Η ΕΠΟ, ο ΟΦΗ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

Η ιστορία έχει ως εξής. Η ομάδα του Ηρακλείου, σε αντίθεση με τον Ηρακλή, έχει πολύ μαγκιόρο νομικό σύμβουλο στην υπόθεση, ονόματι Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Οι Γριές αποφάσισαν να πάνε στο CAS, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επίλυσης αθλητικών διαφορών, όπου, εκτός από το σεβαστό ποσό παράστασης που θα δαπανήσουν, έχω σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ανατρέψουν την απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Αδειοδοτήσεων. Το CAS έχει σαν πάγια τακτική να μη φέρνει σε δύσκολη θέση τις κατά τόπους ομοσπονδίες, εκτός αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Και εδώ έχουμε την αντίθετη περίπτωση, ο φάκελος του Ηρακλή είναι διάτρητος και δίνει ένα σωρό λαβές για καταδικαστικά στοιχεία.

Αντίθετα ο Όφις 🙂 ήβρε τον αδύναμο κρίκο. Που είναι το 1/3 της δευτεροβάθμιας τριμελούς επιτροπής αδειοδοτήσεων, ο ορκωτός λογιστής Δημήτρης Σμαΐλης (φωτό). Ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε πως ένας εκ των δύο που ψήφισαν κατά της αδειοδότησης της κρητικής ομάδας, ο Δημήτρης Σμαΐλης, (ο άλλος είναι ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πάλλης) είναι 17 χρόνια τακτικός ελεγκτής της ΕΠΟ, κάτι που αντιτίθεται στον νόμο (σ.σ. δεν μπορεί να είναι πάνω από 5 χρόνια), κάτι που αληθεύει. Ούτε μπαλώνεται όπως το άλλο, ότι δεν επιτρέπεται να υπογράφει ισολογισμό κάποιας ΠΑΕ, ισχυρίζονται πως υπογράφει. Μπορεί όμως τώρα που μιλάμε να … έχει πάψει να υπογράφει ισολογισμούς.

Μέσα στην ΕΠΟ δεν υπάρχει όργανο (επιτροπή) με δικαιοδοσία να αποφασίσει περί του νομικά ορθού ή όχι των ισχυρισμών της κρητικής ομάδας. Επομένως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ (νομότυπα) απευθύνθηκαν στα πολιτικά δικαστήρια, ανεξάρτητα από τους ανίσχυρους και ανυπόστατους ισχυρισμούς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα η οικονομική θέση του ΟΦΗ είναι τόσο δυσχερής που ακόμα και να πετύχει άνοδο στη μεγάλη κατηγορία δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να μπαλώσει τα μεγάλα κενά στον ισολογισμό του. Αν μείνει στη Football League είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναγκαστεί να υποβιβαστεί σε ερασιτεχνική κατηγορία για να διαγραφούν τα χρέη του. Ο βρεμένος λοιπόν τη βροχή δεν τη φοβάται, και θα τραβήξει το σκοινί μέχρι να σπάσει ή να τον βγάλει από τα … λασπόνερα. Γιατί μάλλον και ο φάκελος των κρητικών είναι εξίσου διάτρητος, αλλά δεν προσπαθούν να τον περάσουν σαν σωστό. Προσπαθούν να δείξουν αυτό που είναι η πραγματικότητα, ότι η ομοσπονδία που κόπτεται υπέρ την νομιμότητας, λειτουργεί παράνομα, ασύμφωνα με τους νόμους.

Όλα αυτά έχουν φέρει τον – δικηγόρο – Σοφοκλή Πιλάβιο σε πολύ στριμόκωλη κατάσταση. Ο «ινδιάνος» ΟΦΗ ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου και αυτός για να μην πάει σαν πρόβατο επί σφαγή κάλεσε το «ιππικό» της UEFA, στο πρόσωπο της κ. Πασκέ. Πως γίνεται η ΕΠΟ να είναι κλειστή αλλά ταυτόχρονα να κάνει ενέργειες, είναι απ’ τα ανήκουστα!

Στερνοπαίδι 1: Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, δήλωσε μεταξύ άλλων. «Με την ευκαιρία θέλω να πιστεύω ότι το κλείσιμο της ΕΠΟ δεν έχει καμία σχέση με τους ψίθυρους και τα όσα διαδίδονται για τακτοποίηση κάποιων φακέλων».

Έλα ρε Κουράκη τώρα, δήμαρχος άνθρωπος, αμέσως το μυαλό σου στο πονηρό!

Στερνοπαίδι 2: Ο Πιλάβιος έχει παραγκωνίσει τον σύμβουλο Βασίλη Χατζηαποστόλου. Αν δεν θυμάμαι λάθος, ήταν αντιπρόεδρος επί εποχής Γκαγκάτση. Ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει τα «καλύτερα» για το Σοφοκλή. «Υπήρχε μηχανισμός πλαστών ενημεροτήτων και δελτίων, που τουλάχιστον σε μία περίπτωση συγκάλυψε ο κύριος Πιλάβιος. Τη δράση του υπαλλήλου Ανδρ. Καραγκιόζη, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τις «μαϊμού» ενημερότητες την ήξεραν πολλοί μέσα στην ΕΠΟ και έκαναν τα στραβά μάτια»

Στερνοπαίδι 3: Η κυρία Πασκέ – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – είπε στον ΓΓΑ Πάνο Μπιταξή, ότι η ρήτρα εμπιστευτικότητας ισχύει μόνο για τις ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πως το να ανοίξουν οι φάκελοι για τις υπόλοιπες ομάδες είναι στη διακριτική ευχέρεια της ομοσπονδίας.

Αν αληθεύει ένα απ’ τα υστερόγραφα (ας κρατήσουμε μια πισινή), σημαίνει ότι ο Σόφο είναι για τα σίδερα, αυτά για τους λεβέντες. :mrgreen:

11/6/11

Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti.gr η Εύα Πασκέ δεν είναι η γενική διευθύντρια των Ομοσπονδιών της UEFA για λογαριασμό της FIFA, όπως την παρουσίασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Αναζητήσαμε την ιδιότητα της κυρίας Πασκέ για να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για μια απλή και ικανή υπάλληλο, που βοηθά τις Ομοσπονδίες να παίρνουν χρήματα από τη FIFA, αλλά που δεν έχει καμία σχέση με την όλη διαδικασία που απασχολεί τώρα την ΕΠΟ. Είναι φανερό ότι από τη FIFA, στέλνοντας την κ. Πασκιέ, υποβάθμισαν το αίτημα του κ. Πιλάβιου. Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει αρμόδια επιτροπή, στην οποία μετέχει ο πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κώστας Κουτσοκούμνης, ενώ συχνά γίνεται επέμβαση από την εκτελεστική γραμματεία της FIFA».

15/6/11

Σε καταγγελία στην UEFA εις βάρος του Σοφοκλή Πιλάβιου και της ΕΠΟ προχώρησε ο Ηρακλής. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, οι Κυανόλευκοι προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου και της ΕΠΟ για τρεις λόγους.
«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην UEFA κατά του κ. Σοφοκλή Πιλάβιου και της ΕΠΟ, με τις κατηγορίες της α) κατάχρησης εξουσίας, β) της παραβίασης Κανόνων Δικαίου της UEFA και γ) της δυσφήμισης της UEFA και του ποδοσφαίρου στον Ελληνικό και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η συγκεκριμένη καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ ο φάκελος της σχετικής δικογραφίας θα παραδοθεί εντός των προσεχών ημερών στην UEFA και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Στήριγμα σε πολύ υψηλά κλιμάκια έχει ο πρόεδρος, «συγγενής του πρώτου πολίτη της χώρας» σου λέει. Το έχουν οικογενειακό το προεδριλίκι. 😈

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. 7 Σχόλια »

7 Σχόλια to “Η ΕΠΟ, ο ΟΦΗ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις”

 1. Kanthar0s Says:

  Αναρωτιέμαι ποιοι είναι χειρότεροι:

  1) Οι πολιτικοί που για να αρπάξουν ψήφους λένε ότι τους κατέβει, ασχέτως αν δεν ξέρουν τι σχήμα έχει μια μπάλα ποδοσφαίρου;
  2) Οι διοικήσεις του ΟΦΗ και του Ηρακλή που ανάθεμα αν έχουν καταλάβει και οι ίδιοι τα επιχειρήματα που προβάλλουν;
  3) Η ΕΠΟ που μάλλον δεν ξέρει ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης;
  4) Ο Πιλάβιος που δεν ξέρω αν κορόιδεψε τον ΟΦΗ όπως λένε οι διοικούντες της ομάδας, αλλά σίγουρα κοροιδεύει τον εαυτό του;
  5) Οι φίλαθλοι/οπαδοί των ομάδων που δεν έχω καταλάβει τι προσπαθούν να πετύχουν;

  Το πιο απλό και το πιο λογικό είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Φέρε για την Ουέφα για δυαμεσολαβητικό ρόλο και άδειασε το βόθρο. Και μετά να δούμε τι θα λένε οι πολιτικοί, οι διοικήσεις, η ΕΠΟ, ο Πιλάβιος και οι φίλαθλοι/οπαδοί.

  • 4minister Says:

   Χειρότερο το πάνω-πάνω στον κατάλογο. 👿

   Ο Πιλάβιος το είδε στραβά απ’ την αρχή. Θεώρησε ότι στην ΕΠΟ κάνει το αγροτικό του για να μεταπηδήσει το συντομότερο δυνατό δίπλα στον Τεό Θεοδωρίδη, δηλαδή παραδίπλα στον Μισέλ Πλατινί. Έτσι δεν ανακάτευε πολύ τα νερά να μην αναδυθούν οι ευωδιές. Κάτι του στυλ να το φέρουμε Χ το ματσάκι. Σαν άμπαλος δεν ξέρει πως όταν πας για το Χ συνήθως χάνεις πανηγυρικά.

   Οι διοικήσεις Ηρα – ΟΦΗ έχουν την κλασική ελληνική νοοτροπία. Αφού είμεθα πορνείο, σου λέει, γιατί θυμώνετε που πήγαμε και εμείς με κάποιες πόρνες, όπως κάνουν όλοι; Άλλοι πήγαν με περισσότερες. Αλλά ακόμα και η τσατσά, πράττει ασύμφωνα με τους νόμους!

   Η ΕΠΟ είναι τυπικό παράδειγμα ελληνικού οργάνου. Δεν φτάνει που κανονίζουν τους νόμους κατά βούληση, όπως τους βολεύει, ακόμα και τότε τους καταπατούν.

   Οι φίλαθλοι λειτουργούν αντιπροσωπευτικά σαν αδικημένοι. Άτιμη κενωνία, άλλους τους ανεβάζεις, κι’ άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα. :mrgreen:

   Δεν χρειάζεται καμιά UEFA για να ανοίξουν οι φάκελοι. Ας τους ανακοινώσουν δημόσια να κρίνει το πανελλήνιο. Ξέχασα, αυτό σημαίνει εφαρμογή της δημοκρατίας, οπότε αποκλείεται.

 2. Jack Says:

  Αν και είναι άσχετο με το θέμα θα αρχίσω εγώ ένα νέο αν δεν σε πειράζει, μιας και έχεις καιρό να γράψεις 🙂

  Αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για αγοραπωλησία της ΠΑΕ Παναθηναικός και για επιστροφή Βγενόπουλου είναι ράδιο αρβύλα κατά πάσα πιθανότητα. Το όλο θέμα έχει αρχήσει απο ένα forum που κάθε 15 ημέρες βάζει νέα ημερομηνία επιστροφής του «σωτήρα». Το θέμα καταντάει γελοίο……..

  • 4minister Says:

   Ακριβώς για το λόγο που λες δεν ασχολούμαι, αν και το έχω ακούσει. Αν κάθομαι να γράφω ότι διαδίδεται στη γύρα δεν πρέπει να κάνω άλλη δουλειά. Άσε που μειώνεται η αξιοπιστία μου. 🙄

   Αν και όταν πιστέψω ότι υπάρχει δόση αλήθειας στην «επιστροφή», θα ασχοληθώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: