Βαγγέλη ψάξου!

Ο Αλέξης Κούγιας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος ποινικολόγος, δημοσιοποίησε προχθές κείμενο με το περιεχόμενο 2 ηχητικών ντοκουμέντων, όπου ο, επίσης γνωστός, Αχιλλέας Μπέος, εκμυστηρεύεται διάφορα πεπραγμένα παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά ανέβηκαν και στο διαδίκτυο.

Άκουσα το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο, για το παιχνίδι με τον Άρη, σε software επεξεργασίας ήχου. Από τη στιγμή που λέει «του λέω αν είναι να μπει ο Κάκος» (0:01) μέχρι το σημείο «τον παίρνω τηλέφωνο (τον Δαλούκα), του λέω πρόσεξε» (0:12), είναι σχεδόν βέβαιο πως είναι ενιαίο. Λέω σχεδόν, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο να έχει συμβεί αυτό που περιγράφει ο ειδικός κ. Εσπιαλίδης, μηχανικός ήχου και διευθυντής του κέντρου ηχογραφήσεων του Μεγάρου Μουσικής αλλά και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου που κατέθεσε στον «Sentra 103,3» τη γνώμη του, με βάση την 25ετή του εμπειρία, για το θέμα της δυνατότητας συρραφής λέξεων από δεκάδες συνομιλίες. Ότι δηλαδή «υπάρχει τεχνική δυνατότητα κάποιος να ηχογραφεί πολλές συνομιλίες και να πάρει μία λέξη από κάθε συνομιλία, να τις βάλει σε μία σειρά και να ακουστεί σαν κανονική πρόταση». Αλλά, συμπλήρωσε, «είναι δύσκολο να πετύχεις τις χροιές, όπως ρέει ο λόγος. Υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες, μικροτονισμοί, που για να τα κάνεις, μιλάμε για υπερπαραγωγή».

Πράγμα όμως που αμφιβάλλω, γιατί με φτωχά μέσα αξίας 2.000 ευρώ (pc και software) μπορεί να γίνει μακράν ανώτερης ποιότητας κοπτοραπτική σε αρχείο ήχου, απ’ αυτό που διαπίστωσα πως έγινε. Μοντάζ στο γόνατο είδα. Και κραχτό, για να φαίνεται πεντακάθαρα ότι τέτοιο είναι. Σε κάποιο σημείο που (49:00) ακούγεται δήθεν η άλλη φωνή θολά, είναι η ίδια η φωνή του Αχιλλέα, που λέει 4-5 λέξεις ακατάληπτες – «αυτό τόχεις υπ’ όψη σου που» με ερωτηματικό – και μετά «βρέθηκα εγώ με τον άλλο στο Λονδίνο;». Και παρακάτω (58:00) « αυτά του είπα στο τηλέφωνο, όχι Βούλγαρους και Ρώσους».

Επίσης μάλλον ισχύει αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι δημοσιογράφοι. Ότι ΔΕΝ είναι τηλεφωνική υποκλοπή αλλά ηχογράφηση σε κοινό χώρο, του Μπέου και της συσκευής ηχογράφησης. 😉

Το 2ο ηχητικό ντοκουμέντο, αυτό που αναφέρεται στο παιχνίδι με την Μακάμπι, είναι καλύτερα κομένο και ραμένο, αλλά πάλι κραχτά, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι έχει πέσει ψαλίδι. Ένας αφύσικος ήχος παρασκηνίου που ακούγεται, φαίνεται να έχει γίνει μίξη ή ενίσχυση εκ των υστέρων.

Ο Κούγιας στην προχθεσινή συνέντευξη στην Πάτρα υπέπεσε σε αντιφάσεις. Γιατί δήλωσε ότι του έστειλαν τα cd’s με ανώνυμο δέμα, ενώ στη 1η Δίκη της Δευτέρας είχε πει ότι τα άκουσε στο γραφείο μεγάλου ποδοσφαιρικού παράγοντα και στην επόμενη Δίκη ότι τα άκουσαν στο δικό του γραφείο. Επίσης το όνομα του Μαρινάκη, που μεταχειρίστηκε στη συνέντευξη, πουθενά δεν αναφέρεται στο ηχητικό υλικό που αποκαλύφθηκε. Μόνο το όνομα κάποιου Βαγγέλη που έχει συμφέροντα στον Ολυμπιακό, αφού ήθελε να έχει αβάντα από τον Ιταλό διαιτητή Λούκα Μπάντι στο παιχνίδι με την Μακάμπι, όπως περιγράφεται στο υλικό.

O Μπέος απάντησε χθες το μεσημέρι αλλά μου φάνηκε χεσμεντέν. Μπέρδεψε αρκετές φορές τα λόγια του, μέχρι που ζήτησε συγνώμη, μουρμουρίζοντας κάτι για το στόμα του. Ξεκίνησε με το γνωστό του τροπάρι, «σε τι κόσμο μεγαλώνω τα παιδιά μου» και «ο γιός μου ντρέπεται να πάει στο σχολείο». Σαν τις κονσοματρίς στα πωσελενετζήδικα 🙄 , πάντα κάποιο τομάρι τις άφησε με ένα μωρό στην αγκαλιά (τύπου αμάρτησα για το παιδί μου), που το κάνουν για να κερδίσουν τη συμπάθεια του πελάτη. Όπως είπαν οι δημοσιογράφοι είναι κάτι που συχνά μεταχειρίζεται. Με το καλημέρα πάντως από μένα είχε χάσει το ματσάκι. Αποδέχθηκε ωστόσο πως η φωνή, στο 1ο ηχητικό, είναι δική του, κάτι είναι κι’ αυτό. Και ότι το 2ο δεν το είχε ακούσει μέχρι εκείνη την ώρα, λέμε τώρα. 😈 Προσπάθησε με ένταση να πείσει ότι και τα 2 ηχητικά ηχογραφήθηκαν απ’ τον Πατέρα, αλλά για αυτό, με το θέμα του Άρη, μάλλον δεν πείστηκε κανείς απ’ ότι διαβάζω.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και την ομάδα του Δημοσίου. Ο συνήθως λαλίστατος και επιθετικός κ. Μώραλης τηρεί σιγή ιχθύος, γαύρου συγκεκριμένα :mrgreen: . Δεν είναι τα δυό ηχητικά που κοινοποιήθηκαν μέχρι τώρα αυτό που τους προβληματίζει. Αλλά η 3η κασέτα (cd) που αναφέρει ο Κούγιας είναι αυτό που φαίνεται να φοβούνται όλοι. Σύμφωνα με τις περιγραφές του δικηγόρου καταγράφει συνομιλία μεταξύ των 2 μεγαλυτέρων παραγόντων του ποδοσφαίρου. Δηλαδή των Πατέρα – Μαρινάκη, που ήταν το Σεπτέμβρη 2010 οι πρόεδροι Παναθηναϊού – Ολυμπιακού. Ή των Πιλάβιου – Μαρινάκη, που ήταν οι πρόεδροι ΕΠΟ – Super League. Κάπου εκεί θυμήθηκα ότι μετά το φθινόπωρο ο Πιλάβιος έκανε συναντήσεις με Πατέρα – Μαρινάκη εκτός κτιρίου ΕΠΟ, κάτι ασυνήθιστο αφού αυτός είναι ο ανώτερος και οι κατώτεροι πηγαίνουν στο γραφείο του ανώτερου. Συνδυάζοντας τη μαρτυρία ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία η λέξη «κασέτες» στοίχειωνε την ατμόσφαιρα από το φθινόπωρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κανείς δεν πήγαινε στα κεντρικά, από ένα χρονικό σημεία και μετά, αφού ήξεραν όλοι για τις … αποτυπώσεις και δεν ήταν λάχανα να πάνε μόνοι τους στο στόμα του λύκου. Τείνω λοιπόν να πιστέψω ότι το δίδυμο Πιλάβιου – Μαρινάκη πρέπει να ακούγεται στο ντοκουμέντο.

Υπάρχει και 4ο ντοκουμέντο (ή μήπως αυτό είναι το 3ο;) που είναι θαλασσινό, κοτερίσιο σου λέει … Όπου ακούγονται, σου ξαναλέει, Μαρινάκης να μιλάει με Δαλούκα. Απ’ ότι αμυδρά κατάλαβα όχι στο κότερο του Μαρινάκη, σε άλλο, φίλου του. Φίλοι-φίδια, αν αληθεύουν βέβαια τα κουτσομπολιά.

Σημαντικό. Ο Κούγιας αναφέρθηκε στο όνομα κάποιου, άγνωστου για τον πολύ κόσμο, Τσακογιάννη, που είναι ο πρόεδρος της Ηλιούπολης. Ισχυρίστηκε ότι έχει στηθεί Νέα Παράγκα (όπως Νέος Πανιώνιος, Νέα Καβάλα κ.λ.π. :mrgreen: ) με πρόεδρο, aka παραγκάρχη, το Μπέο και υπαρχηγό ή ότι νάναι τον Τσακογιάννη, που ρυθμίζουν τα «θέματα» με κακοποιούς Βούλγαρους και λοιπούς αλλοδαπούς, όπως αναφέρονται στα ηχητικά ντοκουμέντα που κοινοποίησε ο Κούγιας. Αν ρωτήσετε να μάθετε για τον 2ο, θα καταλάβετε γιατί αν το έπαιζα στοιχηματικά θα ποντάριζα αυτόν για αρχηγό και υπαρχηγό τον Αχιλλέα. Μπορεί όμως όλα να είναι μυθεύματα, μια και ο Αλέξης έχει χρόνια αντιπαράθεση με τον Τσακογιάννη.

Τι μέλλει γενέσθαι. Ότι και παλιότερα, δηλαδή τίποτα ουσιαστικό. Θεωρώ ότι αυτός-οί που έβγαλαν στη φόρα τα ηχητικά υλικά, ξέρουν καλά πως δεν στέκουν πουθενά για νόμιμη χρήση. Απλά δώσανε ένα δείγμα του «προϊόντος» και θα επιδιώξουν κάποιο «διακανονισμό». Σαν να λέμε να μοιράσουμε τα κέρδη. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά όταν δεν τιμωρήθηκε κανείς για το Βατοπέδι π.χ. δεν ευελπιστώ ότι τώρα θα υπάρξει εξαίρεση. Αν είμαστε σε άλλη χώρα θα άνοιγαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων και θα τους ξεβράκωναν όλους. ΑΜΕΣΑ! Εμπλεκόμενοι δεν είναι μόνο οι γνωστοί παράγοντες Super League, στις παρακάτω κατηγορίες να δείτε τι καϊνάρια σεργιανάνε … 😈

null μεσημεριανό.

Ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα έδωσε λέει ο Δαλούκας στον εισαγγελέα Σιμιτζόγλου και του εκμυστηρεύτηκε ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να μη μιλήσει. Για το τι είπαν Κούγιας και Βοργιάς δεν υπάρχουν διαρρεύσει ακόμα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της τρελής το πανηγύρι θα γίνει αν ανοίξει το στόμα του ο Πηλαδάκης. 😈

Αργά το βράδυ έστειλε επιστολή ο Μπιτσαξής στον Πιλάβιο, ζητώντας ουσιαστικά κατάργηση της διοίκησης της κορυφαίας κατηγορίας από τη Superleague και ανάληψή της από την ΕΠΟ. Κάτι που μόνο θετικό δεν το βλέπω, ιδιαίτερα μετά από τη στάση που έχει κρατήσει η ΕΠΟ σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει τα 2 τελευταία χρόνια, που είναι διάτρητη και αίολη. Το αντίθετο θα προτιμούσα, να δημιουργηθεί ΚΕΔ ειδικά για την κορυφαία κατηγορία, που θα ελέγχεται από τη Superleague.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από το τσουνάμι που έσπειρε το θάνατο στην Ιαπωνία και ένας θεός ξέρει που αλλού θα χτυπήσει. 😥

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη. 3 Σχόλια »

3 Σχόλια to “Βαγγέλη ψάξου!”

 1. Kanthar0s Says:

  Μου φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παζλ, του οποίου τα κομμάτια κολλάνε μεν, δύσκολα δε. Επίσης, δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις κρίσεις των δημοσιογράφων και τα ρεπορτάζ που κυκλοφορούν.

  Περιμένω τα επίσημα στοιχεία για να βγάλω άκρη. Διότι μέχρι στιγμής μόνο υποθέσεις κάνουμε. Όπως για τα μοντάζ και τα ψαλίδια.

  Μέσα από αυτή τη φάση μπορεί να βγει και κάτι καλό, αν πράγματι υπάρχει κάτι το μεμπτό. Απλά όποιος έχει κάνει μαλακία να τιμωρήθει άμεσα και παραδειγματικά, είτε λέγεται Κάνθαρος, είτε λέγεται Υπουργός, είτε λέγεται Μπέος. Ξεκάθαρα πράγματα. Να κοιτάξουμε και μια φορά το δάσος κι όχι μόνο το δέντρο.

 2. 4minister Says:

  Ρε φιλαράκ’ δε ζούμε σε διαφορετική χώρα. Κανένα σκάνδαλο που χρειάζεται πολιτική πρωτοβουλία δεν λύνεται εδώ, σόρρυ που σε απογοητεύω. 😐

  Έκανα ενημέρωση, που σε ενδιαφέρει, στα μεταγραφικά.

 3. michaelsen Says:

  η 3η κασέτα για την οποία ο κούγιας και ο θωμαϊδης λένε ότι θα κάψει κόσμο και κοσμάκη είναι προφανές το διακύβευμα αυτή την στιγμή για όλο το σύστημα.
  και ιδίως για τον μαρινάκη.
  ο συνομιλητής του μπεου, αυτός που έκανε την διαρροή και αυτός που πήρε την τελική απόφαση για να βγουν στην φορα όλα αυτά τώρα, που κατά την γνώμη μου είναι τρία διαφορετικά πρόσωπα, μπορεί να μην εμφανιστούν και ποτέ δημόσια.
  όπως και η κασέτα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: