Τριφύλλι, στο μη περαιτέρω

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση, το λέει ο λόγος. Αρχίζουν μερικά πράγματα να ξεκαθαρίζουν, μετά τη νέα αδιάφορη εμφάνιση με το Βόλο, που έφερε την ήττα. Ήττα που είχε σαν επακόλουθο το «ντου».

Οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν πριν 10 μέρες, αρχίζουν να σιγουρεύονται.

Όλα αυτά δείχνουν διοίκηση που δεν ξέρει να μοιράσει δυό γαϊδουριών άχυρα, ενώ θέλει να έχει λόγο ακόμα και στη σύνθεση της ομάδας. Παραγοντισμός παλιού τύπου δηλαδή, όπου ο πρόεδρας αποφασίζει για όλα και για να δικαιολογήσει τις μαλακίες του αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Που έχει τα δικά του παιδιά στα Μέσα, να χαντακώνουν τον Γκοβού για να πετύχει μείωση του συμβολαίου σε εξευτελιστικά επίπεδα, να αποκρύπτουν ότι μόλις ήρθε ο Φερρέιρα και είδε τα αποτελέσματα του εργομετρικού τράβαγε τα μαλλιά που δεν έχει. Γιατί αυτό θα αποδείκνυε ότι τόσο καιρό οι προπονήσεις ήταν παιδική χαρά επί Νιόπλια, του αγαπημένου τους προπονητή. Και ο Πατέρας, μετά το λεκέ του αποτυχημένου προέδρου του Εθνικού θα λερωθεί και με τον ανεξίτηλο λεκέ του αποτυχημένου προέδρου του Παναθηναϊκού. Εκτός και η αλλαγή του ιδιοκτησιακού, κατά πάσα πιθανότητα το πολύ σε ένα μήνα, βελτιώσει τη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα. Οπότε θα πειστώ ότι η – ανίκανη να διοικήσει ΠΑΕ μετά το θάνατο του Θόδωρου – Οικογένεια, παρεμβαίνει ακόμα και σήμερα. Μια καλή ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η άμεση απομάκρυνση του Αντωνίου, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στα συμβόλαια μεταβίβασης.

Στην ξώραφη, όσα δεν μπορείς να καταλάβεις με την κοινή λογική, ερμηνεύονται όταν τα «μεταφράσεις» σε χρήμα. :mrgreen: Αυτή η συνεχιζόμενη αδιαφορία των παικτών για τα παιχνίδια, για παράδειγμα. Που μετά το γκολ του Βόλου έδειξαν να προσπαθούν περισσότερο. Ελεγχόμενη ένταση προσπάθειας εκ μέρους τους δηλαδή. Όλο αυτό δείχνει ψαλίδι στις αποδοχές τους και τη σχετική ανταπόδοση από μέρους τους. Τα ψαλίδια δεν είναι καινούργια, έχουν τροχιστεί πολλές φορές για να συνεχίσουν να κόβουν. 😈 Ξέρουμε για τη χοντρή ψαλιδιά στον Γκοβού, αυτό το μάθαμε, αλλά υπάρχουν κι’ άλλες που δεν μάθαμε, προφανώς προς όλους σχεδόν. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα.

Οι λόγοι μπορούν να είναι πολλοί και διάφοροι. Αναρωτιέται κανείς αν έχει δίκιο ο Γεωργίου που λέει ότι οι ΠατεροΜαρινάκηδες έχουν κανονίσει το φετινό Κατσαρόλι να κατηφορίσει στο Λιμάνι. Καμιά σημασία δεν έχει που το παίζουν οχτροί δημόσια. Αν ήθελαν να ρίξουν μελάνι στο διάβα τους αυτό ακριβώς θα έκαναν. Έχουν κόψει βέβαια τις δημόσιες συναντήσεις για ψάρι, ώστε να μην καρφώνονται.

Άλλος λόγος μπορεί να είναι η υποβάθμιση της ομάδας ώστε να έχει μικρότερη εμπορική αξία. Ιδιαίτερα ακριβώς πριν τη μεταπώλησή της σε έτερα χέρια. Μη ξενίζεστε ότι είναι πολύ προφανής λόγος για να τον μεταχειριστεί κάποιος. Αν π.χ. έχουν τη συναίνεση του Σωφέρ (που δεν του κόφτει 🙄 ) να κάνουν περικοπές στους μισθούς, πως σας φαίνεται; Ότι δηλαδή κατάπιε το δόλωμα αμάσητο μαζί με το αγκίστρι. Ακόμα και το χθεσινό ντου μπορεί να είναι ενορχηστρωμένο, αφού είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις Πατέρα με τους οργανωμένους, ώστε να δικαιολογούν τον δήθεν προβληματισμό παραίτησής του, ώστε να επισπεύσει τις εξελίξεις. Σχέσεις που παρεμπιπτόντως αριστεύονται πανεύκολα με χαρτζηλίκωμα … 😈

Μια τρίτη προέκταση είναι πολιτικής υφής. Είναι γνωστό ότι τα σπορ γενικότερα και το ποδόσφαιρο το κυριότερο απ’ αυτά, είναι βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας και μάλιστα του περισσότερο «ακτιβιστικού» μέρους της. Σε συνεργασία με την τρομερή πίεση που δέχεται αυτές τις μέρες από τη σοβαρή μείωση των αποδοχών, που θα επιφέρει μεγάλη χειροτέρευση της ποιότητας ζωής, μπορεί να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους με άγριες διαθέσεις. Και στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. 😉

Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα ετοιμάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν κάτω από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.

Όχι όλων των πολιτευμάτων, διορθώνω, αλλά στοχευμένα στις επιθυμητές χώρες, που βρίσκονται περιφερειακά στην Ευρώπη, σε Ελλάδα σαν αρχικό πείραμα, και μετά σε Πορτογαλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία και πάει λέγοντας. Σας θυμίζει κάτι σαν κυκλωτική κίνηση; null

19/10/10 ώρα 21:55 Δήλωση Πατέρα, που δηλώνει σαφή πρόθεση αποχώρησης. Το σημαντικό σημείο της ανακοίνωσης:

Θεωρώ ότι δεν έχει ούτε λογική ούτε νόημα να συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα Προέδρου όταν δεν υπάρχει ομόνοια και συσπείρωση μεταξύ της διοίκησης, της ομάδας και των φιλάθλων, όταν λείπει δηλαδή η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας.

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. 10 Σχόλια »

10 Σχόλια to “Τριφύλλι, στο μη περαιτέρω”

 1. Kanthar0s Says:

  Ωραίος ο Πατέρας. Πολύ ωραίος τύπος.

 2. squarelogic Says:

  θα μου έκανε εντύπωση να υπάρχει θέμα περικοπών στα συμβόλαια και να μην έχει διαρρεύσει τίποτε…δεν τους έχω για τόσο ικανούς!
  Οι Αγγελόπουλοι στον μπασκετικό Γαύρο το πρότειναν «προεραιτικά» κι ενώ είχαν χώσει τα χοντρά πακέτα για Σπανούλη.Δεν χρωματίστηκε αρνητικα πάντως…
  Τώρα,αν όντως υφίσταται τέτοιο θέμα,το να κοπούν 50-100 χιλ.απ τους περισσότερους,που δεν βρίσκουν αλλού ούτε τα μισά απ όσα παίρνουν,πέρα από μια αρχική δυσαρέσκεια,θα μπορούσε να γίνει και κατανοητό,δεδομένου του οικονομ.κλίματος της χώρας.
  Προσωπική μου γνώμη είναι οτι κάποιοι(Αντωνίου/Φρέιτας κλπ.παρατρεχάμενοι) τα έχουν κάνει μπουρδέλο ανάμεσα στους παίκτες,αβαντάροντας κλίκες και απομονώνοντας άλλους…Αν ο παίκτης δεν αισθάνεται οτι υπάρχει δικαιοσύνη και ίση αντιμετώπιση(τηρουμένης φυσικά κάποιας ιεραρχίας..)θέλει να την κάνει…

 3. 4minister Says:

  Ακριβώς γιατί αλλού δεν βρίσκουν ούτε τα μισά, είναι αναγκασμένοι να βγάζουν το σκασμό. Οι περισσότερες διαρροές γίνονται με συναίνεση των διοικήσεων, αν θες να ξέρεις. 😈 Γι’ αυτό μετά φωνάζουν «άμα πιάσω ποιος το είπε», για ξεκάρφωμα.

 4. Nick Says:

  Υπουργε μου η ωρα της κρισης ερχετε…Θα εχουμε εξελιξεις. Τα κουκια αυτων που χωρησαν τ’ αποδυτηρια ειναι μετρημενα…

  Η καθαρση ξεκιναει απο πανω προς τα κατω…

 5. Bgt Says:

  Εμετος, βαρεθηκα..

 6. gatti Says:

  Aλλαγή στο ιδιοκτησιακό ήθελες ε; Το Πρωτοδικείο πώς το βλέπεις; :-p

  • 4minister Says:

   Μόλις μπήκα, στο blog και στο διαδίκτυο. Μισό να ενημερωθώ και να βγάνω το πόρισμα. Πάντως κανείς δεν λέει αλήθεια, αυτό είναι το πρώτο σίγουρο. 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: