Δηλώσεις επωνύμων Παναθηναϊκών

Τι φταίει κατά τη γνώμη τους στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σχολίασαν 4 επώνυμοι φίλαθλοί του. Επειδή δεν γίνεται να συμφωνώ σε όλα, θα αναφέρω αποσπάσματα από τις δηλώσεις τους με τα οποία συμφωνώ, ή σχεδόν συμφωνώ. Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει ολόκληρες τις δηλώσεις τους, μπορεί να το κάνει.

Λιάνα Κανέλλη (πολιτικός): Έχω την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κατατρέχεται από την ίδια κατάρα εδώ και πολλά χρόνια. Εχει ένα όνοµα αυτή η κατάρα: αχαριστία! ∆εν θα βρεις εύκολα φιλάθλους να σφυρίζουν και να γιουχάρουν την ώρα που ο Έκι χτυπάει πέναλτι … δεν µπορείς να τα βγάλεις πέρα µε κερκίδα που ξεχνάει περισσότερα απ’ όσα θυµάται. Και έχει και τη µανία να θυµάται τα κακά περισσότερο από τα καλά. Φτου κατάρα! Η παναθηναϊκοφροσύνη έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Κι αυτό είναι συμβόλαιο µε τον διάολο. Την πούλησαν κατά καιρούς παίκτες που έφυγαν φτύνοντας

Από τον Παναθηναϊκό λείπουν η αυτοπεποίθηση και το όραµα. Τείνουµε να χάσουµε µαζί µε τον Σισέ και εκείνο το αίσθηµα του winner. Με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και το όραµα Αµπράµοβιτς δεν στήνονται οµάδες στην ελληνική πραγµατικότητα και το ειδικό βάρος των πραγµατικών Παναθηναϊκών δεν κρίθηκε πολύ στη ζυγαριά. Στην µπάλα, όπως και σε όλα τα συλλογικά πράγµατα, δεν µετράνε οι προθέσεις, αλλά τα αποτελέσµατα. Σκέψου πόσο γελοίο είναι οι ίδιες φυλλάδες που έβριζαν τον Βύντρα, σήµερα να τον αποθεώνουν … πάσχει στο επίπεδο του τεχνικού διευθυντή. Τάχιστα θέλουµε έναν ικανό να βάλει θεµέλια και όχι κεραµίδια πριν από αυτά. Εκεί θα έριχνα όλα τα λεφτά.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (συνθέτης – τραγουδιστής): «Συνεχίζω να πηγαίνω στο γήπεδο να βλέπω τη µεγάλη µου αγάπη τον Παναθηναϊκό, η οµάδα όµως είναι τραγική. Εξαιρώ το µατς µε την ΑΕΚ. Τα πράγµατα έχουν γίνει µπάχαλο. Είχες έναν άνθρωπο (Βαρδινογιάννης) που έβαζε τα χρήµατά του επί χρόνια και δεν κατάφερνε κάτι γιατί είχε πέσει σε σπείρα που τον καταλήστευε. Αυτό που έγινε µε τον Ολυµπιακό είναι δικτατορία … το µεγάλο σφάλµα του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι ότι δεν µιλούσε. Ήταν ένας νωθρός, ευγενής άνθρωπος

Και πάµε στην οµάδα: Ο Φερέιρα σε δύο µήνες διέλυσε τα πάντα. Αυτά τα λίγα που έχτιζε ο Νιόπλιας. Είδαµε µέχρι να βάζει τον ∆ηµούτσο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και µετά τον εξαφάνισε, αφού δεν του έκανε. Μεγάλες επιπολαιότητες που τις πλήρωσε η οµάδα. Ας µάθαινε πρώτα και µετά ας καθόταν στον πάγκο. Ας κρατούσαν εν τέλει τον Γκµοχ µέχρι το καλοκαίρι και µε τα λεφτά που έδωσαν στον Φερέιρα να έκαναν δύο διορθωτικές µεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς κινείται άσχηµα και σε δηµόσιες σχέσεις παντού. Με το κανάλι NOVA, που έχει πάρει τα µατς του Παναθηναϊκού, την οµάδα κριτικάρουν ο Πανούτσος και ο Καρπετόπουλος που είναι Ολυµπιακοί. Ανύπαρκτος λοιπόν ο Παναθηναϊκός επικοινωνιακά.

Πάνος ΔάβαρηςΠάνος Δάβαρης (διευθυντής της Hundai Hellas): Τα δυόμισι χρόνια που βρίσκοµαι στην ΠΑΕ ως µέτοχος, κατάλαβα πως δεν υπάρχει η εµπειρία στο πώς πραγματικά στήνονται οι µεγάλες οµάδες. Το concept! … γιατί δεν υπήρχαν οι ειδικοί. Πάρτε για παράδειγµα µια σηµαντική θέση, του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ο Αντωνίου δεν είχε τις εµπειρίες και µάθαινε πάνω µας. ∆ιάβασα ότι ο Φρέιτας που αποχώρησε είπε «δεν είχα δουλειά να κάνω»! Ο Παναθηναϊκός έχει 30-40 ποδοσφαιριστές, δεν µπορούσε να φέρει προσφορές; Αυτό λοιπόν που πιστεύω ότι µας κάνει κακό όχι µόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλους συλλόγους, είναι η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ που υπάρχει στην Ελλάδα. ∆είτε πόσο ωραίο ποδόσφαιρο παίζουν οι οµάδες στο εξωτερικό.

Ο Παναθηναϊκός έχει δαπανήσει τόσα εκατοµµύρια, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, κι όµως ο κόσµος φεύγει στενοχωρηµένος … ευχάριστη παρένθεση, η τελευταία εµφάνιση µε την ΑΕΚ. ∆εν υπάρχουν τα σωστά πρόσωπα σε σηµαντικούς τοµείς … Θεωρώ ότι το Τσάµπιονς Λιγκ είναι ο καθρέφτης των οµάδων. ∆υστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί η πουστιά.

Αριστείδης Καμάρας (δικηγόρος): Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, η τελευταία πολύ καλή απόδοσή τους κόντρα στην ΑΕΚ στο Κύπελλο εκθέτει τους ποδοσφαιριστές. Είναι µεγάλης αξίας. Υπάρχει χάσµα όµως σε αυτό που µπορούν και δίνουν. Από την άλλη όµως όλοι οι οργανισµοί, σύλλογοι, έχουν ανάγκη από σταθερή, ασφαλή διοίκηση να νιώθουν ζεστασιά, αµεσότητα επαφής. Με όσα έχουν διαδραµατιστεί δεν ήταν εξασφαλισµένη η σταθερότητα αυτή για τους παίκτες. Από την άλλη αυτό δεν δικαιολογεί τις εμφανίσεις τους.

Γιατί σχεδόν συμφωνώ. Δεν είδα τον Νιόπλια να προσθέτει τίποτε στην ομάδα. Αντίθετα ο Φερέιρα έμαθε την ομάδα να παίζει άμυνα ζώνης στα στημένα και κλασικές κινήσεις στα επιθετικά στημένα. Από τότε που ήρθε έχει βάλει 6 γκολ (σε σύνολο 21) από στημένα και εμπνέει σιγουριά στα αντίπαλα κόρνερ (και φάουλ όταν σηκώνεται η μπάλα). Επίσης γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, που φαίνεται της ταιριάζει καλύτερα από το 4-2-3-1, αφού έτσι ο Κατσουράνης παίζει λίγο πιο ψηλά και μπορεί να κάνει κάθετες ασίστ. Επίσης η συνεργασία Έμπεν – Εσπίριτο έχει ανεβάσει θεαματικά τα τρεξίματα. Ο παραγκωνισμός του Καραγκούνη, που αργεί πολύ το παιχνίδι όταν συμμετέχει, ενώ είναι και πολύ άστοχος τα τελευταία 2-3 χρόνια, είναι κάτι που πιστώνεται στα θετικά ο προπονητής. Πέρυσι π.χ. έκανε 48 σουτ για να βάλει 2 γκολ 😯 Δηλαδή 1/24!

Από την άλλη, ο κόουτς έκανε και αρκετά λάθη, αλλά νομίζω ότι τώρα έχει γνώμη για το έμψυχο υλικό και από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν είναι δίκαιο να κριθεί. Το κυρίαρχο στοιχείο κρίσης δεν είναι αν η ομάδα πάρει το πρωτάθλημα, αφού έχει να αντιμετωπίσει ένα αντίπαλο που δίνει 8-10 φιλικά ματσάκια τη σεζόν και με αβάντα από τα κοράκια και τους ΑΡΔ. Και που, όπως έγραψα στο θέμα για το Κύπελλο, με αυτό που δείχνει σήμερα στο χορτάρι, το Σεπτέμβρη στους ομίλους του Champions League θα πάει άκλαφτος. Πρέπει να κάνει σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές. Όπως δεξί μεσοεπιθετικό, ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ και ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ! Το κριτήρια λοιπόν για τον Φερέιρα είναι το πόσο η ομάδα θα παίζει το ρημαδοτόπι ορθολογικά, με ελκυστικό τρόπο, το πόσο δεν θα βλέπουμε αλλοπρόσαλλες επιλογές θέσεων σε παίκτες, το να δούμε επαρκή αντανακλαστικά στο κουτσάρισμα στους αγώνες, ατομική βελτίωση σε παίκτες, όπως π.χ. ο Λέτο που κάνει πολλά, ΠΟΛΛΑ ΛΕΜΕ, λάθη.

Ειδικά για τις επιλογές θέσεων, θεωρώ ότι ο παίκτης δεν δοκιμάζεται σε θέση στον αγώνα, αλλά στις προπονήσεις. Όταν λοιπόν τον βλέπω τόσο κακό 1-2 φορές σε κάποια θέση (ενώ δεν είναι κακός σε κάποια άλλη) αμφιβάλλω ότι έδειξε καλά στοιχεία στις προπονήσεις για τη θέση. Νομίζω ότι ο προπονητής πειραματίζεται στην καμπούρα της ομάδας και θέλει μπούφλα να συνέλθει. 😉

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. 7 Σχόλια »

7 Σχόλια to “Δηλώσεις επωνύμων Παναθηναϊκών”

  1. Kanthar0s Says:

    Εξαιρώ αυτό που είπες για για τα φιλικά που δίνει ο αντίπαλος και δηλώνω ότι καλά τα λες.

    Όσο για τα 4 πρόσωπα νταξ την γνωμη τους λένε. Σωστή ή λάθος δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά ως φίλαθλο είναι ότι αυτές οι απόψεις απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

  2. 4minister Says:

    Ας συνοψίσουμε.

    Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρεται με πολιτικό λόγο σε αυτό που λέμε απλά ότι οι οπαδοί είναι χωρισμένοι σε Τζιγκερικούς, Βγενοπατερικούς, Γιαννακοπουλικούς κ.λ.π. Που όποια φατρία και να έχει δίκιο, όλο το στήσιμο είναι λάθος. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ πάνω από την ομάδα. Όπως και ότι η ομάδα δεν έχει νοοτροπία νικητή φέτος, πράγμα επίσης σωστό.

    Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας λέει ότι η ομάδα παίζει αντιαισθητικό ποδόσφαιρο, ότι ο Ολυμπιακός ήταν δικτατορία, ότι ο Τζίγκερ δεν αντιδρούσε, ότι ο ΠΑΟ δεν έχει επικοινωνιακή πολιτική, ότι ο Φερέιρα έκανε λάθη.

    Ο Πάνος Δάβαρης λέει ότι η ομάδα δεν γνωρίζει να οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, ότι δεν επιλέγει κατάλληλους ανθρώπους για κρίσιμες θέσεις, ότι Αντωνίου και Φρέιτας δεν δικαιολόγησαν με δουλειά τη θέση τους, ότι το Champions League είναι απόδειξη των ικανοτήτων μιας ομάδας, ότι στην Ελλάδα επικρατεί η πουστιά.

    Ο Αριστείδης Καμάρας λέει ότι οι παίκτες δεν νιώθουν ότι υπάρχει επικεφαλής στο τμήμα, αλλά και πως δεν δικαιολογούν την απόδοσή τους στα περισσότερα παιχνίδια. Όπως π.χ συμπληρώνω, κάποιες φορές που προηγήθηκαν νωρίς και μετά η ομάδα «κάθησε» σαν να είχε τελειώσει ο αγώνας, με αποτέλεσμα να χάσουν πολλούς βαθμούς.

    Όπως βλέπεις, αναφέρονται σε ξεχωριστά θέματα ο καθένας, χωρίς απαραίτητα να διαφωνούν μεταξύ τους.

    Όσο για τα «φιλικά», μπορώ να δεχτώ ελάττωση του αριθμού τους αλλά σε καμιά περίπτωση απαλοιφή τους. Ξέρω πολύ περισσότερα απ’ όσα γράφω αλλά δεν έχω στιβαρά στοιχεία. Όμως είναι γνωστό στη ποδοσφαιρική πιάτσα για κάτι τράμπες που γίνονται. Να δώσεις ασούμε στην έδρα σου βαθμούς στον Χ αντίπαλο, γιατί στον προηγούμενο ή στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα έχεις εξασφαλισμένη τη νίκη από τον Ψ αντίπαλο, που επηρεάζει δυνατά ο Χ. Έχουν μάλιστα την ευχέρεια και οι 3 εμπλεκόμενοι να παίξουν τα ματσάκια «εκπλήξεις» στο στοίχημα και να βγάλουν ζεστό χρήμα. Βέβαια ο καθένας έχει τις απόψεις του.

  3. Kanthar0s Says:

    Αν ξέρεις περισσότερα από αυτά που γράφεις, μην κολλάς. Γράψτα και τα συζητάμε.

  4. 4minister Says:

    Αυτό που ήδη απάντησα (για τις τράμπες) τι σου λέει;

  5. Kanthar0s Says:

    Νομίζω ότι την επόμενη περίοδο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για ενδεχόμενες τράμπες.

    Φέτος και μέχρι στιγμής η ροή του πρωταθλήματος είναι τέτοια που δεν φαίνεται να υπάρχουν (πολλές) τράμπες.

    Τώρα αυτό που λες για το στοίχημα ελέγχεται. Αυτό είναι ένα κύκλωμα που δυστυχώς πολύ δύσκολα περιορίζεται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

    Καλή συνέχεια μάγκα.

  6. 4minister Says:

    Οι τράμπες τα τελευταία χρόνια ξεκινούν νωρίς, από τη 2η-3η αγωνιστική. Όχι όπως παλιά, ερασιτεχνικά, στις τελευταίες και τις ψιλιάζονταν όλοι! :mrgreen:

    Θεόφιλε, απάντησα εκεί. Αν εγκρίνει την απάντηση θα το διαβάσεις.


Σχολιάστε