξαν σύμβουλοι όπως ο εκτελεστικός γενικός γραμματέας Γιάννης Οικονομίδης που στήριξαν τις εισηγήσεις του προέδρου της ΕΠΟ για την επόμενη ημέρα στην Εθνική ομάδα.

Εκτός από την απόφαση να προσληφθεί ο Σάντος, αποφασίστηκαν:

 1. Να παραμείνει στην Εθνική σαν τιμ μάνατζερ ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος μαζί με τους Καραγκούνη και Κατσουράνη ήταν από τους… οπαδούς του Πορτογάλου.
 2. Να προσληφθεί Έλληνας βοηθός προπονητή του Σάντος.
 3. Να προσληφθεί Πορτογάλλος σκάουτερ.
 4. Να αλλάξουν κάποια πρόσωπα του προηγούμενου προπονητικού τιμ καθώς θα έρθουν καινούρια πρόσωπα επιλογής ΕΠΟ και Σάντος.

Όλα αυτά βεβαίως θα επικυρωθούν στο Δ.Σ. που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Όλο το άρθρο.

Ως γνωστόν ο Ρεχάγκελ παρέμεινε στη Ν. Αφρική, δεν επέστρεψε με την αποστολή. Έριξε δηλαδή, με το δίκιο του νομίζω, μαύρη πέτρα. 😐 Adios Otto και ευχαριστούμε για όλα. Παρά τα λάθη σου μας ανέβασες επίπεδο-α και αυτό δεν αμφισβητείται από τους νοήμονες. 😉

Φαίνεται επίσης, πως η εκτίμησή μου ότι οι ξαφνικοί «τραυματισμοί» του 2ου ημιχρόνου στο παιχνίδι με την Αργεντινή είναι ύποπτοι, έχει κάποια βάση … 🙄

Ένας μικρός απολογισμός, σαν ιστορική αναδρομή, για τον Όθωνα.

Είμαστε στην ποδοσφαιρική αφάνεια, στην ανυποληψία, και κατάφερε να μας φέρει 40-50 θέσεις ψηλότερα στην κατάταξη. Ο κύριος λόγος είναι ότι ενέπνευσε σοβαρότητα για τους συμμετέχοντες στην Εθνική ομάδα. Στο πρώτο επίσημα γεύμα με την ομάδα, είδε στο τραπέζι καμιά 50αριά χαβαλέδες να συνεστιάζονται. Ρώτησε γιατί είναι τόσοι πολλοί και του απάντησαν ότι είναι διάφοροι φίλοι της ομάδας. Τι να του πούνε, ότι είναι διάφοροι τζαμπατζήδες που βρήκαν ευκαιρία (μέσω γνωριμιών) να περιδρομιάσουν τζάμπα; :mrgreen: Ζήτησε και πέτυχε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Τόνισε ότι στα γεύματα της ομάδας συμμετέχουν οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και ολιγομελής ομάδα από την Ε.Π.Ο.
Το πρώτο βράδυ που απέσυρε την ομάδα σε ξενοδοχείο, κατεβαίνει το βραδάκι στο σαλόνι και βλέπει δίπλα σε κάθε παίκτη ένα και δυό άτομα. Όταν έμαθε πως είναι δημοσιογράφοι, τους πέταξε έξω και απαγόρευσε την είσοδό τους στο μέλλον. Ένας πόλεμος είχε αρχίσει. 😈
Στην πορεία όμως φθάρηκε. Όταν πέτυχε το θαύμα (EYRO 2004) εδραίωσε πολύ τη θέση του και γύρισε το φύλλο. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με scouting για καινούργιους παίκτες. Όχι σώνει και καλά για την πρώτη ομάδα, αλλά για τις Νέων – Ελπίδων, που θα επανδρώσουν μελλοντικά την Ανδρών. Νομίζω πως αν τον ρωτήσουν δεν ξέρει ποιος είναι τώρα ο προπονητής στην Ελπίδων. 😐 Ερχόταν στην Ελλάδα λίγες μέρες το χρόνο, τις απολύτως απαραίτητες. Δεν έπιασε σπίτι, έμενε σε ξενοδοχείο! 😯 Άρχισε, σου λέει, να κλείνει συμβόλαια σε παίκτες με ομάδες της Γερμανίας (κυρίως) και τους στήριξε με συμμετοχές στην Εθνική. Το πρώτο καλό είναι, τους έστειλε σε σοβαρές ομάδες να μάθουν πως παίζεται το άθλημα και να γίνουν καλύτεροι, γιατί δίπλα στο Μάκαρο, τον Γιάνναρο, ακόμα και το Θείο μαθαίνεις «άλλα κόλπα» και δεν μετράς σαν παίκτης. Αν ταυτόχρονα έβγαλε και ευρώπουλα μαγκιά του, αλλά το δεύτερο, να επιμένει να τους βάζει ενώ είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ντεφορμέ, είναι από κατακριτέο έως κατάπτυστο. Γενικά είναι πολύ ικανός, επαναλαμβάνω ο καλύτερος που θυμάμαι στον πάγκο, αλλά δουλευταρά δεν τον λες με την καμία. Δεν το ξέρω, αλλά δεν πιστεύω να χρησιμοποιούσε την επιστήμη (π.χ. εργομετρικά) για να αποφασίζει ποιοι πρέπει να παίζουν.

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Πιλάβιος η καρέκλα του άρχισε να τρίζει. Ο Σοφοκλής δεν είδε με καλό μάτι το 1,1 εκ. ευρώ το χρόνο. Γνήσιος μαθητής Βαρδινογιάννη. :mrgreen: Επίσης είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος για να του ξεφύγουν οι «εμμονές» του Γερμανού. Ούτε και το ότι πηγαινοερχόταν σχεδόν σαν τουρίστας μπόρεσε ποτέ να το χωνέψει. Αν δεν είχαμε αποκλείσει την Ουκρανία (18 Νοεμ. 2009) θα του είχαμε κουνήσει μαντήλι μαζί με τον Τεν Κάτε. 😛 Τι σατανική σύμπτωση, και στις δυό απολύσεις έβαλε το χεράκι της η Δυτική Πελοπόννησος … 👿 Μάλιστα ο Σοφοκλής ήθελε να τον «στείλει» νωρίτερα, αλλά μόλις διάβασε το ποσό της ρήτρας το ξέχασε ακαριαία.

Ο Φερνάντο Σάντος που έρχεται, γιατί θα είναι τεράστια έκπληξη να μην είναι αυτός, είναι πολύ καλή επιλογή. Κατ’ αρχήν είναι 16 χρόνια νεώτερος. Μετά, είναι καμιά 500σαριά χιλιάρικα το χρόνο φθηνότερος (αυτό μου είπε να το γράψω ο Πιλάβιος 😛 ). Είναι ομαλή διαδοχή, αφού τόσα χρόνια πειστήκαμε ότι μόνο αμυντικά μπορούμε να παίξουμε αξιοπρεπώς. Μπορεί να δουλέψει παραπάνω, εκεί που ο Όθωνας λουφάριζε. Τα πάει γενικά πολύ καλά με τους παίκτες του. Δεν μασάει με τσάτσους που θέλουν τη φανέλα σπίτι τους, εκτός κι’ αν καταφέρουμε να τον διαφθείρουμε κι’ αυτόν. Ο ένας λόγος που έφυγε απ’ τον ΠΑΟΚ είναι ότι του φόρεσαν τούρκικο φέσι, και ο άλλος ότι υπήρχαν 3 «καϊνάρια» που μόλις τους έβγαζε από τη βασική ενδεκάδα πήγαιναν «πιο πάνω» (κάτω στη σελίδα).

Όσο θα μείνει στη Ε.Π.Ο. ο Σοφοκλής θα τα πάνε μια χαρά, μπορεί και καλύτερα από τώρα. Και μην ακούω ότι πιάσαμε ταβάνι, ότι είμαστε μόνο 10 εκ. και άλλα «ζαρζαβατικά». Η Ουρουγουάη είναι μόνο 3,5 εκ. και είναι πολύ μπροστά από μας. Που παρεμπιπτόντως, αν παρουσιάσει το ίδιο μέχρι τώρα πρόσωπο, είναι στους 4! Αν δω τον Φερνάντο να οργώνει τα γήπεδα της επαρχίας, ξέρω ότι θα πάμε καλά.

Για το καλωσόρισμα του αφιερώνω τραγουδάκι, Cesária Évora – Saudade 😛

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. 5 Σχόλια »

5 Σχόλια to “Τέλος Ρεχάγκελ, έναρξη με νέα διεύθυνση”

 1. Μάγος Says:

  Πολυ με άρεσε η αναδρομή σου για τον Όθωνα…

  Για μένα ο Σάντος δεν θα πετύχει. Οι διεθνέις έχουν ανάγκη να τους πιστέψει κάποιους, αυτο που έκανε ο όθων, να τους πει «ξέρω τι σκέφτεστε, μπορείτε!»

  Αυτο δεν γίνετε να το κάνει κάποιος που είναι επιλογή τους…

 2. 4minister Says:

  Δεν ξέρω τι έχουν ανάγκη οι παρόντες διεθνείς. Η Εθνική όμως έχει ανάγκη κάποιον που να δουλεύει και όχι να πηγαινοέρχεται σαν τουρίστας. Τη μπάλα του Όττο δύσκολο να την ξέρει αλλά προέχουν άλλα πράγματα. Την μπάλα του επιπέδου της Εθνικής μας νομίζω την ξέρει. Έτσι κι’ αλλιώς γιούρο-μούρο κ.λ.π. δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε. Ο Όττο το πήρε στα 3 πρώτα χρόνια με μεγάλη δόση τύχης. Μετά, τα υπόλοιπα 6 που έμεινε, μας κράτησε απλά σε καλό επίπεδο.

  Στο τέλος οι παίκτες δεν τον ήθελαν, άσχετα τι λένε τα Μέσα. Ούτε για τον Τεν Κάτε λέγανε, άσχετα που ήξερα ότι ο Κατσούρ κορόιδευε τον Κάτε από τότε που ήρθε. Όταν λέμε Κατσούρ πάει φούστα-μπλούζα και ο Κάρα … 😈

 3. Kanthar0s Says:

  Ωραίο το άρθρο!

  Ευχαριστούμε τον Ρεχάγκελ για όσα πρόσφερε. Δεν ήταν και λίγα. Η επιλογή Σάντος είναι καλή και με βρίσκει σύμφωνω. Μένει να δούμε αν θα μας δικαιώσει.

  Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να βρισκόμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε στο euro. Η κλήρωση εξάλλου ήταν καλή.

  Στο προσεχές μέλλον θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε.

  Καλησπέρες!

 4. 4minister Says:

  Επειδή το ξέχασα χθες 🙄 ευχαριστώ και τους δυό σας.

  Όπως έγραψα και στο θέμα, αν δω τον Σάντος να δουλεύει σκληρά, γιατί ο Όθωνας ήταν λουφαδόρος, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πηγαίνουμε εξίσου καλά. Βέβαια θαύματα δεν ξαναγίνονται, αλλά θέλω να παρουσιάζουμε ένα αξιόμαχο σύνολο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: