Παράνομος στοιχηματισμός

Πορισματική αναφορά των υπαλλήλων του Α’ Τμήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Α’ Υποδιεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Βαλαβάνη Κωνσταντίνου και Φτούλη Κωνσταντίνου.

Με την υποβολή της παρούσας μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι έχει συγκεντρωθεί ο αναμενόμενος όγκος δεδομένων σε ποσοστό 80% για τα άτομα που περιέχονταν στις πρώτες, χρονικά, αιτήσεις μας.

Επεξεργαζόμαστε συνεχώς αυτά τα δεδομένα και καταβάλλεται προσπάθεια εντοπισμού παράνομων ή ύποπτων χρηματικών ροών και τέλος σύγκρισή τους με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα.

Η ως άνω επεξεργασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, όμως είναι ήδη εφικτό να υποβάλλουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία δημιουργούν υπόνοιες για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Για την πλήρη στοιχειοθέτησή τους απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία, αφού εκτός της χρεοπίστωσης μετρητών παρατηρείται και κίνηση ποσών με την έκδοση τραπεζικών επιταγών. Ακόμη δε παρατηρούνται κινήσεις χρηματικών ποσών μεταξύ προσώπων, που ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και αξιολόγησής τους.

Αναλυτικά αναφέρουμε:

1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.

 1. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
 2. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
 3. ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
 4. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
 5. ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 6. ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 7. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
 8. ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
 9. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
 10. ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Για όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι. Ενδεικτικά όμως μπορεί ν’ αναφερθεί ότ ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.

Επίσης σε προσωπικό λογαριασμό του ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατατίθενται χρήματα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τους συνδέσμους φιλάθλων της ίδιας ομάδας.

Ο δε ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ διαθέτει τραπεζική θυρίδα από το έτος 2009 στην ALPHA BANK, υποκατάστημα ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ.
Τέλος ο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ όπως φαίνεται από σχετικό πινακίδιο πώλησης χρηματιστηριακής εταιρείας, κατείχε σημαντική μετοχική θέση στην εισηγμένη εταιρεία VIVERE, ιδιοκτησίας ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ.

2) Φυσικά πρόσωπα των οποίων η κίνηση των πιστωτικών τους καρτών εμφανίζουν παράνομο στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού, προφανώς μέσω διαδικτύου.

 1. ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στέλεχος σήμερα της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και παλαιότερα της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού.
 2. ΚΥΡΟΥΒΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
 3. ΣΦΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Διαιτητής ποδοσφαίρου και διαιτήτευσε τον αγώνα ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, που θεωρείται από την UEFA ως ύποπτος. Το ίδιο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του ως άνω αγώνα, εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
 4. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: Προπονητής ποδοσφαίρου και εμφανίζεται από την κίνηση της πιστωτικής του κάρτας ότι στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.

3) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους και ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να αναλυθούν ακόμη περισσότερο.

 1. ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Συμμετέχει στην ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και δημιουργούνται υπόνοιες για κινήσεις χρηματικών ποσών που παρουσιάζουν δυσαρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματά του, ενώ παράλληλα εμφανίζει δοσοληψίες με τον διαμεσολαβητή παικτών και ομάδων ΤΡΑΥΛΟ ΑΓΓΕΛΟ και τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΜΠΕΟ ΑΧΙΛΛΕΑ.
 2. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και παρουσιάζει δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
 3. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
 4. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρατηρούνται συναλλαγές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Ακόμη υπάρχουν συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ, με τον πρώην διαιτητή και συγχρόνως παράγοντα του διαιτητικού χώρου, ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, που είναι ο πατέρας του νυν διαιτητή, ΣΠΑΘΑ ΗΛΙΑ. Σημειωτέον ότι ο ως άνω ΣΠΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συμμετείχε σε ανώνυμη εταιρεία ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ αυτής με τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ και η οποία δεν δραστηριοποιείται πλέον από το έτος 2008.

Εκτός των προαναφερθέντων αναφέρουμε ότι στην υπηρεσία μας εισήλθε πληροφοριακό δελτίο, στο οποίο καταγγέλλονται οι αδελφοί και συνεταίροι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ως και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ υιός του ΓΑΒΡΙΗΛ για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία. Λόγω της παραγοντικής τους ιδιότητας στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, βρίσκονται στη λίστα των ερευνώμενων φυσικών προσώπων και ήδη έχουν ληφθεί τα πρώτα στοιχεία από το διατραπεζικό σύστημα. Από την πρώτη αξιολόγηση αυτών προκύπτει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, για την οποία απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία.

Σημαντικό δε στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι όπως προκύπτει από την κίνηση πιστωτικής κάρτας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, τη χρονική περίοδο που ερευνώνται ως ύποπτοι αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, εμφανίζονται πράξεις στοιχηματισμού με εταιρείες του εξωτερικού.

Πηγή sport24.gr

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. 5 Σχόλια »

5 Σχόλια to “Παράνομος στοιχηματισμός”

 1. Jack Says:

  Γιατί όλοι οι πρόεδροι είναι σπό ομάδες-παραρτήματα του Γαύρου?

  Τυχαίο???????Δεν νομίζω…………………….

 2. 4minister Says:

  Ψωμιάδης:
  «Αυτά θα τους πω: «Ανοίξτε μία Σούπερ Λίγκα εσείς οι εφτά, ρε μάγκες, και να μείνουμε εμείς όπως είμαστε!»».

  Όταν λέει εφτά, εννοεί το γαύρο και τους 6 (Κέρκυρα, Νιόνιος, Αστέρι, Αυστριακοί, Ξανθιά, Έργο) που έδωσαν 34 βαθμούς στον πανάξιο πρωταθλητή. :mrgreen: Όχι 36 γιατί στο τέλος ο Νιόνιος χρειαζόντουνε το βαθμό (1-1) για να μη πέσει και χτυπήσει. Βάλε άλλους 6 που πήρε από τους Ακανέδες, που τελικά τους ρίξανε, μεταφορικά και κυριολεκτικά, σύνολο 40 βαθμούς απ’ τα 6+1 παραρτήματα και 33 από τους 8 υπόλοιπους. Αν μάλιστα κάποιος κάλυπτε τον Κατσουράνη θα είχε 40 και 30 αντίστοιχα. Δηλαδή μέσο όρο ανά αγώνα 2,86 και 1,86 αντίστοιχα.

  Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως ο Γάβρος έχει δεχτεί φέτος 18 τεμάχια και τα 6 παραρτήματα του έχουν βάλει 1 όλο κι’ όλο (ο Βόλος)! 😯 Άλλα 2 έβαναν στο Τηγάνι οι Ακανέδες, γι’ αυτό εξάλλου και έπεσαν, γιατί αυθαδίασαν! 😛

  Επίσης ο Νιόνιος ίσως είναι, σύμφωνα με τις κακιές τις γλώσσες, ένας απ’ αυτούς που τακτοποίησαν τα χαρτιά τους όσο ήντουνε κλειστή η ΕΠΟ. 😈 Μη ξεχνάμε ότι ο Βεντούρης είναι υπάλληλος σε επιχείρηση του … Περπινιάδη.

 3. Jack Says:

  Τώρα που λες για στοίχημα άκουσα πως πέρασε το νομοσχέδιο στη βουλή για το ιντερνετικό στοίχημα.Ο Τζίγγερ που θέλει να μπει δεν γνωρίζει πως δεν πρέπει να είναι μέτοχος σε ΠΑΕ.Έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να έχει ούτε 1% και όχι μόνο ένα 30% όπως λένε κάποιοι.

  Κατα τα άλλα έχουμε γίνει ΑΕΚ και εμείς.Κάθε μέρα ακούμε για νέους μετόχους και πράσινα άλογα και την ίδια μέρα διαψεύδονται.Και ο Γιαννάκης κουβέντα για »πωλητήριο».Το ξεπούλημα καλά το κάνει όμως.

  Ο θείος απο το Σικάγο σαν άλλος »Σωτήρας» πότε λέει να εμφανιστεί.Μήπως τον χειμώνα όπως έκανε και ο άλλος της ΑΕΚ?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: