«Επενδυτές» στο παράνομο στοίχημα

Οι τρεις βασικοί κρίκοι στην αλυσίδα του μηχανισμού που στήνει τα ματς είναι, εκτός από τον Αρχηγό, τα στελέχη του, δηλαδή τα γκρουπ «εργασίας» που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια πολύπλοκη αλλά εξαιρετικά κερδοφόρα αποστολή. Το ένα γκρουπ αποτελείται από τους «κομπιουτεράδες», το άλλο από τους «επενδυτές», το τρίτο από τους «διαφθορείς».

 1. Το γκρουπ των «κομπιουτεράδων» είναι αυτό που αναλαμβάνει να κάνει την έρευνα αγοράς και να ενημερώσει τα «αφεντικά» για τα πιο κερδοφόρα στοιχήματα. Οι ειδικοί αυτοί, αφού περιδιαβάσουν όλους τους διαδικτυακούς στοιχηματικούς τόπους, εντοπίζουν τις καλύτερες αποδόσεις, που συνήθως προσφέρουν οι ασιάτες μπουκμέικερ.
 2. Ο ρόλος του γκρουπ των «επενδυτών», είναι να καθορίσουν ποιο μέρος των χρημάτων θα τοποθετηθεί στο στοίχημα και πόσα θα δοθούν για να δωροδοκηθούν όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στο στήσιμο των αγώνων. Μερικές φορές τα ματς είναι ελάχιστης αγωνιστικής σημασίας, όχι όμως και οικονομικής.
 3. Η πιο «λεπτή» και… ντελικάτη δουλειά γίνεται από τους «διαφθορείς». Αυτούς που θα εντοπίσουν τους ευεπίφορους στο εύκολο χρήμα ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες. Οι προβολείς των «διαφθορέων» στρέφονται συνήθως προς τις μικρότερες κατηγορίες, από τη Β΄ Εθνική και κάτω, όπου οι εργασιακές συνθήκες είναι δύσκολες, οι αμοιβές μικρές και συχνά επισφαλείς, ενώ η τύχη των παικτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες συνηθισμένους από τα (ποδοσφαιρικά) γενοφάσκια τους σε περίεργες συναλλαγές.

Ολόκληρο το άρθρο στο http://www.tovima.gr.

Επομένως, η κύρια δραστηριότητα των κατά τόπους συμμοριών στο ποδόσφαιρο ασχολείται με τις «μικρές» κατηγορίες. Άντε να βγάλουν ένα χαρτζηλίκι προσφέροντας υπηρεσίες σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας που βγαίνει συνεχώς στην Ευρώπη. Αυτά πάνε για εξόφληση των λειτουργικών εξόδων, σε φώτα, νερά (ή «πιώματα» γενικώς), τηλέφωνα!

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. 8 Σχόλια »

8 Σχόλια to “«Επενδυτές» στο παράνομο στοίχημα”

 1. Kanthar0s Says:

  Ο Μπέος από όλα αυτά τι είναι;

 2. Kanthar0s Says:

  Αποκλείεται. Δεν το συζητώ.

 3. Kanthar0s Says:

  Κατάλαβα βρε. Ο Άρης και η Επανομή να κερδάνε και οι άλλοι ας πάνε να…

 4. Jack Says:

  Ο κατα Κούγια Παραγκάρχης ΑΜ είναι αυτός που κινεί τα νήματα στο στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ο……Περιπινιάδης νομίζω πώς είναι υπαλληλάκι του.

  ΥΓ.Τα email που σου δίνω είναι όλα αληθινά 🙂 ωστόσο απο εδώ και πέρα θα βάζω αυτό που κοιτάω πιο συχνά.

  • 4minister Says:

   Η δική μου άποψη είναι πως ο Μπαρμπαμπέου είναι μέλος στην ομάδα των «διαφθορέων», ίσως ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, ο … Περπινιάδης είναι καλός πελάτης και ο αρχηγός είναι άλλος, από το κοινό ποινικό έγκλημα. 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: