Μεταγραφές καλοκαίρι 2011

Πριν μας προλάβει η Σαρακοστή μπορούμε να κάνουμε μερικές προβλέψεις, με το απαραίτητο αλάνθαστο βοήθημα που βλέπετε δεξιά 😛 , γιατί με τη νηστεία προβλέψεις δεν είναι φρόνιμο να γίνονται, πάνε άπατες! 😆 Τα σημάδια των καιρών δείχνουν ότι θα έχουμε τσουνάμι αποχωρήσεων παικτών, με μεγαλύτερες προθέσεις εκ μέρους των Λατινοαμερικάνων. Σοβαρό ρόλο στις αποφάσεις τους θα παίξουν οι πολλές επιθέσεις εναντίον τους από τα χουλιγκάνια, μεταξύ των οποίων έχουν παρεισφρήσει πολλά «καλόπαιδα» της νύχτας. Αυτοί δε παλεύονται. Τον παραμικρό ρόλο δεν παίζουν οι προθέσεις των ομάδων, αφού το φέσι που έχουν φορέσει στους παίκτες τους φτάνει μέχρι τα γόνατα, οπότε πρακτικά είναι ελεύθεροι αν κάνουν προσφυγές. Δεν συμφέρει όμως τις ομάδες να κυκλοφορήσει επίσημα ότι είναι μπαταξήδες, οπότε θα δείξουν, θέλοντας και μη, συγκαταβατικότητα. 😉

Από 30-50-% να φύγουν είναι οι Μιραλάς – Σισσέ – Μανόλο Χιμένεθ – Φερέιρα – Μανωλάς.

 1. Για τον Βέλγο Μιραλάς δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά ανανέωση συμβολαίου. Αυτό που ισχύει είναι ο δανεισμός του μέχρι το καλοκαίρι. Έχει βέβαια υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό με τη Σαιν-Ετιέν για αποζημίωσή της με 2,2 εκ. ευρώ σε περίπτωση που υπογράψει ο Μιραλάς. Από κει και πέρα έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό και ο Ολυμπιακός με το manager του Μιραλάς για 1,1 εκ αποδοχές το χρόνο και ρήτρα αποδέσμευσης 4,5 εκ. Οι Πειραιώτες θέλουν να ανεβάσουν τη ρήτρα και ο μάνατζερ ζητά ανάλογη αύξηση των αποδοχών. Ή μήπως υπάρχουν άλλα εμπόδια;
 2. Ο Σισσέ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο 4 χρόνων, αλλά 2+2, με διάφορους περίεργους και άγνωστους όρους. Για να φύγει πρέπει να βρει ομάδα να του δώσει τουλάχιστον τις ίδιες αποδοχές, συν περίπου 6-7 εκ. στον Παναθηναϊκό για να τον αποδεσμεύσει. Νομίζω (μέχρι είμαι βέβαιος) ότι του ζητήθηκε να αποδεχτεί γενναία μείωση αποδοχών και δεν το συζητάει. Αυτός λέει ότι φεύγει, επομένως ότι έχει βρει ήδη ομάδα. Κάτι που αμφιβάλλω, μάλλον ασκεί πιέσεις στη τσίπικη ηγεσία. Δεν αποκλείω όμως το να βρει ομάδα μέχρι το Πάσχα, άσχετα αν εμείς θα το μάθουμε την …. Πεντηκοστή.
 3. Ο Μανόλο Χιμένεθ πολύ με προβλημάτισε, αν πρέπει να τον βάλω σε αυτό το ποσοστό φυγής ή στο επόμενη κατηγορία με περισσότερα από 50% ποσοστά. Ο ίδιος πάντως δεν θέλει να μείνει, το έχω σίγουρο. Δεν θέλει όμως και να μείνει άνεργος. Ούτε θέλει η επόμενή του ομάδα να είναι ελληνική, θέλει να γυρίσει στην Ισπανία, θεωρώντας ότι έκανε το αγροτικό του. Για το τελευταίο διαφωνώ κάργα, το έκανε με πολύ ανεπιτυχή τρόπο, που δεν ελκύει κάποια καλή ομάδα (όπως της Primera Division) να τον εμπιστευτεί. Ούτε η διοίκηση της ΑΕΚ τον θέλει, αν μπορείς να την πεις διοίκηση, χωρίς συμβιβασμό στα στοιχεία που καθορίζουν τον όρο.
 4. Τα ίδια ισχύουν για τον Ζεσουάλδο Φερρέιρα και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Δυσκολεύτηκα δηλαδή να επιλέξω κατηγορία ποσοστού φυγής και δεν θεωρώ αυτό που υπάρχει διοίκηση με πλήρη έννοια. Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να αποδεχτεί γενναία μείωση αποδοχών και δεν θα το δεχτεί. Αν δεν αλλάξει η διοίκηση στον ΠΑΟ, όχι αυτή που φαίνεται – η κανονική, το πράγμα θα πάει στο γνωστό τροπάρι «καλά και φτηνά».
 5. Ο Μανωλάς δεν μένει στην ΑΕΚ. Θέλει να φύγει (ο ίδιος αλλά και ο θείος του) αλλά έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Επομένως για να γίνει κάτι τώρα πρέπει να βρεθεί ομάδα να δώσει τα απαραίτητα μπικικίνια στον παίκτη και στην ΑΕΚ. Η ομάδα τον πουλάει γιατί έχει πιάσει το μήνυμα ότι αν το παίξει σκληρή σε 15 μήνες θα προλάβει μόνο να δει τη σκόνη του. Σαν γενική παρατήρηση το φθινόπωρο θα δούμε πολλά νέα πρόσωπα στον Δικέφαλο, κατά τεκμήριο χειρότερα από τα παλιά που θα έχουν πουληθεί-αποδεσμευτεί. Κάτι σενάρια που εμφανίζονται περιοδικά, για άγρια ζώα της σαβάνας με ρίγες (Δημήτρη κατ’ άλλους), μην τα πολυπιστεύετε. Γιατί κάτι μου λέει ότι σύντομα θα ακουστούν ξανά, έχουμε καιρό να τα διαβάσουμε.

Με ποσοστό από 50% και τον ανήφορο έχουμε διάφορους παίκτες.

 1. Ο Ρόμμενταλ έχει ήδη πακετάρει και ακούω ότι έχει ήδη βρει ομάδα, μάλλον στη χώρα του. Όπως λέει ένα μπροστόφυλλο το διαζύγιο θα είναι βελούδινο, αρκεί βέβαια κάποιοι να μη τη δουν έ ντε λα μαγκέν ντε Ξαβερί και του βάλουν κάνα φέσι, γιατί οι βόρειοι δεν παίρνουν χαμπάρι από τέτοια. Είναι της άποψης «τη λιλή σου και την υπογραφή σου προσέχεις που τη βάζεις». Δηλαδή ότι λένε τα κοντράτα, χρωστάς – πλέρω.
 2. Ο Γκοβού είναι παράλληλη περίπτωση με τον Ρόμμενταλ. Ήρθαν για να παίξουν στην ίδια θέση, σε διαφορετικές ομάδες και κανείς απ’ τους δυό δεν κατάφερα να πείσει. Για τον Σίντνεϋ δεν ξέρω αν οι μαίτρ στις μπουζουκλερί έχουν κάποιο λόγο, αν μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις. Μάλλον όχι αφού ο Γιάννης πάει Μέγαρο.
 3. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν και είναι κύριος. Αφού δήλωσε ότι φεύγει μάλλον δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Ο λόγος είναι γνωστός, αναφέρθηκε παραπάνω, γενναία μείωση αποδοχών. Άσχετα αν οι ελληνάρες πιστεύουν διαφορετικά, σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάει η αγορά. Οι οπαδικές απόψεις ούτε που λογαριάζονται. Αν βρει δηλαδή ομάδα – που μάλλον έχει βρει – να του δώσει όσα ζητάει, σημαίνει ότι έχει δίκιο.
 4. Ο Μπλάνκο μόλις έλαβε την καινούργια πρόταση στο χέρι. Αφού το μάθαμε άμεσα και μάλιστα με ποσά, σημαίνει ότι την τοιχοκόλλησε η διοίκηση, κανείς άλλος. 😉 Ποιο λόγο έχει να το κάνει; Μάλλον να δείξει ότι κάνει τα πάντα για το καλό της ομάδας. Από την άλλη, ο Μπλάνκο είναι σφιχτός με το χρήμα. Ξέρει επίσης ότι όσα και να λέει το νέο συμβόλαιο που τυχόν υπογραφεί, στο τέλος της κάθε σεζόν το φέσι θα το φοράει, μαζί με όλους τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Άρα δεν είναι πολύ πιθανό να υπογράψει, αφού έχει προτάσεις. Χωρίς να είναι σίγουρο ότι ντύνεται πράσινα, αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει με τον Γάλλο.
 5. Ο Κουμορτζί είναι σχεδόν φευγάτος, γι’ αυτό στα τελευταία παιχνίδια απουσιάζει, είτε είναι στην ενδεκάδα είτε όχι. Οι φήμες λένε ότι του συνέστησαν οι σύμβουλοί του να μυρίσει θάλασσα, θα του κάνει καλό. :mrgreen: Πιστεύω ότι αν πάει εκεί, με το υπάρχον ρόστερ είναι εξ ορισμού εντεκαδάτος. Μόνο αν βρουν κάτι καλύτερο, που όμως θα είναι πολύ ακριβότερο. Και ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες συνηθίζουν να αποφεύγουν παίκτες που ήδη παίζουν Ελλάδα, για … φορολογικούς λόγους.
 6. Ο Λέτο έχει ακριβό συμβόλαιο, 1,2 εκ με τους φόρους, δηλαδή πολύ ακριβό για τις απόψεις του Γιάννη. Εύκολα θα βρεθεί ομάδα να εκτιμήσει το νεαρό της ηλικίας του, τις ξυραφένιες πάσες και σέντρες του, το μεγάλο διασκελισμό του, τη δυσκολία των αντιπάλων να του αποσπάσουν τη μπάλα. Ικανότητες που θα τους πείσουν να παραβλέψουν το δύσκολο του χαρακτήρα του. Και δύσκολα θα αντισταθεί η – κανονική – διοίκηση το ταλληράκι που θα φέρει στα ταμεία.
 7. Μια απ’ τα ίδια για τον Βιεϊρίνια. Με σχετική ευκολία θα φέρει το ταλληράκι, συν ότι ο Ζαγόρ είναι με το μαχαίρι στο λαιμό. Αν δεν βρει χρήμα να πληρώσει τους υπόλοιπους, η ζημιά στην ομάδα θα είναι μεγαλύτερη. Εκτός και αποχωρήσει από την κεφαλή εκείνος το καλοκαίρι, πράγμα που δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο. Χωρίς τον Ζήση το βλέπει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Όσο ήταν εκείνος στην ομάδα βρήκαν αρκετούς καλούς και σχετικά φθηνούς παίκτες, δηλαδή με πολύ καλό value to money συντελεστή. Από τότε που έφυγε …. τζίφος.
 8. Ο Δερμιτζάκης δεν πρόκειται να μείνει στο Αστέρι του Μοριά, εκτός και πέσει στη Football League και δεν του το κρατήσουν γινάτι οι Μπάκος και Καϋμενάκης. :mrgreen: Παρεμπιπτόντως, αν δεν βοηθήσει ο Τάσαρος την Κυριακή βλέπω να μη γλυτώνει το Αστέρι τα μπλεξίματα.
 9. Ο Πανσερραϊκός βγάζει στο σφυρί τους παίκτες του στην Εθνική Νέων (Ανάκογλου, Γεωργιάδης κ.λ.π.). Επειδή όμως ο Θεοδωρίδης έχει την απαίτηση να πουλάει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δεν ξέρω στις σημερινές χαλεπές συνθήκες αν θα τσιμπήσει κανείς. Νομίζω όχι και κινδυνεύει να του μείνουν αμανάτι.
 10. Και ένα μπασκετικό. Ο Γιάννης Μπουρούσης μπήκε σε περιπέτειες από τότε που τα ‘φτιαξε με τη Χριστίνα, συνιδιοκτήτρια σε ΠΑΕ αργοναυτική, με επώνυμο βαρύ σαν ιστορία. 😛 Η καραντίνα που τον έβαλε ο Ίπκοβιτς δεν είναι καλό μαντάτο για τον ψηλό. Επειδή όμως είναι καλός παίκτης, είναι Έλληνας που παίζει μεγάλο ρόλο, κάποιοι έχουν ρίξει δίχτυα. Ένας κρίσιμος παράγοντας είναι αν μετακινηθούν προς το ποδοσφαιρικό τμήμα οι Αφοι. Να σημειώσω πως τις μεγαλύτερες πιθανότητες (όχι πάντως μεγάλες) για μετακίνηση δεν τις έχουν οι φαρμακέμποροι, αλλά οι απέναντι. 😉

null Τρίτη 8/3/11

Σοβαρή παράλειψη. Ξέχασα τον Μουσλίμοβιτς στις παραπάνω αναφορές. Οι λόγοι ότι έχει ακριβό συμβόλαιο και στον Δικέφαλο του Βορρά θα πέσει γερό ψαλίδι στα έξοδα και ότι πλέον δεν αποδίδει ούτε τα απαραίτητα στο χορτάρι. Συν ότι τα χρόνια που περνούν βαραίνουν πλάτες, ειδικά σε όσους παίκτες δεν είναι ιδιαίτερα επαγγελματίες. 😉 Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και προσωπικά δεν θα του ανανέωνα.

Νομίζω ότι πρέπει να θεωρούμε σίγουρο το Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του Άρη. Για κάποιους λόγους, που μόνο στην Ελλάδα μετράνε, θα είναι στα κρυφά στον πάγκο, αλλά θα επισημοποιηθεί αργότερα. Στο τέλος της σεζόν, ή κάποια άλλη χρονική στιγμή, όποτε αποφασίσουν οι καφετζούδες και οι χαρτορίχτρες. :mrgreen:

Το θέμα με τις δηλώσεις Μπακαγιόκο περί δήθεν παραμονής Σισσέ, είναι τρανή απόδειξη παραποίησης. Ο άνθρωπας δήλωσε ότι ο Σισσέ είναι «αδερφός» του και δεν πρόκειται να αποκαλύψει τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Αυτό η Πρασινάδα το μετέφρασε ότι ο Τζιμπρίλ σκέπτεται να μείνει! null

null Παρασκευή 11/3/11

 1. Δυσάρεστα τα μαντάτα από την διεθνή αγορά για τον Σισσέ. Δεν βρίσκει ομάδα με τα οικονομικά στοιχεία που θέλει, γι’ αυτό και η αλλαγή πορείας στις δηλώσεις του. Από την άλλη για να μείνει θα πρέπει να δεχτεί την έκπτωση που του ζητά η διοίκηση των Πράσινων.
 2. Ο Αμπντούν της Καβάλας είναι ίδια περίπτωση με τον Ντουγκλάο. Οι μάνατζέρ τους κατέχουν 50% και πάνω των δικαιωμάτων τους και ο Μάκης θέλει να τους δέσει παίρνοντας το πλήρες ποσοστό αλλά, ειδικά ο Αμπντούν κλωτσάει και βλέπει ευκαιρία να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα.
 3. Σοβαρά ήταν τα επεισόδια μετά την ήττα από τον Ηρακλή. Περίπου 60 οπαδοί του Άρη έσπρωχναν για να μπουν μέσα στα αποδυτήρια, ενώ 20 ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να τους κρατήσουν απέξω και ο ένας υποστήριζε τον άλλον ως ανθρώπινο τείχος. Μετά απ’ αυτό οι περισσότεροι Λατινοαμερικάνοι (κυρίως) ψάχνουν να αποχωρήσουν από την ομάδα, έστω και με κόστος.
 4. Καλοβλέπουν τον Μπομπαντίγια στο Λιμάνι, που είναι δανεικός στον Άρη για 1 χρόνο από την Γκλάντμπαχ, που λέγεται ότι τον κοστολογεί 5 εκ. ευρώ.
 5. Παραμύθι με δράκο είναι αυτό που λέγεται ότι αν πέσει κατηγορία η Άιντραχτ εκπίπτει η ρήτρα των 3 εκ. ευρώ του Γιώργου Τζαβέλλα. Ισχύει κανονικά, απλά συνηθίζεται σε υποβιβασμούς να γίνονται εκπτώσεις. Ένα άλλο γεγονός είναι ότι κάνει πολύ κακό 2ο γύρο, όπως και ο Γκέκας. Ο Αμανατίδης ανήκει στην κατηγορία Σεϊταρίδη, των παλαιμάχων. :mrgreen:

nullΤρίτη 15/3/11

 1. Νέα αναβολή πήρε η υπογραφή συμβολαίου του Κέβιν Μιραλάς. Νομίζω ότι πλέον είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να μείνει.
 2. Για αποχώρηση βαδίζει η σχέση του Ντουντού με την ομάδα του Λιμανιού. Δεν θέλει κανείς απ’ τους δυό συνέχεια, ιδιαίτερα ο Βραζιλιάνος, που πρέπει να δεχτεί γερό ψαλίδι στις αποδοχές.
 3. Σαν να έχει αποχωρήσει ο Ραούλ Μπράβο, παρότι δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του.
 4. Αν δεν υπογράψει αυτή τη βδομάδα ο Λουκάς Βύντρα μυρίζει αποχώρηση. Η ιστορία λέει ότι όταν το πράγμα παίρνει παράταση στη συνέχεια έχουμε … πέναλτι. :mrgreen:

null Κυριακή 27/3/11

 1. Όλες αυτές οι «αόριστες» δηλώσεις περί αποχωρήσεων στον Παναθηναϊκό, έχουν να κάνουν με το ψαλίδι που έχει τη σαφή πρόθεση να κάνει ο Σωφέρ στους παίκτες. Όσοι πιστεύουν ότι θα βρουν τα χρήματα του υπάρχοντος συμβολαίου τους, όπως π.χ πιστεύει ο Αλαίν Μπουμσόνγκ, σιδερώνουν μαντήλια. Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου …
 2. Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση του Αλέξη Τζόρβα. Γνωρίζοντας τις αδυναμίες του – ανεπαρκή δύναμη στα πόδια – και βλέποντας ότι η ομάδα θα πάρει τερματοφύλακα, αναρωτιέται αν θα είναι βασικός και του χρόνου. Όμως δεν έχει βρεθεί ακόμα ομάδα στο εξωτερικό που να τον θέλει.
 3. Μπαίνει και Ερνέστο Βαλβέρδε στο ποσοστό πάνω από 50% για να φύγει, ο οποίος δεν έχει συμβόλαιο για 2 χρόνια, έχει υπογράψει για 1+1. Όλο αυτό το σκηνικό των τελευταίων ημερών είναι προαναγγελία αποχώρησης για να το πάρουν με το μαλακό οι Λιμανίσιοι φίλαθλοι.
 4. Εννοείται ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το Νάτσο Σκόκο. Μπορεί να υπέγραψε αλλά λεφτά πήρε λίγα (ή καθόλου). Γι’ αυτό και δεν υπογράφει ότι και καλά ξοφλήθηκε ώστε να πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση. Άσε που και η ομάδα θέλει να τον πουλήσει. Γι’ αυτό άλλωστε του ανανέωσε, για να βγάλει κέρδος. Άλλο θέμα αν θα τα καταφέρει ή θα τον δώσει κοψοχρονιά. Κυκλοφορεί μάλιστα ότι η διοίκηση έχει στείλει καθαρό μήνυμα στους μάνατζερς των παικτών της και όχι μόνο: ΟΛΟΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!
 5. Κάτι πολύ σημαντικό. Βάσει διεθνών κανονισμών καμιά ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να ζητά για ρήτρα αποδέσμευσης ποσό μεγαλύτερο από το επταπλάσιο των ετήσιων αποδοχών του παίκτη. Κάτι εξωφρενικά νουμεράκια που αναγράφονται σαν ρήτρες για αποδέσμευση «παιχταράδων» της Super League είναι αέρα μπανά, πουλ μουρ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ! Όλοι οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουν αυτό αλλά … υπάρχει ομερτά με τις διοικήσεις και δεν το σχολιάζουν.
 6. Γι’ αυτό έχει πάρει φωτιά το … πούρο του Μάκαρου. Γιατί, όπως το συνηθίζει ο Μάκης, με βάση το επίσημο συμβόλαιό του ο Αμπντούν ανήκει στη γενιά των … 700 ευρώ. Οι πραγματικές αποδοχές του γράφονται μόνο σε ιδιωτικό συμφωνητικό. Άσε που, επαναλαμβάνω, ο Μάκαρος έχει μόνο το 50% του παίκτη, ίσως και λιγότερο. Το υπόλοιπο το έχει ο μάνατζέρ του και η Ναντ. Οπότε όλα αυτά που λέει ο Μάκης για 2 εκ. ρήτρα αποδέσμευσης είναι να ‘χουμε να λέμε. 😉 Λέτε να είναι ο Αμπντούν η αφορμή να χαλάσει η θαυμάσια φιλία του Μάκη με τον Βαγγέλη; 😈

null Κυριακή 3/4/11

 1. Παρελθόν πρέπει να θεωρείται ο Σολτάνι για τον Ηρακλή, που έχει μόνο ένα ποσοστό στα δικαιώματα της μεταγραφής του. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε Ολλανδό μάνατζερ που ξέρει ότο ο πελάτης του θέλει να φύγει. Αφού ο Ηρα δεν μπορεί να προβάλλει βέτο δεν πρόκειται να μείνει.
 2. Ακόμα δεν ήρθε στην Αθήνα ο Ενροτό, μάνατζερ του Μιραλάς, να συζητήσει για το νέο συμβόλαιο του πελάτη του. Ο Βέλγος παίκτης έχει αλλάξει στάση από το μπουκάλι που έφαγε στην Τούμπα και από όσα έχει δει στη δική του Θύρα 7. Μάλλον έχει σιδερώσει μαντήλι και το φυλάει στο πάνω συρτάρι της σιφονιέρας του.
 3. Δεν φαίνεται ικανός να προσαρμοστεί στις τωρινές συνθήκες ο Πέτρος Θεοδωρίδης του Πανσερραϊκού. Για να πουλήσει τον Γεωργιάδη πρέπει να πέσει πολύ κάτω από το 1,2 εκ. που είχε ζητήσει το Δεκέμβρη, μάλλον κάτω απ’ τα μισά. Εκείνος ούτε που κουβεντιάζει τέτοια τιμή, οπότε προβλέπω να του μένει στο ράφι. όπως είναι σχεδόν σίγουρο για τον Ανάκογλου που προς το παρόν δείχνει να μη τον θέλει κανείς.
 4. Σημερινά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη της 4ης Μαρτίου για το Σεμπάστιαν Λέτο, ότι υπάρχουν περισσότερες από 50% πιθανότητες να φύγει. Γράφεται ότι μάνατζερ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, έχει ξεκινήσει το σαφάρι, προκειμένου να βρει προτάσεις που θα ικανοποιούν τόσο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο και τον Παναθηναϊκό, βλέποντας προς Ισπανία μεριά.
 5. Βοά η πιάτσα ότι ο Δώνης δήθεν μετακινείται στον ΠΑΟΚ. Τον θέλει πολύ ο Ζαγοράκης γιατί είναι καλός και ταυτόχρονα φτηνός σε σχέση με οποιονδήποτε ξένο. Τον ίδιο όμως τον ρώτησαν; 👿 Λέω ότι αν δεν πέσει το Πιτσούνι δεν έχουν καμιά ελπίδα. Που το βλέπω δύσκολο να πέφτει. Πιο εύκολο βλέπω να μη μείνει ο Ζαγόρ και του χρόνου …

null Τρίτη 5/4/11

 1. Προς Γκλάσκοου Ρέιντζερς φαίνεται να οδεύει ο Ντουγκλάο της Καβάλας. Αν γίνει αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι υπάρχουν πολλού άμπαλοι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που αφήνουν να φύγει άλλος ένα καλός και νέος σε ηλικία παίκτης. Ίσως γιατί χρειάζονται πραγματικά λεφτά για να τον αποκτήσουν. Δεν φτάνουν τα κουβεντιαστά, τα εφημεριδάτα, όπως συνήθως κάνουν. Που «μεταφράζουν» τα 300-400 πραγματικά χιλιάρικα σε 1,5 εκ. για να πουλήσουν μούρη στον κόσμο τους.
 2. Σε περίπτωση και άλλης γκέλας, εντός των συνόρων, πρόκειται να ακολουθήσει γενικό ξεκαθάρισμα στην ομάδα μπάσκετ του Λιμανιού. Έχει ήδη αναφερθεί ο Μπουρούσης, αλλά σε πιθανή απώλεια του πρωταθλήματος θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα. Από Ίπκοβιτς μέχρι ακόμα και Σπανούλη, αν και αυτό το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο να γίνει.

null Παρασκευή 8/4/11

 1. Παρελθόν και επίσημα αποτελεί ο Ντουντού Σεαρένσε για το Λιμάνι. Αναχώρησε χθες το απόγευμα (αλλά με την απεργία αργούμε να μαθαίνουμε) για τη χώρα του. Το παράξενο είναι που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην… άφραγκη Ατλέτικο Μινέιρο παρά την πρόταση που είχε από την Κορίνθιανς! Εκεί βρίσκεται ήδη και ο μάνατζέρ του Σάκης Τζήκας, προκειμένου να διευθετήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να αγωνιστεί το συντομότερο δυνατό με τη νέα του ομάδα.
 2. Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης του γυμναστή των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Σλόμπονταν Σούιτσα, είναι γιατί αντέδρασε στους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα της αδειοδότησης, καθώς του οφείλονταν αρκετά δεδουλευμένα και γι΄αυτό μπήκε στο..μάτι του κυκλώνα. Αφού το καλοκαίρι έληγε έτσι κι’ αλλιώς το συμβόλαιό του, ο λόγος της βιασύνης είναι να μην ανήκει στο δυναμικό της ομάδας αφού δεν υπέγραφε ότι δήθεν ξωφλήθηκε για την αδειοδότηση.
 3. Πολλοί ξένοι  (κυρίως) της Ξάνθης κάνουν παρέα με τον … Τομπούλογλου. Το θέμα είναι αν θα καταφέρουν να φύγουν πριν τους προλάβει η σκούπα του Πανόπουλου. :mrgreen:

Δευτέρα 11/4/11

Στην πατρίδα του βρίσκεται σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Θα δει μόνο την οικογένειά του σ’ αυτό το ταξίδι αστραπή, ή και κάποιο παράγοντα της Primera Division?

null Τετάρτη 13/4/11

 1. Τελικά ήταν δίκαιες οι υποψίες ότι ο Βαλβέρδε θα είχε συνάντηση με παράγοντα της Primera Division, αφού ισπανικά δημοσιεύματα μίλησαν για επαφή που είχε με τον Χοσέ-Μαρία Ντελ Νίδο, τον πρόεδρο της Σεβίλλης. Παράλληλα επανήλθε στο προσκήνιο ο πρώην σκάουτερ της Λίβερπουλ και της Βαλένθια, ο Εδουάρδο Μαθία, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ερυρθόλευκης ΠΑΕ. Πλάκα-πλάκα τεράστιο ξεσκαρτάρισμα σε όλα τα επίπεδα έχει κάνει η αγγλική ομάδα.
 2. Γύρω στο 1 εκ. κανονίστηκε η μεταγραφή του Ντουντού στην Ατλέτικο Μινέιρο. Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει ευρώ και δίκαια, αφού χρωστά μεγαλύτερο ποσό στον παίκτη. 😉
 3. Όπως τα είπαμε από τις 15/3, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Ραούλ Μπράβο από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με σημερινά «επίσημα» δημοσιεύματα. Φαβορί για την απόκτησή του η Μάλαγα.
 4. Ο Σέρχιο Κόκε ενημέρωσε την διοίκηση του Αρη πως έχει μια άκρως δελεαστική πρόταση από ομάδα της Αμερικής και θα ήθελε να μετακομίσει από τώρα στο πρωτάθλημα του MLS, στη Huston Dynamo. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρόταση αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις, αφού οι μεταγραφές στο MLS ολοκληρώνονται στις 15 Απριλίου, δηλαδή αυτή την Παρασκευή. Η πράξη είναι βέβαιη, αφού ο παίκτης απόψε θα δώσει συνέντευξη τύπου. Συναίνεσε και ο Τσιώλης στην κοινή λύση του συμβολαίου. Η αμερικανική ομάδα δεν θα έχει δοσοληψίες με τον Άρη, αφού ο Κόκε θα εξαγοράσει μόνος του την ελευθέρας του, συμψηφίζοντας και κάποιο – σοβαρό – υπόλοιπο για τη φετινή σεζόν που του χρωστά ο Άρης. Κάτι ακούστηκε για 300 χιλιάρικα.

null 19/4/11.

 1. Λάθος ακούστηκε για τον Κόκε. Τα φρέσκα μαντάτα μιλάνε για χρέη του Άρη σε αυτόν από πέρυσι. Με βάση το ότι είχε συμβόλαιο για 700 χιλ. το χρόνο, η μεταγραφή ήρθε ίσα βάρκα ίσα νερά και ο Άρης δεν πήρε φράγκο.
 2. Μετά τις δηλώσεις του στο postgame με τον Ολυμπιακό Βόλου και η κουτσή Μαρία κατάλαβε ότι ο Φερέιρα δεν μένει. Όχι όμως για τους λόγους που είπε, άλλος είναι ο κύριος λόγος. Μέχρι τώρα κάνει να λαβαίνει 400 χιλ. ενώ αν μείνει πρέπει να πάρει άλλο 1-1,2 εκ. ευρώ. Συν ότι δεν είναι αφεντικό στα αποδυτήρια, έχει χάσει τον έλεγχο (αφού λίγοι μιλιούνται με λίγους), αλλά «περνάνε» επίσης απόψεις διαφόρων, παικτών και άλλων.
 3. Ομάδα στο εξωτερικό ψάχνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αφού δεν άκουσε το καλοκαίρι του 2010 (άλλο αν είχε πάρει την απόφαση απ’ το χειμώνα) όσους του έλεγαν να ξεχάσει τα «παοκτζήδικα» και να κάνει το καίριο βήμα στην καριέρα του. Καθώς και πως οι Παοκτζήδες είναι τόσο ξεροκέφαλοι που δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ότι δεν τους πούλησε για τα λεφτά, που παρεμπιπτόντως άλλος τα παντελόνιασε. Ωστόσο σε Σαλονικιώτικα ιστολόγια ακούγεται πως «παιδιά» του Ζαγόρ του βάζουν τα φυτίλια (τον στήνουν στη σέντρα όποτε κάτι δεν πηγαίνει καλά για τον ΠΑΟΚ) γιατί έχει ακριβό συμβόλαιο.
 4. Σχεδόν ανακοινώθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη καρέκλα του προπονητή στην Ξάνθη. Δεν ξέρω πόσο θα μείνει αφού υπάρχει μεγάλο θέμα.Ο Ουζουνίδης λέει ότι θέλει να δουλέψει μόνο με 6-7 ξένους παίκτες, αλλά ο Πανόπουλος του ξεκαθάρισε ότι εκείνος (ο Μαρίνος) θα ζητήσει θέσεις και το αφεντικό της ομάδας θα διαλέξει τα ονόματα και τους παίκτες. Γιατί τότε δεν αναλαμβάνει ο Πανόπουλος την τεχνική ηγεσία να δούμε πόσα κότσια έχει. Παράγοντας παλαιάς κοπής, ακατάλληλος για τις σημερινές συνθήκες. Καταλληλότερος για εκπρόσωπος Τύπου, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ευχέρεια που έχει στις ανακοινώσεις. null
 5. Παραμύθια με δράκο είναι όσα ακούγονται για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, για πιθανή επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, έστω και με δανεισμό. Πρώτον, εκεί που είναι παίρνει 1,4 εκ. το χρόνο. Δεύτερον δεν λείπουν οι προτάσεις στη Μίλαν για τον παίκτη, από Ζενίτ (που δεν τη θέλει ο Σωκράτης), από Αμβούργο που τον έχει στο στόχαστρο. Άρα άκυρα τα περί Λιμανιού, είναι για να πουληθούν φυλλαράκια παραπάνω.
 6. Μπορεί να άλλαξε μάνατζερ ο Νίνης και να είναι πλέον μαζί με τον Παθιακάκη, τον γιό του αείμνηστου προπονητή, αλλά όσο επιλέγει συντρόφους από το χώρο των celebrities και των media δεν πρόκειται να δει προκοπή. Σωτήρη το λέει ο λόγος, θέλει αέρα η πουτανιά (η λέξη με την καλή την έννοια, που λέει ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας), και παίρνει όσο μπορεί απ’ τον δικό σου, γι’ αυτό μένεις από ανάσες στο χορτάρι. Απαράδεκτη φυσική κατάσταση για 21 χρονών παλληκάρι. Αν δεν αλλάξεις χούγια, όχι μεταγραφή στο εξωτερικό δεν βλέπεις, μάλλον για θέση σε ομάδα που θα παλεύει για την κατηγορία σε βλέπω.
 7. Να θυμίσω ξανά ότι ο Μιραλάς από τον περασμένο Δεκέμβριο υπογράφει το νέο του συμβόλαιο αλλά σε λίγο θα κάνουμε το πρώτο μπάνιο 😀 κι ακόμη τίποτα. Βρώμα η εργασία …

20/4/11

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Λέτο, που αφορά τον ίδιο, είναι μη κοινοτικός. Οπότε η φημολογούμενη μεταγραφή του στη Φιορεντίνα (ο ίδιος φαίνεται να θέλει με … χίλια) έχει ένα εμπόδιο. Στην Ιταλία βρίσκεται σε ισχύ νόμος, ο οποίος υποχρεώνει τις ομάδες να αγοράζουν μόνο ένα μη κοινοτικό ποδοσφαιριστή εκτός Ιταλίας ανά μεταγραφική περίοδο. Κάτι που σημαίνει ότι η Φιορεντίνα σε περίπτωση που θέλει να αποκτήσει τον Λέτο κλείνει αυτομάτως όλες τις υπόλοιπες επιλογές «ξένων» ανά τον πλανήτη.

null 4/5/11

 1. Σε συνέχεια του προηγούμενου, ακούγεται ότι ο Λέτο θα μπορέσει να βγάλει κοινοτικό διαβατήριο. Σε αυτή την περίπτωση παίζει αν θα προλάβουμε να δούμε τη σκόνη που θα σηκώσει σπινάροντας για να μετακομίσει στη διπλανή μας χώρα. 😆
 2. Να θυμίσω τη δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας, Λοράν Μπλαν, ότι από το καλοκαίρι ο Σισσέ θα παίζει σε καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Αυτός δεν είναι Έλληνας παράγοντας, ούτε μάνατζερ ασχέτως εθνικότητας. Καλό είναι να παίρνουμε τη δήλωσή του σοβαρά. Και να παίρνουμε υπ’ όψιν μας ότι όποιος μείνει στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να δεχτεί κοπτοραπτική στις αποδοχές του.
 3. Ακούω για κάτι Κατσικογιάννηδες (που είναι στον ΟΦΗ) και Ελευθερόπουλους για το Λιμάνι. Είναι σου λέει στα πλαίσια της ελληνοποίησης. Λέω ότι είναι στα πλαίσια του να μη ξοδέψει λεφτά από τα 15 τουλάχιστον εκ. που θα εισπράξει από την UEFA.
 4. Γι’ αυτό έχει κολλήσει η περίπτωση του Μιραλάς. Είναι παραμύθι με δράκο ότι η διαφωνία είναι στη ρήτρα αποδέσμευσης. Έχουν υπογράψει με τον Ενροτό, μάνατζερ του παίκτη, ιδιωτικό συμφωνητικό για 1,1 εκ. τον 1ο χρόνο, 1,2 εκ το 2ο χρόνο κ.λ.π. Τώρα πάνε να του κάνουν ψαλίδι και ο Βέλγος δύσκολα θα το δεχτεί, ειδικά αν, όπως γράφουν έξω, έχει βρει εναλλακτική λύση, δηλαδή άλλη ομάδα στο εξωτερικό. Μάλλον στη Γερμανία.

null21/5/11

 1. Σε δυσμένεια ακούγεται να είναι ο Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ. Δεν φτάνει που συμπεριφέρεται σαν λύκος, που αλλάζει το μαλλί αλλά δεν κόβει το χούι. Πολλοί στο Δικέφαλο σκέπτονται ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά του με την ΑΕΚ ίσως το είδα σαν μια καλή ευκαιρία να τελειώσει τα play-off μια βδομάδα νωρίτερα. Το συνδυάζουν μάλιστα με το γεγονός ότι είναι ο πρώτος που ξεσηκώνει τους συμπαίκτες του για να απαιτήσουν τα χρωστούμενα απ’ τη διοίκηση, άρα σου λέει συμφεροντολόγος. Κάτι που κακό δεν το βρίσκω, αλλά το έχουν αυτό οι Έλληνες εργοδότες, και όχι μόνο του ποδοσφαίρου, να θέλουν να διώχνουν τους «συνδικαλιστές» από τα μαγαζιά τους.
 2. Παράλληλα ο Ζαγοράκης πρέπει να αλλάξει την τιμή που αυθαίρετα έχει καρφιτσώσει τον Βιεϊρίνια. Η αγορά μιλάει και καθορίζει εκείνη τις τιμές. Μέχρι στιγμής έχει πει ότι τα 6 εκ. που ζητάει ο Θοδωρής είναι πολλά, γι’ αυτό κανείς δεν έχει χτυπήσει την πόρτα.
 3. Ο Καμαρά πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τον Ατρόμητο. Σαν σκόρερ, με τα 3 γκολ που έχει βάλει στο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να καυχιέται. Ταυτόχρονα, όχι μόνο δεν δέχτηκε μείωση αποδοχών, αλλά απάντησε ότι η πρόταση του Ατρόμητου τον προσβάλλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο.
 4. Για Γεωργιάδη και Ανάκογλου τα είχαμε πει από τις 4/3/11. Ότι με τη συνήθεια του Περού να πουλάει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα του μείνουν στο ράφι. Οι τιμές τους έχουν πέσει κι’ άλλο από τότε (κάνα 800σάρι σούμα και γα τους δυό) και μάλλον δεν συμφέρει πια τον Θεοδωρίδη να τους πουλήσει. Έλα όμως που οι παίκτες δεν συζητούν καθόλου να παραμείνουν στις Σέρρες, γιατί ξέρουν πως δεν το έχουν σίγουρο να ανεβάσουν του χρόνου την ομάδα, οπότε πάνε χαμένες σχεδόν οι καριέρες τους.
 5. Τα ίδια ισχύουν για το Σωτήρη Νίνη. Η τιμή του σήμερα έχει πέσει περίπου στα 2 εκ. ευρώ, αφού παίζει χωρίς έκρηξη σαν παλαίμαχος, οπότε μάλλον παραμένει Παιανία. Έπρεπε να ξέρει ότι ο θέλων μεταγραφή ανεβάζει απόδοση, παίζει στα κόκκινα. Και κόβει βέβαια το πολύ ξενύχτι …
 6. Δεν είναι μακριά ο Σάκης Τσιώλης από το να μετανιώσει για την επιλογή του, που βλέπει τους αποπάνω του να τσακώνονται, αλλά κυρίως να διαφωνούν μαζί του. Εκείνος λέει ότι ο Άρης χρειάζεται μεταγραφές ώστε να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός και εκείνοι επιμένουν ότι πρέπει να καλυφθεί το οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει στην ΠΑΕ. Έμπλεξες Σάκη!
 7. Σύμφωνα με όσα μεταδίσουν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο Παναθηναϊκός πήρε (κάνει να παίρνει) 350 χιλιάρικα και η Γκρέμιο πήρε τον Γκάμπριελ.

null 1/6/11

Καιρό έχω να γράψω εδώ και μαζεύτηκαν πολλά. 🙄

 1. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Ολυμπιακός έχει βγάλει στο σφυρί τον Άλμπερτ Ριέρα. Μπορεί να δουλεύει άψογα το μιντιακό σύστημα απόκρυψης αλλά στα μανατζαρέικα γραφεία είναι κοινό δεδομένο. Το κακό είναι πως καμιά ομάδα δεν ενδιαφέρεται και αυτό φέρνει τον Μαθία σε δύσκολη θέση. Σε λιανοκέρματα, αν δεν καταφέρει να τον «σπρώξει» παίζεται ακόμα και η παραμονή του. Μη ξεχνάτε ότι ο Μαθία ήταν ο λόγος που διαφώνησε και αποχώρησε στο περιθώριο (όχι οριστικά) ο Κομινάκης.
 2. Παραμύθι με δράκο είναι ότι ο Σαλπιγγίδης ενδέχεται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Νάχουμε να λέμε. Για εξωτερικό, ιδιαίτερα για Γερμανία που ακούγεται, θα πει ευχαρίστως το ναι.
 3. Θα μείνει άραγε ο Ντάριο Κρέσιτς ή είναι το κρυφό χαρτί του Ζαγόρ να πάρει ζεστά λεφταδάκια από τον … Περπινιάδη;
 4. Ο Βιεϊρίνια δεν πιάνει ούτε το τάλιρο στην πιάτσα του εξωτερικού, γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ παίζει το χαρτί του Ολυμπιακού, υπολογίζοντας ότι θα καταφέρει να πάρει τον Μήτρογλου, συν κάποιο άλλο παίκτη από τα «αζήτητα» των κόκκινων και κάποιο ποσό γύρω στα 2 εκ. Με δεδομένο ότι δικαιούται η Πόρτο 30% από την μεταπώληση, προτιμά λύση με λιγότερο μετρητό και κάμποσο ποσοστό σε «είδος».
 5. Μόνο που ίδιους στόχους έχει και ο Τσιώλης του Άρη. Να βρει δηλαδή παίκτες από τα αζήτητα, αφού το το ξέκοψαν πως λεφτά δεν υπάρχουν. Να δω πως θα τα καταφέρει, μια και διαθρυλούται εδώ και καιρό ότι πολλοί Νοτιοαμερικάνοι του Άρη είναι σε «πακετάρισμα». Πρέπει λοιπόν να καλύψει τα κενά που διαπίστωσε πως υπάρχουν αλλά και τα κενά που ίσως δημιουργηθούν.
 6. Αν τα δημοσιεύματα για τον Μέελμπεργκ ήταν π.χ. ιταλικά ούτε θα ασχολιόμουν με το θέμα. Είναι όμως Σουηδικά και συνηθίζω να τους παίρνω σοβαρά σαν λαό. Οπότε υπάρχουν οι πιθανότητες να έχει ήδη κλείσει με τη Γαλατά Σαράι.
 7. Για τον Τοροσίδη νομίζω ότι στο τέλος της μεταγραφικής σεζόν θα έχουμε και φέτος μια απ’ τα ίδια. Που κάθε καλοκαίρι φεύγει για μεγάλη ομάδα (συνήθως Ιταλική) αλλά τελικά πάντα μένει εντός συνόρων.
 8. Θεωρώ ότι άδικα γίνεται φασαρία για τον Κοντοέ, αν δηλαδή θα πάει στην ΑΕΚ. Θεωρώ ότι του χρόνου εκεί θα παίζει. Και ότι ο Τσακίρης κάνει όλη τη φασαρία γιατί δεν του «έβγαλαν» κατιτίς …
 9. Ψάχνει, όπως εδώ και καιρό είχα επισημάνει, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μέσω του μάνατζέρ του για ομάδα στο εξωτερικό. Επειδή αυτά που γράφει το τωρινό συμβόλαιό του δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρει, βγάζω το συμπέρασμα ότι του προτάθηκε μεγάλη μείωση, πάνω από 30%, όπως άλλωστε και σε όλους τους υψηλόμισθους του Παναθηναϊκού, Καραγκούνη, Κατσουράνη κ.λ.π.
 10. Μια και σ’ αυτούς ανήκει και ο Τζιμπρίλ Σισσέ, γι’ αυτόν ισχύει η αναφορά στις 4/5 παραπάνω. Έχει ήδη βρει ομάδα εδώ και καιρό, μάλλον στο Νεόκαστρο … Βρίσκω πάντως κάπως «περίεργο» το ενδεχόμενο της Παρί Σαιντ Ζερμέν που γράφεται σήμερα.
 11. Θα βρει η ΑΕΚ αγοραστή για τον Νάτσο Σκόκο; Δεν βοηθάει και εκείνος, αφού θέλει Ιταλία, άντε και Ισπανία, κομμάτια να γίνει! Τουρκία και ευρύτερη Ρωσία ούτε να το συζητήσει. Μπερδεγουέη.
 12. Ο Τζαβέλλας δεν ήρθε ποτέ κοντά για να απομακρύνεται. Έπρεπε οι δημοσιογράφοι πρώτα να τον ρωτήσουν αν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα, γιατί ξέρω ότι το έχει σαν τελευταία επιλογή. Ο Μαρινάκης πάλι δεν τον θέλει γιατί τον βρίσκει ακριβό και δεν έχει άδικο.
 13. Ενισχύεται η φημολογία ότι ο Γιακούμποβιτς μετακομίζει στο κάτω λιμάνι και πως ο Ολυμπιακός Βόλου ψάχνει στην Αργεντινή για γκολκίπερ. Εκτός και καταλήξει στον Δασκαλάκη ή τον Κωνσταντόπουλο. Ερώτημα αναπάντητο είναι αν και που θα πάει ο Σανκαρέ. Αφού δεν κυκλοφορεί το παραμικρό, ίσως πρόκειται για σύλλογο του εξωτερικού.

null 9/6/11

 1. Τα οικονομικά του ΟΦΗ είναι σε απελπιστική κατάσταση και αφού είναι μάλλον απίθανο να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την ιστορική ομάδα της Κρήτης. Μέχρι υποβιβασμός στις ερασιτεχνικές κατηγορίες αρχίζει να διαφαίνεται. Γι’ αυτό δεν μασάει στις απειλές της ΕΠΟ και τράβηξε το σκοινί πηγαίνοντας στα πολιτικά δικαστήρια, ο βρεμένος τη βροχή δεν την φοβάται. Οι άλλοι (ομάδες), που είναι σε παρόμοια κατάσταση αλλά σκεπάστηκαν οι αδυναμίες τους, ακούγεται ότι έχουν βάλει «καλόπαιδα» να απειλήσουν τους παράγοντες της κρητικής ομάδας. Στον ΟΦΗ, υπάρχουν παράγοντες της ομάδας που φοβούνται πια για τη σωματική ακεραιότητα τους. Γιατί οι απειλές δεν κατευθύνονται μόνο προς την Αθήνα (π.χ. προς τον πρόεδρο της Καλλιθέας), αλλά, αφορούν και τους Ηρακλειώτες.
 2. Ο Ζήσης Βρύζας είχε δώσει τα χέρια με τον ΠΑΟ, χωρίς να πέσουν τζίφρες στο κοντράτα. Άλλαξε γνώμη, όχι πάντως γιατί δέχτηκε απειλές. Το όχι το είπε κάμποσες μέρες πριν, όχι χθες-προχθές. Κάτι που ακούγεται είναι ότι κάποιος, εκτός ΠΑΟΚ, θορυβήθηκε ότι μπορεί να πάρει μαζί του και τον Βιεϊρίνια. Και έβαλε τα μεγάλα μέσα – κουμπαριές – να ακυρώσει την απειλή εν τη γενέσει της.Ο Βρύζας έχει δανείσει τον ΠΑΟΚ 300.000 και δεν θέλει να τα γράψει στο χιόνι …
 3. Είναι κίνηση τακτικής η απόφαση της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού, να βγάλει την ετικέτα με την τιμή που είχε βάλει στον Σεμπαστιάν Λέτο. Για να αποφύγουν την κόντρα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα από την πρώτη κιόλας μέρα της συμφωνίας του για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό, αφού τους είναι γνωστή η επιθυμία του να παραμείνει ο Αργεντίνος. Περιμένουν στην πορεία να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία να το πουν στον Πορτογάλο, ότι ο Λέτο θα πουληθεί.
 4. Ο Παναθηναικός προσπαθεί να απαλλαγεί από τα συμβόλαια των Κλέιτον, Μπίαρσμιρ, Μουν, Μελίσση, Πλεσί, Δημούτσου. Κανείς από αυτούς τους παίκτες δεν υπολογίζεται για τον Παναθηναϊκό, με τη σύμφωνη γνώμη του Φερέιρα, έτσι είναι όλοι προς παραχώρηση ή αποδέσμευση.
 5. Δεν υπάρχει γαλλική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μπουμσόνγκ, όταν βλέπει τα λεφτά που παίρνει στην Ελλάδα. O ατζέντης του, Φρεντερίκ Γκερά, ψάχνεται στο Κατάρ αφού υπάρχει ενδιαφέρον από την Αλ-Αχλί της Ντόχα.
 6. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τάτο του Ατρομήτου από τους Πράσινους, αλλά όταν ξεκατινιάζονται οι εκπρόσωποι των μετόχων μέλλον δεν υπάρχει. Ο παίκτης θέλει να πάει σε καλύτερη ομάδα, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, του είναι αδιάφορη η χώρα, η ποιότητα της ομάδας τον ενδιαφέρει.
 7. Συζητιέται έντονα ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού, θέλει πρώτα να πουλήσει κάποιους ποδοσφαιριστές και ύστερα να αρχίσει τις αγορές. Μπας και ο Μαρινάκης έχει σύμβουλο τον Τζίγκερ; 👿 Ημικρανίες έχουν πιάσει τον Μαθία από τότε που τον ενημέρωσαν πως να πορευτεί. Έγραψα την 1/6 ότι μπροστά-μπροστά στη βιτρίνα είναι ο Ριέρα. Μόνο που επειδή τον έκανε ο Ολυμπιακός μεταγραφή αεροδρομίου, δεν σημαίνει ότι θα πιαστούν κορόιδο και άλλοι.
 8. Επιμένω ότι δεν βλέπω τον Τζαβέλλα να έρχεται στον Ολυμπιακό και ότι πρόκειται καθαρά για μια εφημεριδάτη μεταγραφή. Ο Γιώργος παίρνει στην Άιντραχτ περίπου 700.000 το χρόνο, για να επιστρέψει Ελλάδα ζητά κάτι παραπάνω, στο Λιμάνι του προσφέρουν περίπου 400.000. Ο παίκτης, από την άλλη, έχει μάθει ότι ο Βαλβέρδε δεν τον θέλει, ότι προτιμά τον Ντιντάκ Βιλά. Πως να γίνει η μεταγραφή;
 9. Μετά την αποχώρηση του Σκόκο (που τελικά έβαλε νερό στο κρασί του και πήγε Κατάρ), ο πιο ακριβοπληρωμένος άνθρωπος στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, είναι ο προπονητής της Μανόλο Χιμένεθ που εισπράττει περίπου 800.000 ευρώ ετησίως. Μήπως είναι και ο επόμενος στο καλάθι αγοραπωλησιών;
 10. Ο Βόλος ανακοίνωσε συμφωνία με τον προπονητή Χάβι Γράθια, εντελώς άγνωστο όνομα στην Ελλάδα. Ο Χάβι Γράθια ήταν συμπαίκτης για μία τριετία στην Ρεάλ Σοσιεδάδ με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος έκανε και το προξενιό. Ξέρει σαν την παλάμη του τις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, όπου υπάρχουν καλές ευκαιρίες σε τιμές κόστους. Λογικό είναι να ακούσουμε σύντομα Ισπανούς παίκτες να υπογράφουν στο Βόλο. 😉
 11. Για να δώσει τον Φορτούνη στον Ολυμπιακό ο Αστέρας Τρίπολης ζητά τον Επστάιν.
 12. Μάλλον είναι τελειωμένη υπόθεση η μετακίνηση του Αμπτούν στην Τουρκία. Ο Μάκης έλεγε και ξανάλεγε τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Κολωνακίου για τους κουβαρντάδες στο Λιμάνι που του έδιναν ψίχουλα, αλλά και για τους άλλους στην Παιανία που του έδιναν την ευχή τους. :mrgreen:
 13. Αν λέει αλήθεια, μπορούμε να θεωρήσουμε σίγουρη και την μετακίνηση του Ντουγκλάο Φερέιρα στη Γκλάσκοου Ρέιντζερς, που ακούγεται από τις 5/4, όπως γράφτηκε παραπάνω.
 14. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον μπασκετικό Ολυμπιακό, αναμένεται σκούπα και φαράσι! Πρώτος και καλύτερος ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Δεύτερος ο Νεστέροβιτς, που είναι δύσκολο να επανέλθει μετά από τέτοιο σοβαρό τραυματισσμό στα 35 του. Ακολουθούν Νίλσεν, Χαλπερίν, Έρτσεκ και Κέσελ, που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες αφού δείχνουν άχρωμοι και άοσμοι. Παίζεται του Πελεκάνου, που η γνώμη μου είναι πως πρέπει να μείνει. Μυστήριο για τον Ίπκοβιτς, που ίσως πληρώσει τα λόγια τα μεγάλα «τώρα δεν έχει ο Παναθηναϊκός το πλεονέκτημα του πάγκου». Ντούντα με το συμπάθειο κάτι τέτοιο δεν είδαμε, ακόμα και η Σιένα του Πιανιτζάνι σε στρίμωξε προπονητικά στα σκοινιά. Δεν διέγνωσες ότι έχεις μια ομάδα πολύ soft για τόσο υψηλό πεπίπεδο.

null 14/6/11

«Μεγάλη ποιότητα ο Βελίτσκοβιτς, μένουν σίγουρα Τέπιτς-Μάριτς», δήλωσε ο Ζοτς.
Ο Novica Velickovic, γεννημένος την 5η Οκτώβρη 1986, έχει ύψος 2,05 και παίζει στη θέση power forward. Δεν έχω δει τον παίκτη, αλλά από τα στατιστικά του, στα 19 ματς που έδωσε η Ρεάλ στη Euroleague φέτος, προκύπτει μια μετριότητα, που μάλιστα δεν την πολυεμπιστεύεται ο προπονητής, αφού έχει μέσο όρο συμμετοχής 11,8 λεπτά. Επίσης έβαλε 3.4 πόντους μ.ο. με 42.6% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 46.2% στις βολές. Παρόμοια είναι τα στατιστικά του και στο Ισπανικό πρωτάθλημα (περισσότερα στο σύνδεσμο).

null 19/6/11

 1. Ο Ολυμπιακός πάει να κάνει την πρώτη του μεταγραφή με σημαντικό κόστος, περίπου 2,5 εκ., με τον Λιουμπομίρ Φέισα. Μέχρι τώρα πορεύτηκε με ελεύθερους (Κονστάτζο) και δανεικούς (Μαρκάνο). Πρώτιστο ρόλο θα παίξουν οι ιατρικές εξετάσεις, αφού προέρχεται από ολική ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός δράσης για 13 περίπου μήνες.
 2. Άλλη μια απ’ τα ίδια, όπως κάθε καλοκαίρι, για τον Βασίλη Τοροσίδη. Όλο σε μεγάλο σύλλογο πάει και όλο πρόταση δεν έρχεται. Νομίζω ότι αν δεν αλλάξει μάναντζερ και παραμείνει με τον Γιώργο Καζιάνη, δεν έχει πολλές ελπίδες.
 3. Ξέχασα χθες να γράψω για τον Εντουάρντο Μαθία. Νομίζω ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες να προλάβει παρέλαση, και αυτό θα γίνει μόνο αν οι όροι του συμβολαίου του είναι απαγορευτικοί, κάτι όμως που δεν συνηθίζεται με τους τεχνικούς διευθυντές.
 4. Για τον Σισσέ έχω μπερδευτεί. Πιστεύω ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους «Χωριάτες» αλλά όλο ειδήσεις για Λάτσιο ακούω. Που δεν τις πολυπιστεύω αλλά ωστόσο προτιμώ να περιμένω. Σήμερα, 20/6, μπαίνει στο παιχνίδι και η Blackburn Rovers. Την αναφέρω γιατί τη βρίσκω ελκυστικό προορισμό για τον Djibril. 🙄
 5. Εξευτελιστική βρίσκει την πρόταση της ΑΕΚ για τον Γιώργο Γεωργιάδη ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Που σημαίνει ότι πιάνει τα διπλά κατά τη γνώμη του. Μπα. Στο ράφι θα του μείνει. Κάτι υπόγειες φήμες αναφέρουν ότι έβαλε φρένο στον Περού, να μη σκέπτεται καν τη μεταγραφή του παίκτη του στην ΑΕΚ, κάποιος τρίτος μεγαλοπαράγοντας της Super League.
 6. Επειδή πήγε στην βάφτιση του γιου του Θοδωρή Ζαγοράκη ο Ζήσης Βρύζας, δεν σημαίνει ότι προτίθεται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Νιώθει μια χαρά δίπλα στον Σάντος και μέχρι το καλοκαίρι του 2012, που θα το ξανασκεφτεί ο Πορτογάλος αν θα συνεχίσει, θα το πάνε παρεΐτσα.
 7. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κλαούντιο Πίτμπουλ στον ΠΑΟΚ θα είναι η χαρά των δημοσιογράφων, ειδικά αυτών που φτιάχνουν τα πρωτοσέλιδα. Μήπως υπάρχει κάνας παίκτης με όνομα Ροντβάιλερ στην πιάτσα ρε παιδιά; 😛
 8. Ο Σενεγαλέζος Ανρί Καμαρά βρέθηκε στα γραφεία του Παναιτωλικού και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Αγρινιώτες. Κάνα γκολ όμως έχει σκοπό να βάλει; Γιατί στο Περιστέρι τους απογοήτευσε.

null3/7/11

 1. Προσφορά από τη Μπόλτον ετοιμάζεται σου λέει για τον Σισσέ. Γιατί όχι και από τη Γουίγκαν που είναι πιο κοντά; 😈
 2. Αν παραμείνει ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ, όπως δείχνουν δηλαδή τα πράγματα, πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη η αποχώρηση του Ζαγοράκη. Ίσως όχι σύντομα και απότομα, αλλά μάλλον σίγουρα.

null11/7/11

 1. Πρόβλημα «γραφειοκρατικό» σου λέει, με τη μεταγραφή του Σισσέ. Κάποια μυρωδιά αναδύεται …
 2. Επέστρεψε ο Κουτσιανικούλης στον Έργο. Του έκατσε πολύ βαριά η φανέλα του ΠΑΟΚ. Επειδή είναι πολύ νέος ακόμα πρέπει να προσγειωθεί και να δουλέψει στο αθλητικό κομμάτι, γιατί πολύ αθλητής δεν είναι. Αν συνεχίσει με τα ίδια μυαλά πάει ντουγρού στη Football League κι’ ακόμα παρακάτω.
 3. Για τον Μανωλά τα έχουμε πει από το Μάρτη. Διαβάστε στη κορυφή του θέματος.
 4. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι απόδοση θα έχει ο Χαβίτο στον Ολυμπιακό. Δεν τον έχω κόψει να αντέχει βαριά φανέλα με «ιδιαιτερότητες». Γενικά ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί σε ρηχά νερά φέτος, έχοντας προφανώς ένα ανώτατο πλαφόν για κάθε μεταγραφή. Εκτός αν πιστέψει κανείς ότι ο Φέισα στοίχισε πράγματι 2,5 εκ. που γράφτηκε.
 5. Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει ο Βίκτορ Βιτόλο, παρά μόνο ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι απίθανο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Οι φήμες λένε ότι έχει κάνει προφορική συμφωνία για τριετές συμβόλαιο με τους πράσινους, αλλά κρατάω πισινή μετά την υπόθεση – αποτυχία Βρύζα, όπου όμως ανακατεύτηκαν κάποιοι του κυκλώματος των στημένων. 😈 Τώρα που είναι «στο μικροσκόπιο» μπορεί να μην κάνουν «παρέμβαση». Αρχίζει όμως να γίνεται δύσκολη και η θέση του Ζαγοράκη, ανεξάρτητα που οι Φλωρίδης – Σαχπατζίδης δεν πρόκειται να αγοράσουν, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να δώσεις χρήμα, και για να δώσεις πρέπει να έχεις. :mrgreen:
 6. Η καλύτερη και αθόρυβη δουλειά στις μεταγραφές έχει γίνει στο Πιτσούνι. Ειδικά οι Φυτανίδης και Πίτου Γκαρσία θεωρώ ότι θα βοηθήσουν ώστε η ομάδα φέτος να μη κινδυνέψει.
 7. Αντίθετα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το Αστέρι του Μοριά είναι πεσμένο του χρόνου. ΠΑΛΙ! Και του χρόνου δύσκολο να βρεθεί πάλι μόντα για να παραμείνει.
 8. Έπεσε σκούπα και φαράσι στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Παπαλουκάς, Χαλπερίν, Γκόρντον, Μαυροκεφαλίδης, αλλά και Μπουρούσης, Τεόντοσιτς! Τελικά, θα αποχωρούσαν άραγε περισσότεροι παίκτες αν έφευγαν οι Αγγελόπουλοι; Ή μήπως και αυτοί μένουν μέχρι να φύγουν; :mrgreen:
 9. Ανανέωσε ο Κώστας Μανωλάς πριν λίγο. Από την στιγμή που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ, συνοδευόμενος από τον πατέρα του και όχι από τον θείο του Στέλιο, ήταν ολοφάνερο ότι πάνε για να υπογράψουν και όχι για να διαπραγματευτούν. Έπεσα έξω στις προβλέψεις μου για την περίπτωσή του.

null16/7/11

 1. Σενάρια μεταγραφής του Λέτο στη Φιορεντίνα (κρατάει μήνες αυτή η κολόνια) γράφουν στην Ιταλία. Επειδή τα ιταλικά Μέσα έχουν γράψει κατά καιρούς διάφορες αρλούμπες για διάφορους παίκτες διαφόρων ελληνικών ομάδων, το αφήνω να περάσει. Εκείνο που στέκομαι, και θέλει διερεύνηση, είναι ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος ότι ο Λέτο έχει κοινοτικό διαβατήριο. Δεν είχε, άρα αν αληθεύει το έβγαλε πρόσφατα. Οπότε, το έγραψα και παραπάνω στις 4/5, παίζεται αν θα προλάβουμε να δούμε τη σκόνη που θα σηκώσει σπινάροντας για να μετακομίσει. Εκτός και δεν τον θέλει κανένας. Πιστεύω το αντίθετο και μένει να δούμε αν έχω δίκιο ή άδικο.
 2. Ήρθε ο Βιτόλο στον Παναθηναϊκό, έφυγε και επίσημα ο Σισσέ, υπογράφει σου λέει ο Κουίνσι Τζέιμς Οβούσου-Αμπεγέ, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Βερεσέ ακούω τα «πιάνεται με λάσο»  και λοιπά γραφικά. Ένας επιθετικός που σε όλη του την καριέρα (είναι 25 ετών) έχει σκοράρει κάτω από 15 γκολ, που έρχεται δανεικός από τη … Σουηδική Αραβία , έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι πανωφόρι χειμερινού περιπάτου. Από χαρακτήρα δε καϊνάρι. Αλλοπρόσαλλος σαν τον Ζαϊρί και σαματατζής σαν τον Τζιμπούρ.
 3. Άδικα γίνεται ντόρος για τον Χοσέ Βερδού Νικόλας, σε συντομία Χοσέ Τοτσέ. Αν και το όνομα είναι πολύ πιασάρικο, «το-Χοσε ο Τοτσέ»  , υπάρχει ίδιος παίκτης στην ομάδα που είναι νεώτερος και πιο γρήγορος. Αν είναι δηλαδή δυνατόν να είσαι πιο αργός από τον Πετρόπουλο! Πάντως μετά τον πολύ σοβαρό χθεσινό τραυματισμό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, στο φιλικό με τη Chivasπορ (εκεί πρέπει να προτείνουμε τον Κλέιτον :mrgreen: ), που θα τον αφήσει 4-5 μήνες εκτός γηπέδων, μπορεί να αλλάξουν πολλά πράγματα στον σχεδιασμό της ομάδας.
 4. Οι υπογραφές της ΑΕΚ με τον Κώστα Μανωλά δεν έχουν πέσει ακόμα, αφού η διοίκηση δεν δείχνει «φως». Και χωρίς τη συμφωνημένη προκαταβολή … δεν, συγνώμη κύριε ποιος είστε.
 5. Νομίζω ότι αν υπήρχαν πιθανότητες για μεταγραφή του Κολομβιανού Σάντσεζ στον Ολυμπιακό έχουν εξανεμιστεί. Το θέμα συντηρείται από τις αθλητικές για να πουλάνε κάνα φύλλο. Άσχετα αν υπάρχει κενό στη θέση του αμυντικού χαφ, που θα το πληρώσει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Πάει ο Μαρινάκης να κάνει οικονομία στα έξοδα και θα χάσει τα τετραπλάσια από τα έσοδα. Εκτός αν έχουν αποφασίσει ότι δεν περνάνε με τίποτα τους ομίλους.
 6. Η πρόταση της Μπλάκμπερν στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι πολύ χαμηλή, 2.5 εκ. ευρώ κοστολόγησαν τον παίκτη. Μάλλον πρόκειται για διερευνητική πρόταση και ακούγεται ότι θα επανέλθουν με πιο βελτιωμένη προσφορά. Όχι πάντως πάνω από 3.5 εκ.
 7. Τον Φρανσίσκο Ζουέλα απέκτησε δανεικό ο Ατρόμητος. Είπαμε η ομάδα με τις πιο ουσιαστικές μεταγραφές φέτος. Αν καταφέρει ο Δώνης να δέσει τόσους καινούργιους παίκτες (6-7 εντεκαδάτους) που έχει πάρει θα δούμε ένα Πιτσούνι «αλλιώτικο» στο πρωτάθλημα.
 8. Εξίσου αθόρυβα έχει κινηθεί και ο Άρης. Κράτησε Νέρι Καστίγιο (που δείχνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σοβαρεύεται), απέκτησε Κώστα Καπετάνο, Καρίμ Σολτάνι. Έμεινε ο Φατί, έτοιμος ο Άρης για καλύτερα πράγματα φέτος. Αν βρει και τον κατάλληλο γκολεαδόρ θα σπείρει προβλήματα στους αντιπάλους του.
 9. Σε ρηχά νερά έχει κινηθεί μέχρι στιγμής ο Έργο. Η επιστροφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη ίσως και να μην πει τίποτε στην πράξη. Αν η κρητική ομάδα μείνει ως έχει μπορεί να της βάλουν τα δυό πόδια σε ένα Παπουτσάκη. 😛
 10. Έφυγε και επίσημα ο Ντρου Νίκολας, καμιά συζήτηση δεν γίνεται με Τσαρτσαρή και Περπέρογλου που έληξαν τα συμβόλαιά τους, μετά τον μπασκετικό Ολυμπιακό σε διάλυση και ο Εξάστερος. Αν μάλιστα φύγει και ο Ομπράντοβιτς, όπως άφησαν να εννοηθεί κάτι χθεσινά σερβικά δημοσιεύματα …

null20/7/11

 1. Η απόκτηση του Εϊντουρ Γκούντγιονσεν είναι μακράν η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, μια από τις καλύτερες που έχουν γίνει γενικά και δύσκολα να ξεπεραστεί. Παίκτης που σκοράρει με όλους τους τρόπους, με πολύ μεγάλες παραστάσεις (Μπάρτσα, Τσέλσι), που έρχεται από την Premier League και όχι από πρωτάθλημα της πλάκας. Επίσης σαν Βίκινγκ είναι πολύ επαγγγελματίας, είναι πάγιο χαρακτηριστικό τους. Αν παίξει από το μέτριο και πάνω των δυνατοτήτων του θα κάνει πάρτι με τις περισσότερες άμυνες. Αρκεί η ΑΕΚ να «δέσει», γιατί έχει φτάσει τις 11 μεταγραφές και τα προβλήματα ομοιογένειας που ελλοχεύουν απαιτούν σκληρή και επίπονη προσπάθεια από τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες.
 2. Άρχισαν τα όργανα στην Καβάλα με Ονουάτσι, Ντουγκλάο και Αμπντούν. Με δεδομένη τη γνώση της νοοτροπίας Ψωμιάδη, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, άνοιξαν πόλεμο, ζητώντας τα δεδουλευμένα και ελευθέρας για να πάνε αλλού κατά βούληση. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! :mrgreen:
 3. Ανακοινώθηκαν επίσημα Βίκτορ Βιτόλο, Χοσέ Τοτσέ, υπέγραψε ο Κουίνσι Αμπεγέ. Ο πρώτος θα βοηθήσει, οι δυό ρέστοι είναι στοίχημα. Φυσιολογικά ο ένας θα είναι χρήσιμος.
 4. Για τον Γιώργο Γεωργιάδη, που πήγε στο Δικέφαλο του Βορρά και όχι του Νότου, το ξέρετε όλοι. Αν κρατηθεί εξωγηπεδικά όπως είναι και δεν ξεμυαλιστεί από τη φοβερή νύχτα που διαθέτει η συμπρωτεύουσα, έχει καλές προοπτικές.
 5. Άλλη μια καλή μεταγραφή πέτυχε ο Ατρόμητος, παίρνοντας τον Επστάιν. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, «το σύστημα που ακολουθεί, με την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις κάθετες πάσες, το οποίο πιστώνεται ο κ. Δώνης, ευνοεί στο να αποδώσω καλύτερα». Συμφωνώ, θα είναι χρήσιμος.

21/7/11
Ανακοινώθηκαν επίσημα από τον Παναθηναϊκό τα νέα του αποκτήματα, Χοσέ Τοτσέ, Βίκτορ Βιτόλο και Κουίνσι Οβούσου Αμπέγιε.

null25/7/11

 1. Φαίνεται να έχει τελειώσει η μεταγραφή του Ζαν-Αλαίν Μπουμσόνγκ σε ομάδα του εξωτερικού. Απλά ο Φερρέιρα ζήτησε να μείνει για τα παιχνίδια με την Οντένσε, αφού δεν έχει άλλες αξιόπιστες λύσεις στο κέντρο της άμυνας, και να αποχωρήσει αμέσως μετά.
 2. Μόνο ο Ζεκά, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, θα προχωρήσει για τους Πράσινους, πριν τους αγώνες με τους Δανούς. Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις μπαίνουν ψυγείο και τολμώ να προβλέψω ότι αν δεν υπάρξει πρόκριση στα play-off στα Champions League, που φέρνει περίπου 2,5 εκ. ευρώ στο σουρτάρι, θα μπουν ζγκατάψυξ’! 😛
 3. Απογευματινό. Πράσινος είναι ο Ζο(ζέ Κά)ρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκεζ (Ζέκα), σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του. Έρχεται την Πέμπτη (αφού αύριο η ομάδα αναχωρεί για Δανία) για να ολοκληρωθούν τα τυπικά, οι τζίφρες στα κοντράτα.
 4. Έντονα προβληματίζονται στην Παιανία για τις ενοχλήσεις που έχει ο Βίκτορ Βιτόλο στο εγχειρισμένο του γόνατο. Τόσο που προσέχει πάρα πολύ το πόδι του ακόμη και στις προπονήσεις. Λογικό είναι να σκέπτονται μήπως τους βγει «σαπάκι». Για να δώσει βοήθεια με την Οντένσε μάλλον έχουν καταλήξει ότι είναι απίθανο.
 5. Ενώ ο Βαλβέρδε ήθελε τόσο πολύ τον Σάντσες, τώρα βγαίνει προς τα έξω ότι έχει κάποιες επιφυλάξεις για τον Κολομβιανό μέσο. Η αλήθεια είναι ότι τον παίκτη έκοψε ο Μαρινάκης … λόγω τιμής!
 6. Ακούγεται ότι με την δύσκολη πλέον είσοδο του Φλωρίδη στον ΠΑΟΚ, είναι σχεδόν βέβαιη η πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Κάποιοι το πάνε ακόμα παρακάτω και ισχυρίζονται ότι έχει κλείσει η μεταγραφή αλλά η διοίκηση το φέρνει σιγά-σιγά στους φιλάθλους. Πρώτα παρουσιάζει κάτι φτηνές προτάσεις που απορρίπτονται, προσφέροντας ανακούφιση στους παοκτζήδες και δυναμική θέση στους επικεφαλής. Που την κατάλληλη στιγμή θα εμφανίσουν την ήδη κανονισμένη (όπως αυτοί λένε) μεταγραφή, ώστε να το πάρουν οι οπαδοί μαλακά. 👿
 7. Από κει που ήταν το αγαπημένο παιδί του Μάκαρου (μοίραζε πολλές φορές τα πριμ στα αποδυτήρια) τώρα είναι εξαφανισμένος από την Καβάλα ο Ντουγκλάο Φερρέιρα. Προφανώς ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Καλύτερα γι’ αυτόν στο εξωτερικό, όπως η Γκλάσκoου Ρέιντζερς που ακούστηκε πριν κάνα δυό μήνες, γιατί αν μείνει στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την οργή του Μάκη.

null7/8/11

 1. Δεν θέλω τον Ταμίρ Κοέν στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, δεν γνωρίζω τον παίκτη (θα ψάξω όμως), αλλά μου φτάνει που είναι μάνατζέρ του ο Πίνι Ζάχαβι. Ο οποίος δεν είναι τυχαία ο μεγαλύτερος μάνατζερ στην υφήλιο. Όταν παίρνεις παίκτη του, τον ακριβοπληρώνεις και έχεις «ψηθεί» ότι είναι καλύτερος απ’ ότι στην πραγματικότητα. Π.χ. ο Κοέν πήγε το 2008 στη Μπόλτον, έναντι του συμβολικού ποσού των 39.000 λιρών, προφανώς για να κάνει όνομα και να τον μοσχοπουλήσει στη συνέχεια ο Ζάχαβι. Έτσι δουλεύει ο κορυφαίος. 😉
 2. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντρέ Κάστρο, δικός του πελάτης είναι. Θεωρώ πολυτέλεια την απόκτηση και άλλου μέσου στην ομάδα, εκτός αν έχουν βρει ομάδα στον Κατσουράνη … Για τον Καραγκούνη δε λέω, γιατί δεν πρόκειται να πάει σε ομάδα που θα παλέψει για την κατηγορία. Εκτός και ακολουθήσει το δρόμο της Ανατολής. Καλύτερη προοπτική δεν δικαιούται.
 3. Φήμες ακούγονται ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει ομάδα για τον Αλέξη Τζόρβα! Αυτό σημαίνει αγορά τερματοφύλακα, αφού και ο Καρνέζης κατά πάσα πιθανότητα μετακινείται, στον ΟΦΗ.
 4. ΠλεσίΔημούτσοςΜουν και Λεοντίου ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζονται και μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να βρουν ομάδα. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μάλλον έχει βρει ήδη …
 5. Η περίπτωση Τζιόλη κόλλησε γιατί ο παίκτης ζήτησε 600- με 700 χιλιάρικα το χρόνο αποδοχές! 😯 Τόσα λεφτά δεν δίνει ο Μαρινάκης φέτος με τίποτε. Φέτος το πάει με μέθοδο Τζίγκερ … Αλλά για τον Αλέξανδρο, που έχει κάνει λουστρίνι τον πάγκο της Σιένα, δεν έδινα ούτε τα μισά, που είμαι και κουβαρντόπαιδο (με ξένα φράγκα). 😛
 6.  Η μεταγραφή το Βιεϊρίνια στη Μπλάκμπερν με 5 εκ. έχει κολλήσει για δυό λόγους. Γιατί η Πόρτο δικαιούται το 1,5 εκ. (το 30% της μεταπώλησης) και γιατί η Μπλάκμπερν προτίθεται να πληρώσει με τους νόμους της αγοράς, δηλαδή με δόσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει τα λεφτά … χθες.
 7. Παράξενη είναι η ακινησία του θέματος με τον Μπερνάρ Κουμορτζί. Λέτε να μου κάνει έκπληξη και να παραμείνει στο Νιόνιο; Μπα. Τα οικονομικά της ομάδας πάνε χάλια και ο καλύτερος που υπάρχει για πώληση είναι ο Γκανέζος. Που θέλει να φύγει άμεσα. Έχει κρυμμένη στη χούφτα του και τη μαύρη πέτρα! :mrgreen:
 8. Το βέβαιο είναι πως ο Ντουγκλάο Φερρέιρα δεν θα παίζει στη συνέχεια στους Αργοναύτες. Εκεί το ξέρουν γι’ αυτό ψάχνουν διακαώς για κεντρικό αμυντικό. Από σίγουρος λοιπόν στον ΠΑΟΚ, αφαίρεσαν ένα Κ και πάει στον ΠΑΟ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έρχεται – προβάρει φανέλα κλπ, μένει εφημεριδάτη μεταγραφή και συνήθως πάει αλλού.
 9. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Σανκαρέ, τον κεντρικό αμυντικό του Βόλου. Κι’ αυτός δύσκολα θα συνεχίσει στους Αυστριακούς, μόνο που η μεταγραφή του είναι πιθανότερο να γίνει εντός συνόρων.

null21/8/11

 1. Όπως περίμενα δεν έγινε η μεταγραφή του Αντρέ Κάστρο στους Πράσινους, αφού μεταγραφή που γίνεται σήριαλ είναι καταδικασμένη στατιστικά σε αποτυχία.
 2. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η Βέρντερ παραμένει στο παιχνίδι για τον Τοροσίδη, αν και οι Γερμανοί περιμένουν κάποια αποδέσμευση από την άμυνα για να μπορέσουν να προχωρήσουν τη μεταγραφή. Όπως με Κάστρο και Πλεσί δηλαδή … Μάνατζερ του παίκτη είναι ο Γιώργος Καζιάνης (έχει ακόμα τον Ράφικ Τσιμπούρ και τον Βαγγέλη Μόρα) που λέγεται ότι μπερδέψει τους πάντες με αποτέλεσμα να αποχωρούν οι υποψήφιοι αγοραστές.
 3. Ο Γόντικας ανέφερε δυο φορές, την δεύτερη μάλιστα χωρίς να του γίνει σχετική ερώτηση, ότι η διοίκηση των «πρασίνων» θα εξετάσει σοβαρά, κάτω από την ασφυκτική οικονομική πίεση που επικρατεί στην ομάδα, την πρόταση που ενδεχομένως θα της γίνει για την πώληση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή. Ο εμπορικότερος πάντως αυτή τη χρονική στιγμή είναι μάλλον ο Σεμπάστιαν Λέτο
 4. Ο Μάρκο Εστράδα είναι καλός παίκτης αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, γιατί ΔΕΝ είναι εξάρι!
 5. Ο Πάμπλο Ορμπάιθ είναι εξάρι, αλλά αργός και με δυό εγχειρήσεις για ρήξεις χιαστών. Έχει όμως μάνατζερ τον Ιμπάνιεθ που έχει και τον Βαλβέρδε αν ενθυμείστε. 😈 Ωραία φάμπρικα έχουν σάξει τα δυό Ισπανά στον Περαία.
 6. Όσο για τον Ζεάν Μακούν, που είναι ότι χρειάζονται στο Λιμάνι, αμυντικός χαφ επιπέδου Ευρώπης, έβγαλαν ανακοίνωση οι «Χωριάτες» (Άστον Βίλλα) ότι θα δουν τι θα κάνουν … από Δευτέρα. Δηλαδή να τον ξεχάσουμε. 😉
 7. Στην λίστα της Ντιζόν βρίσκεται σύμφωνα με γαλλικό ΜΜΕ ο Μπερνάρ Κουμορτζί. Κάτι μου λέει, προαίσθημα όχι πληροφορία, ότι δεν θα πάει εκεί, αλλά σε άλλη ομάδα.
 8. Έκλεισε ο Ανδρέας Τάτος του Ατρόμητου στον Ολυμπιακό, αλλά παραμένει στο Πιτσούνι μέχρι νεωτέρας.
 9. Δείχνει τελειωμένη η μεταγραφή του Ντουγκλάο Φερρέιρα εκτός Ελλάδας, συγκεκριμένα στην πορτογαλική Μπράγα. Τα είχα πει και παραπάνω, στις 7/8 και στις 25/7, ότι προσανατολίζεται για μετακίνηση στο εξωτερικό, αυτή ήταν η λογική εξέλιξη.
 10. Στη μεξικάνικη San Luis θα συνεχίσει την καριέρα του ο ήδη ξεχασμένος από τους φιλάθλους Ισμαήλ Μπλάνκο. Η μετακίνησή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χάλασε λόγω των υψηλών απαιτήσεων του μάνατζέρ του.

null29/8/11
Μα τούτα και με κείνα έμεινε πίσω το θέμα. Τόσο που σε 2-3 μέρες θα κάνω απολογισμό, αφού τελειώνει η μεταγραφική περίοδος.

 1. Μέχρι να μάθουμε αν ο Τζόρβας πράγματι πωλείται τον ανακοίνωσε η Παλέρμο. Σικελιανός λοιπόν ο τέρμας, όχι Άγγελος-ποιητής αλλά Αλέξανδρος-τερματοφύλακας. 😛 Στα 600 χιλ. έφτασε η μεταγραφή, αφού οι Πράσινοι ξεπουλάνε όσο-όσο. Θυμίζουν μαγαζάτορα που αδειάζει τα ράφια πριν πουλήσει στον επόμενο … Η ομάδα και πριν την πώληση ήθελε βασικό τερματοφύλακα, πόσο δε μάλλον τώρα, αλλά δεν προβλέπεται να γίνεται κίνηση.
 2. Ακόμα δεν βρέθηκαν κορόιδα να ξεφορτωθεί ο Παναθηναϊκός τους Σεϊταρίδη και Πλεσί. Μάλλον του μένουν αμανάτι.
 3. Όσο και πεσμένος να είναι ο Ζεάν Μακούν, είναι μακράν ανώτερος απ’ όσους διαθέτει ο Γαύρος στη θέση. Ανεβάζει κατηγορία ποιότητας την οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Δίνει 15% να τερματίσει 2ος και σχεδόν 50% για 3ος στον όμιλο. Τον φέρνει δηλαδή σχεδόν στα ίσα με τη Μαρσέιγ. Η επιτυχία της μεταγραφής οφείλεται στο ότι άλλαξαν οι διαπραγματευτές από ελληνικής πλευράς.
 4. Αυτή την ώρα (16:30) βρίσκεται στα γραφεία του Ολυμπιακού ο Ντένις Ρόμμενταλ, προφανώς για μια τελευταία διαπραγμάτευση λύσης του συμβολαίου του.
 5. Αυτό το «αν φύγει ο Ουρτάδο έρχεται ο Ορμπάιθ», περισσότερο μου ακούγεται σαν «αν δεν έρθει ο Ορμπάιθ, ο Ουρτάδο δεν φεύγει»! 👿 Τι να τον κάνει ο Γαύρος ένα παίκτη 32 ετών με δυό εγχειρήσεις για ρήξη χιαστών, μου λέτε; Βαγγέλη ψάξου!
 6. Άρχισε τη γκρίνια ο Γκούντγιονσεν, μάλιστα δημόσια, που ο Χιμένεθ τον χρησιμοποιεί στα άκρα της επίθεσης, καθώς πιστεύει ότι σε αυτή την θέση δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα. Και οι Ισλανδοί δεν είναι καθόλου γκρινιάρηδες, παρά μόνο αν θεωρούν ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. 😉

null30/8/11

Ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα των μεταγραφών έδωσε στη δημοσιότητα η Ε.Π.Ο.

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011, τελευταία ημέρα της θερινής μετεγγραφικής περιόδου, οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 20:00.

Επιπλέον, ανακοινώνεται εκ νέου ότι ξεκινάει από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 η μετεγγραφική περίοδος για τους άνεργους ποδοσφαιριστές. Σημειώνεται ότι ως άνεργοι ποδοσφαιριστές λογίζονται όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της FIFA (άρθρο 6)».

null 3/9/11

Υπολόγιζα να κάνω απολογισμό των μεταγραφών (ή μετεγγραφών για τους γραμματιζούμενους 😛 ) αλλά προβλέπονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις μέχρι τις 10 του μηνός. Κυρίως πρόκειται για αποχωρήσεις, αφού παρά τη λήξη των επίσημων μεταγραφών, η κάθε ομάδα μπορεί να αφήσει «ελεύθερο» κάποιο παίκτη της αν το αντίτιμο είναι ενδιαφέρον. Πολλές ομάδες έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν αυτή τη φόρμουλα τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

 1. Από την 1η Ιουνίου έδωσα την πληροφορία ότι ο Άλμπερτ Ριέρα είναι στη βιτρίνα για πούλημα. Τώρα πως γίνεται να έγιναν όλα ξαφνικά, μόνο το κόκκινο σύστημα παραπληροφόρησης μπορεί να γνωρίζει. Ένα άλλο εξίσου παράξενο είναι η τιμή, πως γίνεται στο ταμπελάκι της βιτρίνας να γράφει 3 εκ. ευρώ, να μην βρίσκεται τόσο καιρό αγοραστής αφού ο παίκτης ήταν άοσμος την περσινή σεζόν, και ο καθυστερημένος – συνήθως παμπόνηρος – Τούρκος να δώσει 4,5 εκ. ευρώ, πάλι μόνο το ίδιο «σύστημα» μπορεί να γνωρίζει. Και οι ετήσιες αποδοχές του αποτελούν μυστήριο. Παίκτης που αγοράζεται για ένα ποσό, σπάνια παίρνει τα μισά του ποσού αυτού για ετήσιες αποδοχές, συνήθως οι αποδοχές του είναι ακόμα μικρότερες, ας πούμε κάνα 800σάρι καθαρά στην περίπτωση αυτή.
 2. Τελικά για να φύγει ο Ουρτάδο ήρθε ο Ορμπάιθ. Δεν γλύτωσε από την ισπανική μάκινα ο Μαρινάκης. Εκτός αν ο Φέισα, που εκτός από να κόβει ξέρει και να ράβει, δεν είναι καλά και δεν υπολογίζεται σαν 2η λύση στη θέση του κόφτη, αφού ο Μακούν θα ξεκινά εντεκαδάτος (εκτός απροόπτου).
 3. Για τον Φέισα κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχει θέμα υγείας, αλλά τι να πιστέψεις. Όχι πάντως τα 3,5 εκ. που υποστηρίζεται ότι στοίχισε, αφού πέραν μιας προκαταβολής, ο Ολυμπιακός βάσει εγγράφου συμφωνίας δεν θα δώσει άλλα λεφτά αν ο παίκτης δεν γίνει καλά.
 4. Ο Gergely Rudolf δεν είναι ο γρήγορος με την έννοια παράδειγμα του Σισσέ ή του Οβούσου, σε τελική ταχύτητα και επιτάχυνση, έχει ταχύτητες Βιεϊρίνια για να συνεννοούμαστε. Είναι περισσότερο γρήγορος στις αποφάσεις του και με καλή άμεση πάσα ή σουτ, είναι τεχνίτης, πολύ ευπροσάρμοστος, πολύ φιλόδοξος, με δυό σχεδόν ισάξια πόδια και με τιμή στην αγορά πέρυσι (γιατί φέτος οι τιμές έχουν γενικά πέσει γύρω στο 30%) περίπου 8 εκ. ευρώ, με την έκπτωση περίπου τα μισά. Στη (θυγατρική της Μίλαν) Τζένοα έπαιρνε 500 χιλ. το χρόνο, όσα λένε ότι θα παίρνει και εδώ, αλλά νομίζω ότι θα παίρνει αισθητά λιγότερα, ή θα τσοντάρουν οι Ιταλοί για να συμπληρωθεί το ποσό.
 5. Μπορεί να μην κατάφερε να αποκτήσει τον Μήτρογλου ο Άρης, αλλά έχει φτιάξει μακράν την πιο ροκ επίθεση στη Σουπερλίγκα, με Σολτάνι, Καστίγιο και εσχάτως με Γιάκομπ! Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! Πάντως αν αποφασίσουν να παίξουν τη μπάλα που ξέρουν θα κάνουν κηδείες. Παρεμπιπτόντως πρέπει να χάσει κιλά ο Ρουμάνος, λέει το ρεπορτάζ.
 6. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι από τις 30/8 παίκτης της Ισπανικής Σαντατέρ για ένα χρόνο. Εκεί συμφώνησε με 350 το χρόνο, εδώ δεν δεχόταν κάτω από 600! Έτσι έλεγε το – και καλά – ρεπορτάζ. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να τον δούμε σε κάνα ελληνικό μπροστόφυλλο να πηγαίνει εδώ ή εκεί στην Ελλάδα.

7 Σχόλια to “Μεταγραφές καλοκαίρι 2011”

 1. Kanthar0s Says:

  Από την πρώτη κατηγορία νομίζω ότι θα φύγουν. Ο Μιραλάς θα μείνει μόνο αν πέσει η τιμή. Ο Σισέ θα μείνει μόνο αν δεν βρει ομάδα. Κι ο Μανωλάς μόνο αν αλλάξει γνώμη ο θείος του.

  Από την δεύτερη κατηγορία νομίζω ότι θα φύγουν όλοι εκτός από τον Λέτο. Πρώτον σιγά μην βρει καλύτερα και δεύτερον ποιος τρελός θα βρεθεί να τον πάρει; Στην δεύτερη κατηγορία βάζω και τον Κόκε.

  Το αίνιγμα ακούει στο όνομα Βιερίνια. Όχι γιατί δεν έχει ζήτηση, αλλά ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι ο παίχτης μπορεί να πιάσει τρελή τιμή και ζητάνε τον ουρανό με τα άστρα μπας και ξεχρεώσουν.

 2. 4minister Says:

  Δεν αλλάζει γνώμη ο θείος του. Μόνο αν μιλήσει η αγορά και δεν τον θέλει κανένας δηλαδή. Που δεν το πιστεύω. Τι να μείνει να κάνει στην ΑΕΚ; Διάβασε το σχόλιο περί Μπλάνκο για να καταλάβεις.

  Για το Λέτο, που διαφωνούμε, αν υπάρξει σοβαρός προπονητής, όχι Βαλβέρδε και αηδίες, θα τον βάλει στο μαντρί. Εξάλλου όσο μεγαλώνει ένα παιδί (γιατί για παιδί πρόκειται) πήζει το μυαλό του.

  Δεν τον παίρνει το Ζαγόρ να το παίξει δύσκολος. Περιμένει να πιάσει το δεκάρικο, αλλά μόλις σφίξουν τα γάλατα θα ενδώσει σε ότι πει η αγορά. Δηλαδή το τάλληρο. 😉

  Έχεις δίκιο, ξέχασα τον Κόκε. Νομίζω έχει μαντήλι σιδερωμένο. 😛

 3. panionios Says:

  γραψτε και τιποτα για την πανιωναρα ρε παιδια μονο διακρισεις για τισ μεγαλεσ ομαδες…..

  • 4minister Says:

   Φιλαράκι καλωσόρισες. 🙂

   Όμως με αδικείς. Στο αρχικό κείμενο (Ν° 5) έχω γράψει για τον Κουμορτζί. Πως δεν βλέπω να μένει, ιδιαίτερα αφού «ήταν τραυματίας» στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. 👿

   Για το ποιοι θα έρθουν δεν έγραψα για καμιά ομάδα γιατί κρίνω ότι οι μαζικές αποχωρήσεις θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

 4. Nick Says:

  Επειδη ειναι παρα πολλα θα πω συγκεκριμενα πραγματα…

  1) Μπλανκο στον Παναθηναικο δεν επαιρνα. Καλος παικτης ειναι για ελλαδα, αλλα δεν θελω 28αρη παικτη με κανα 700αρι που δεν θα μου δωσει καμμια προοπτικη μεταπωλησης. Καιρος να τα σκεφτουμε αυτα.

  2) Τον Bobadilla τον ειχα προτεινει στον Παναθηναικο το Γεναρη του 2009 οταν ηταν στην Grasshoppers. Ειναι παικταρα, σεντερ-φορ που ξερει μπαλα δεκαριου, γκολτζης, αλλα θελει προπονητη με ουμπαλα που να ξερει να μανατζαρει προσωπικοτητες γιατι ειναι δυσκολος χαρακτηρας. Κατι σαν Djeboor/Eki. Αλλα ειναι παικτης που εχει μεγαλο ταλεντο απο το οποιο μπορεις να επωφεληθεις και αγωνιστικα και οικονομικα γιατι ειναι σε παρα πολυ καλη ηλικια. Στον Αρη επαιζε απροπονητος. Το κοστος τετοιας μεταγραφης δεν ειναι με τιποτα 5εκ. Στα 2-2,5εκ. Το σιγουρο ειναι οτι μπορεις να τον παρεις δανεικο με οπτιον.

  3) Ο ανακογλου εμενα δεν μου γυαλιζει το ματι. Εαν επαιρνα καποιον θα ηταν ο Γεωργιαδης και οχι με πανω απο 400κ. Αυτος πρεπει να δυναμωσει αισθητα για μενα αλλα σε αγωνιστικο στυλ μου θυμιζει πολυ τον Γ.Χ Γεωργιαδη που ξεκινησε απο μεσοεπιθετικος και κατεληξε να παζει μεχρη δεξι μπακ. Πιστευω οτι εχει ταλεντο αλλα σιγουρα οχι για τα χρηματα που ζηταει ο Περου.

  4) Υπαρχουν καλυτεροι τερματοφυλακες απ’ τον Τζορβα ελευθεροι και πολυ ποιο εμπειροι. Δυσκολα θα βρεθει ομαδα που θα δωσει πανω απο 1εκ για τον Τζορβα βαση της φετινης του παρουσιας και αλλο τοσο δυσκολα θ’ αποδεχτει ο παναθηναικος τετοια προσφορα.

  5) Πιστευω οτι ο Mπουμσονγκ θα φυγει μονο αν βρει αυτα τα χρηματα αλλου. Δυσκολο. Καλα τα πηγε σε γενικες γραμμες και με βαση το ποιοι παιζουν διπλα του. βαρυ το συμβολαιο του Μπουμ.

  6) Ετσι και Ρομενταλ βρει κοντα στα ιδια χρηματα με αυτα που παιρνει εδω και θελησει να φυγει, ο Μαρινακης θα κανει παρτυ. Θα τον αφησει ελευθερο. Το ιδιο ισχυει και για τον Παντελιτς. Ποιο ευκολο για τον Ρομενταλ παρα για τον Σερβο που ειναι μεν γκολτζης αλλα εντελως στατικος παικτης.

  7) Ριερα — Δυσκολα θα τον ξεφορτωθουν. Επειδη το γνωριζουν αυτο πηραν τον Μαθια. Δεν προκειτε να βρεθει ΚΑΜΜΙΑ ομαδα να δωσει στον Ριερα αυτα που παιρνει σημερα, ουτε στον Ολυμπιακο αυτα που πληρωσε. Εν’ ολιγης, τους ειδαν που πηγαιναν…Ο Μαθια του χρονου δεν θα ειναι εδω ετσι και δεν καταφερει να πουλησει…

  8) Κουμορτζι…Δεν μου αρεσει καθολου.

  9) Ντουγκλαο… Για την ελλαδα, του τσουκου-τσουκου και των 9 φορτηγων πισω απο την σεντρα, μια χαρα ειναι. Μονο μη του ζητησεις να βγει με τη μπαλα μπροστα. Σε ανοιχτο γηπεδο και ματς, ο παικτης αυτος δεν φτουραει μια. Να τον πουλησουν προσπαθουν γι’ αυτο και διαρρεουν ενα καρο ομαδες. Αυτονου πρεπει να του βαλεις εναν κοντο (1.82-1.84) στοππερ διπλα, γρηγορο να μπορει να κανει παιχνιδι και να κλεινει τρυπες χαμηλα. Ο παναΘηναικος τετοιο στοππερ δεν εχει, οποτε ο Ντουγκλαο θα εκτεθει οπως οποιοδηποτε αλλος ποδοσφαιριστης με τετοια χαρακτηριστικα.

  αυτα

  • 4minister Says:
   1. Ο Μπλάνκο είναι στο πνεύμα του Τζίγκερ, φτηνός για σέντερ.
   2. Ο Γεωργιάδης είναι πια μεγάλος, 23 ετών, για να φτιάξει κορμί. Γίνεται αλλά δύσκολα.
   3. Οι τιμές για τον Τζόρβα είναι στα 600-700 χιλιάρικα, έτσι λένε οι πληροφορίες.
   4. Ο Mπουμσόνγκ ξέρει ότι δεν βρίσκει αυτά τα χρήματα αλλού, είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ήρθε ήταν να πάει να δει την Ακρόπολη. Θα πάει λοιπόν κάπου με λιγότερα χρήματα αλλά με καλύτερες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος παίκτης φεύγει απ’ την ομάδα ρίχνει μαύρη πέτρα, υπάρχει χοντρό πρόβλημα στ’ αποδυτήρια.
   5. Ο Ντουγκλάο είναι ο αντι-Μπουμσόγκ. Εννοείται ότι οι δυό μαζί θα συνθέσουν μια προβληματική άμυνα. Γρήγορο κεντρικό που να κλείνει τρύπες και να βγάζει τη μπάλα μπροστά χρειάζεται η κάθε ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή. Διαφορετικά παίρνει 2 βαθμούς στους ομίλους του Champions League …
 5. Kanthar0s Says:

  Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις. Για τον Γκαρσία τι να πω; Δεν φταίει αυτός. Άλλοι φταίνε με πρώτο και καλύτερο τον Ζαγοράκη. Ειλικρινά σου μιλάω έχω τρομάξει με την ασυλία του.

  Όσο για τον Τσιώλη έχω πολύ καλό προαίσθημα για του χρόνου. Απλά να θυμόμαστε πως ότι και να γίνει πρέπει να έχει γνώμονα το συμφέρον του Άρη κι όχι της ΠΑΕ Άρης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: