Παναθηναϊκός, η επόμενη μέρα

pao logo

Αφορμή ήταν το απαράδεκτο φτηνιάρικο πούλημα, να μη μπει μέσα ο Καραγκούνης, σε ένα σίγουρα χαμένο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη εκτός, ώστε να συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο unfair, που δεν πιστεύω ότι ήταν απόφαση του Φερρέιρα. Ούτε μασάω τσίγκο, ότι δήθεν κανείς δεν τον είχε ενημερώσει τον προπονητή για το ρεκόρ. Μπορεί να έχω γράψει πολλές φορές ότι ο Καραγκούνης είναι πλέον λίγος για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, αλλά η επικύρωση της προσφοράς του μέχρι τώρα στην ομάδα, είναι απαραίτητη από μια διοίκηση που οφείλει, αλλά όπως φαίνεται δεν null, να σέβεται την ιστορία του συλλόγου που διοικεί.

Ήταν ο σπινθήρας για διάφορες σκέψεις. Όπως π.χ. γιατί η θέση βασικού «ανήκει» στον Τζόρβα, που δέχεται το πρώτο σουτ η κεφαλιά που πάει μέσα, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Και πρέπει τότε όλοι οι υπόλοιποι να τρέξουν ώστε να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Που είναι γνωστό ότι έχει αδύναμα πόδια, γι’ αυτό και στα ελεύθερα περνά με δυσκολία η μπάλα τη σέντρα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής στις ψηλές σέντρες στην περιοχή του. Παράλληλο θέμα είναι η απουσία του Ντάνι Φερνάντες ακόμα και από τις αποστολές, τη 18άδα. Αν ο Νιόπλιας είχε φύγει νωρίς θα είχα μπερδευτεί. Αλλά ήταν στον πάγκο, και το καλοκαίρι που αποκτήθηκε δανεικός ο Ντάνι, και σε 10 αγώνες της Super League. Αφού λοιπόν ο Καρνέζης κρίθηκε το καλοκαίρι ανεπαρκής για 2ος τερματοφύλακας και αποκτήθηκε γι’ αυτό το λόγο ο πορτογάλος, γιατί δεν κρίθηκε ικανός να κάτσει στον πάγκο ούτε σε ένα παιχνίδι; Μου ήρθε στο μυαλό η περίπτωση Σηφάκη, που «κάποιοι» τον σαμποτάρισαν στον Ολυμπιακό για να μη χάσει τη θεσούλα του ο Κηπουρός. null

Ένα άλλο θέμα, τροφή για σκέψη, είναι ότι η αξία του ρόστερ δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα του παιχνιδιού που βλέπουμε στο χορτάρι. Δηλαδή, με πολύ λιγότερους ποιοτικά παίκτες, στο Τριφύλλι ή αλλού, είδαμε και βλέπουμε καλύτερη μπάλα. Ούτε είναι ο λόγος ότι η ομάδα δεν τρέχει, γιατί στη Δανία π.χ. έτρεξε 116 χλμ απόσταση. Το θέμα είναι ότι λίγα απ’ αυτά τα χλμ γίνονται με ένταση, με σπριντάρισμα. Δεν υπάρχει διάθεση για διάκριση, ο κυρίαρχος στόχος του κάθε παίκτη είναι να μην κουραστεί και χρειαστεί αντικατάσταση, χάσει τη θεσούλα του στον αγώνα. Δεν δείχνουν επίσης να στηρίζουν ο ένας τον άλλο στα δύσκολα που έχουν αντιμετωπίσει. Δεν υπάρχει πνεύμα ομάδας.

Συνυπολογίζω ότι έχουμε αλλάξει 3 προπονητές στις 2 τελευταίες σεζόν. Είναι πάγια θέση μου ότι οι συχνές αλλαγές στον πάγκο δείχνουν ανικανότητα της διοίκησης να επιλέξει στενούς συνεργάτες. Υπάρχει επίσης εκτεταμένο τμήμα scouting για να φέρουμε τελικά τον Σισσέ, να συζητάμε για τον Κουμορτζί και τον Ντουγκλάο παλιότερα. Και ένα σωρό άλλα παραδείγματα. Παίκτες που τους γνωρίζει και ο καφετζής της γειτονιάς μου. Ήρθε ο Φρέιτας για να πουλήσει κάποιους αχρείαστους παίκτες, και τελικά έφυγαν δανεικοί και επιστρέφουν οσονούπω. Με την ομάδα μάλιστα να πληρώνει σημαντικό μέρος των ετήσιων αποδοχών τους, γιατί οι ξένοι παράγοντες δεν είναι χάμπατα. 😆 Ούτε μπόρεσε να βοηθήσει τον ανεπαρκέστατο Αντωνίου να επιλέξει κατάλληλους παίκτες, δηλαδή επέλεξαν τον ανύπαρκτο Πλεσί, τον γεμάτο λάθη και άστοχες σέντρες Γκαρσία, και διάφορα άλλα παρτάλια.

Αλλά πολύ άσχημα μου χτύπησε η επιλογή του Ζεσουάλδο Φερρέιρα, ενώ ήταν ελεύθερος ο Μαρτσέλο Μπιέλσα και ο Σλάβεν Μπίλιτς είχε δηλώσει πρόθεση να συζητήσει τυχόν συνεργασία. Στον οποίο Μπιέλσα έκαναν δήθεν ότι του τηλεφώνησαν, ενώ στην πραγματικότητα δεν τον πλησίασαν καθόλου, ίσως γιατί δεν δέχεται «οδηγίες» από άσχετους, επειδή έχουν υψηλότερες θέσεις στην ομάδα. Καθώς και η ελαχιστοποίηση του ρόλου του Έμπεν, που σε Κέρκυρα δεν έκανε το ζέσταμα την ομάδα και στη Δανία δεν πήγε καν, προφανώς όχι με δική του απόφαση.

Όλα αυτά δείχνουν διοίκηση που δεν ξέρει να μοιράσει δυό γαϊδουριών άχυρα, ενώ θέλει να έχει λόγο ακόμα και στη σύνθεση της ομάδας. Παραγοντισμός παλιού τύπου δηλαδή, όπου ο πρόεδρας αποφασίζει για όλα και για να δικαιολογήσει τις μαλακίες του αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Που έχει τα δικά του παιδιά στα Μέσα, να χαντακώνουν τον Γκοβού για να πετύχει μείωση του συμβολαίου σε εξευτελιστικά επίπεδα, να αποκρύπτουν ότι μόλις ήρθε ο Φερρέιρα και είδε τα αποτελέσματα του εργομετρικού τράβαγε τα μαλλιά που δεν έχει. Γιατί αυτό θα αποδείκνυε ότι τόσο καιρό οι προπονήσεις ήταν παιδική χαρά επί Νιόπλια, του αγαπημένου τους προπονητή null . Και ο Πατέρας, μετά το λεκέ του αποτυχημένου προέδρου του Εθνικού θα λερωθεί και με τον ανεξίτηλο :mrgreen: λεκέ του αποτυχημένου προέδρου του Παναθηναϊκού. Εκτός και η αλλαγή του ιδιοκτησιακού, κατά πάσα πιθανότητα το πολύ σε ένα μήνα, βελτιώσει τη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα. Οπότε θα πειστώ ότι η – ανίκανη να διοικήσει ΠΑΕ μετά το θάνατο του Θόδωρου – Οικογένεια, παρεμβαίνει ακόμα και σήμερα. Μια καλή ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η άμεση απομάκρυνση του Αντωνίου, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στα συμβόλαια μεταβίβασης. 😉

Στερνοπαίδι. Η εταιρία PANAMIND HOLDING LTD, από τις 9/9/2010, όταν έγινε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, σελίδα 164 κατέχει ήδη το 9,66% του ποσοστού των μετοχών, δεν είναι καινούργια στο μετοχολόγιο. Έχει αποδεχτεί τη δέσμευση ότι το σύνολο των μετοχών της (PANAMIND) ανήκει στον Αντρέα Βγενόπουλο, τη σύζυγό του ή τα παιδιά του, ή σε εταιρία πλήρως ελεγχόμενη από αυτόν (σελίδα 165). Ταυτόχρονα ο Βγενόπουλος κατέχει άλλο ένα ποσοστό 1,19% στο όνομά του. Κάποιες μικροαλλαγές των ποσοστών έχουν γίνει με την τελευταία ΑΜΚ, όπου κάποιοι μικρομέτοχοι δεν συμμετείχαν, και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει εκδηλώσει και έγγραφα με εξώδικο να πάρει χρήματα πίσω. Γι’ αυτό δεν έχουν ακόμα ανέβει επίσημα.

10 Σχόλια to “Παναθηναϊκός, η επόμενη μέρα”

 1. Nick Says:

  Eλα Υπουργε μου…11αδα για Χ βλεπω στην Τριπολη.

 2. 4minister Says:

  Με το Τζόρβα που βάζει στα δοκάρια, μάλλον άσσος ξερός είναι το ματσάκι. Τελικά τα κονέ ορισμένων με τη διοίκηση είναι πάνω απ’τη λογική. null

  • Nick Says:

   Λες να σπασουν το ροδι αυτοι σημερα? Κατσουρανης/Καραγκουνης σε αυτα τα παιχνιδια πρεπει να ξεκινανε εστω και αν δεν τελειωσουν το ματς. Ειναι σημαντικο να μπεις μεσα με τον αερα του δυνατου στο ματς και να του στριμωξεις απ’ την αρχη, γιατι ετσι δεν το κανεις, οσο περναει ο χρονος αυτες οι ομαδες παιρνουν τ’ απανω τους και μπορουν ανετα να σου κανουν ζημια.

   Βλεπωντας την 11αδα βλεπω 3 επιθετικογενεις παικτες μεσα. Απεναντι σε μια ομαδα η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα παιξει με 8 και 9 παικτες πισω απ’ τη μπαλα, το να επιτηθεσε με 3 αντε 3.5 με τον Μαρινο, δεν μου γεμιζει το ματι…

 3. 4minister Says:

  Τελικά επιβεβαιώθηκες, Χ το ματσάκι. Η αλήθεια είναι ότι όταν στήνεται έτσι ο αντίπαλος, θα βάλεις ένα γκολ το πολύ, αν είσαι ο σημερινός Παναθηναϊκός.

  • Nick Says:

   Υπουργε μου, αυτες τις ομαδες εαν δεν τις βαλεις κατω απ’ την αρχη να τους δειξεις ποιος ειναι τ’ αφεντικο κινδυνευεις. Με τον Αστερα παιζαμε οχι με την Κοπενχαγη για να εχουμε 8 αμυντικογενεις παικτης στην ομαδα.

   Επειδη λοιπον ξερεις οτι ενα γκολ ισως κρινει την εκβαση του ματς, παιζεις ποιο επιθετικα και τσαμπουκαλεμενα.

 4. 4minister Says:

  Αυτό που φαίνεται, γι’ αυτό έγραψα και το θέμα, είναι ότι οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους τη μπάλα, αλλά άλλα πράγματα. Γιατί δεν προετοιμάζονται πριν τα παιχνίδια με σκοπό το πως θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο, αυτό βλέπω. Είναι φοβισμένοι και αφηρημένοι.

 5. Nick Says:

  Ναι, τα εχουμε συζητησει. Το προβλημα ειναι περισσοτερο δοιηκητικο και αυτο βγαινει στο χορταρι.

  Ορισμενοι επρεπε να ειχαν φυγει χθες…και οι ΔΥΟ

 6. 4minister Says:

  Το θέμα είναι ότι και ο τρίτος, με το πούρο, διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. :mrgreen: Ας ελπίσουμε ότι η αλλαγή στα ιδιοκτησιακά θα γίνει σύντομα και ότι θα αποτελέσει ένα σοκ γι’ αυτόν, ώστε να τον επαναφέρει σε φόρμα. 😆

 7. squarelogic Says:

  Ή μήπως δεν σκοπεύουν να αγοράσουν(για οποιονδήποτε λόγο)?
  Ή αν «αγοράσουν» θα έχουμε εφαρμογή τακτικής Τζίγγερ?
  Γιατί αυτά τα «θα κινηθούμε για μεταγραφές ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ ζητήσει ο προπονητής» και αυτά που διαφαίνονται με τις διατεταγμένες περιθωριοποιήσεις παικτών,εκεί παραπέμπουν…

  • 4minister Says:

   Το θέμα δεν είναι οι μεταγραφές. Πρώτα στρώνεις ομάδα, βρίσκεις τα κενά και μετά κλείνεις τις τρύπες. Εδώ το πρόβλημα είναι ψηλά και δεν το σώνει μια καλή μεταγραφή. Δεν υπάρχει οργάνωση και αξιοκρατία, σκέτο ιεροδουλόσπιτο. Από τη στιγμή μάλιστα που ο προπονητής δεν έχει δείξει ικανός, όλα παίζονται. Μπορεί να δείξει στο μέλλον, μπορεί και όχι. Και στην επιλογή του έγινε λάθος. Μάλλον προτιμήθηκε γιατί είναι υπάκουος, ενώ ο Μπιέλσα π.χ. δεν δέχεται «χαρτάκια».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: