Πολυαμέτοχος

Προβληματισμοί με απαρχή το τελευταίο Δ.Σ., όπου κανείς δεν εμφανίστηκε, αλλά και τις μετέπειτα εξελίξεις.

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι ότι τα φαντάσματα των αμέτοχων δεν είναι πια εδώ. Ούτε μετράει πια αν έχουν ή όχι προθέσεις για την ομάδα, αφού η θέση τους έχει αποδυναμωθεί. Στον κόσμο, αφού ελάχιστοι πια τους πιστεύουν, αλλά και στην τσέπη, αφού ο μόνος που είχε φανεί να προτίθεται να επενδύσει, ο Βγενόπουλος, έχει έρθει σε δύσκολη θέση με την κρίση. Έχει ή δεν έχει το μαρούλι, δεν είναι καθόλου κατάλληλη εποχή να επενδύσει στον ελληνικό χώρο. Όταν μάλιστα μαθαίνουμε ότι κάποια εκατοντάδες δις ευρώ έχουν μετεφερθεί εκτός Ελλάδας, καταλαβαίνουμε ότι οι φραγκάτοι εγκαταλείπουν το σαπιοκάραβο.

Μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το ψευδοεπιχείρημα ότι ο Βγενόπουλος αποχώρησε, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο «δεν πουλάμε χαρίζουμε» το καλοκαίρι του 2010 ζητούσε περίπου 60 εκ. για το μερίδιό του, κάτι ανάμεσα στα διπλά ή τα τριπλά της πραγματικής αξίας του. Ούτε φάνηκε να βλέπει με καλό μάτι τη δημιουργία γηπέδου, γιατί μάλλον έκρινε ότι αποδεσμεύει την εξάρτηση της ομάδας από τις διαθέσεις του εκάστοτε προέδρου της. Ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός, αν αποκτήσει δικό του γήπεδο γίνεται εμφανώς κερδοφόρος και είναι δύσκολο να τον κρατήσουν στην κατοχή τους αυτοί που δεν θέλουν να τον απογειώσουν. Ούτε και μπορούν, αφού μετά το θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, το Σεπτέμβριο του 1996, η οικογένεια άδειασε από ανθρώπους που γνωρίζουν ποδόσφαιρο. Ίσως γιατί πρώτα πρέπει να το αγαπήσουν …

Από την άλλη ούτε οι Βγενόπουλος – Πατέρας, ειδικά ο 2ος, με έπεισαν ότι θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος. Ο πρώτος θεωρώ ότι τον έβλεπε σαν ένα επικερδές deal, αγοράζουμε, κάνουμε ελκυστικό και πουλάμε με κέρδος. Αδιάφορος ο αγοραστής, αρκεί να πλειοψηφήσει. Ο δεύτερος έφερε στον Παναθηναϊκό πρακτικές λιμανιού, που, με εξαίρεση κάποιο τριψήφιο αριθμό ανθρώπων, οι υπόλοιποι δεν θέλουμε στην ομάδα.

Αρκετά με την ανακεφαλαίωση, υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που απασχολούν. Κάποια πολύ σημαντικά θέματα μπορεί να περνάνε στα ψιλά, αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ στοιχεία της νοοτροπίας και των διαθέσεων ορισμένων. Όπως ότι το κύριο, ίσως και το μόνο, θέμα στο Δ.Σ. ήταν η αύξηση ενοικίου της Παιανίας. Και τι αύξηση, ενοίκιο 1,3 εκ. ευρώ το χρόνο! Με ενοίκια 6 ετών να κατασκευάζεις μια καινούργια! 😯 Ίσως όχι ακριβώς, αφού πλέον το οικόπεδο της Παιανίας είναι εντός σχεδίου, αλλά για ένα προπονητικό κέντρο σε ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου τα 8 εκ. ευρώ δίνουν κάμποσα ρέστα. 😉

Ότι το ποσό του ενοικίου δεν θα είναι απαιτητό από τον μεγαλομέτοχο το ακούω βερεσέ. Ακόμα και να αληθεύει στην παρούσα φάση, τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι θα συνεχίσει να μην είναι απαιτητό αν η ιδιοκτησία αλλάξει χέρια. Με αυτές τις μεθόδους δένεις χειροπόδαρα την ομάδα. Εδώ δεν έχει διαλυθεί ακόμα το «ανέκδοτο» της ΓΗΠΕΛ, που κοστίζει όσο ενάμισυ Σισσέ κάθε χρόνο! Που ακόμα δεν έχει επιστρέψει τα 6 εκ. ευρώ (από τα 10 εκ. που πήρε για … διευκόλυνση), παρά τις αντίθετες εδώ και μήνες υποσχέσεις του μεγαλομετόχου.

Άλλο θέμα είναι η κατάσταση χαλαρουίτα που παρουσιάζει η ομάδα. Μπορεί οι συνοδοί δημοσιογράφοι να ρίχνουν … κλινοσκεπάσματα αλλά γίνεται μια χαλαρή προπόνηση, οι παίκτες λένε τα καλύτερα λόγια για την προετοιμασία, και όλα αυτά δείχνουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση νωρίς-νωρίς, ίσως και πριν το τέλος του 2011. Τεράστιο ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε την εμπλοκή Έμπεν στην ομάδα από τη δική του σκοπιά. Είμαι βέβαιος πως αν άνοιγε το στόμα του πολλοί εμπλεκόμενοι θα έχαναν τον ύπνο τους.

Επίσης τεράστιο ενδιαφέρον θα είχα να μαθαίναμε τις πραγματικές διαστάσεις της περίεργης μεταγραφής Σισσέ στη Λάτσιο. Μια μεταγραφή που έχει καταντήσει αηδία. Είπα και στο προηγούμενο θέμα ότι αμύνομαι για το μπαλαμούτι που μας έχουν ταΐσει τόσο καιρό, θα περιμένω την τελική έκβαση για να εκφέρω άποψη. Πάντως όταν πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε στον Ολυμπιακό κάποιος Σέρβος να υπογράψει και τελικά ο μάνατζέρ του χάλασε τη μεταγραφή, ζητώντας μαύρα λεφτά, είδαμε ένα πρωτοφανές, μέχρι τότε νταραβέρι. Τώρα επαναλαμβάνεται, θα περιμένουμε να δούμε τους λόγους.

Τέλος οι φημολογούμενες μεταγραφές είναι κακόγουστο ανέκδοτο. Ο Βιτόλο, όσες φορές απουσίαζε ο Γκαρσία, έδειξε λίγος, αποδεικνύοντας αυτό που γνωρίζαμε όλοι, ποιος είναι ο παίκτης που γνωρίζει το τόπι στο κέντρο του ΠΑΟΚ. Οι δε υπόλοιποι που φημολογείται ότι θα έρθουν (αν έρθουν) είναι γνωστό τι θα είναι. Η στατιστική λέει ότι βρίσκεις ένα Βαζέχα κάθε δέκα χρόνια. Αν μάλιστα έχεις το ανύπαρκτο τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, ακόμα και αυτή η αισιοδοξία κρίνεται υπέρμετρη. Εύχομαι, για το καλό της ομάδας, να διαψευστούν οι στατιστικές και να κάτσει κάποιο λαχείο. Αλλά η λογική μου λέει άλλα.

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά, Super League. Ετικέτες: . 5 Σχόλια »

5 Σχόλια to “Πολυαμέτοχος”

 1. Kanthar0s Says:

  Σε διάβασα, αλλά βιάζομαι. Θα επανέλθω σύντομα.

 2. Kanthar0s Says:

  Πάμε. Για τα της Παιανίας δεν γνωρίζω. Για τους σωτήρες να μου το θυμηθείς: θα επιχειρήσουν το come back. Αναφορικά με την προετοιμασία υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες. Όταν ακούς ποδοσφαιριστές να λένε ότι περνάνε καλά, ότι δουλεύουν πολύ με τη μπάλα και τέτοιεςμαλακίες σημαίνει ότι ξύνονται. Συμφωνώ στην παρατήρησή σου. Εξαιρώ τον Κούπερ, ο οποίος πρέπει κυριολεκτικά να τους έστιψε κι όμως κανείς δεν βγήκε να δηλώσει τέτοιες παπαριές, ούτε να τον κακολογήσει. Ακόμα και τώρα οι παίχτες στάζουν μέλι. Ίσως διότι ο Κούπερ δεν είναι Νιόμπλιας ή Δερμιτζάκης.

  Για τον Σισέ δεν έχω να πω πολλά. Η πώληση έπρεπε να έχει γίνει από τον χειμώνα, αλλά μάλλον δεν υπήρχαν αγοραστές. Είναι γνωστό να αλλάζει η συμπεριφορά ενός παίχτη ή ενός μάνατζερ ανάλογα με το αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη/άλλες ομάδα/ομάδες. Το βέβαιο είναι ότι οι διοικήσεις γίνονται έρμαιο των μάνατζερ. Όπως έγινε στην περίπτωση Βιτόλο. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ το χερίστηκε κάκιστα το όλο θέμα, αλλά δεν βαριέσαι. Κάτι θα βρει να πει ο Κόλκας και όλα θα γίνουν μέλι γάλα. Πιθανολογώ ότι πάλι θα φταίει η πουτάνα η Αθήνα.

  Να πούμε και τι παίχτης είναι ο Βιτόλο; Να πούμε. Μονοδιάστατο αμυντικό χαφ που ρίχνει πολύ τρέξιμο στον οριζόντιο άξονα. Δεν προωθείται, δεν δημιουργεί, δεν σουτάρει. Αν τον δείτε να πετυχαίνει γκολ, πλην πέναλτι, κάντε πάρτυ. Αν τον δείτε να βγάζει κάθετη ανάψτε καπνογόνα. Βασικά, αν τον δείτε να πλησιάζει εστω και πέντε μέτρα από την μεγάλη περιοχή κάντε τα όλα πουτάνα. Αν κάνει σε όλη τη σεζόν πάνω από δέκα σουτ θα είναι μεγάλη επιτυχία. Έχει ένα χώρο ευθύνης που ελέγχει ικανοποιητικά και μπορεί να δώσει ελευθερία κινήσεων στους συμπαίχτες του. Είναι ένα καλό εργαλείο. Δεν ξέρω πως θα τον αξιοποιήσει ο Φερέιρα σε συνάρτηση με τους άλλους παίχτες. Θα δούμε.

 3. 4minister Says:

  Αν θυμάσαι για τον Σισσέ έγραφα ότι έχει βρει ομάδα απ το χειμώνα. Βέβαια αν πάει Λάτσιο αυτόματα σημαίνει ότι έκανα λάθος, αν πάει Νησί ότι είχα δίκιο. Μόλις διάβασα (είδηση ώρα 18.56) ότι ξεκίνησε προπονήσεις χωρίς ωστόσο να έχει υπογράψει, άρα μάλλον έχασα.

  Μόλις είπες το πρωί ότι θα γράψεις περίμενα ότι θα μάθω περισσότερα για τον Βιτόλο και δεν με απογοήτευσες. Κάπως παρόμοια παίζει και ο Ζιλμπέρτο, μόνο που αυτός είναι κόφτης ενώ τον Ισπανό τον κόβω για κλέφτη περισσότερο. Με τεράστια διαφορά σε συνεισφορά στα αποδυτήρια. Αν και δεν ξέρω τι μπόρεσε να συνεισφέρει ο Ζιλμπέρτο με τη greek mafia δίπλα του.

 4. Kanthar0s Says:

  Ο Βιτόλο κάνει λίγα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τουλάχιστον τα κάνει καλά. Ίσως βαρεθείς αυτές τις παράλληλες πασούλες που κάνει συνεχώς προς τα άκρα, καθώς το κάθετο παιχνίδι δεν τον έχει. Μην τον συγκρίνετε με τον Σίλβα. Είναι ανόμοια μεγέθη από πολλές απόψεις.

  Όπως είπα και πριν εξαρτάται πως θα παίξει ο Φερέιρα. Ο Βιτόλο είναι ιδανικός στο να κόβει ρυθμό και να κλέβει μπάλες. Του ταιριάζει ένα χαμηλό τέμπο παιχνιδιού. Επιπλέον, σε Άρη και ΠΑΟΚ πάντα είχε μπροστά του ένα δεκάρι/οργανωτή και ένα παρτενέρ στη μεσαία γραμμή. Το ότι κράταγε το κέντρο του Άρη ή του ΠΑΟΚ μόνος του είναι μύθος. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος. Αν επιθυμεί την γρήγορη ανάπτυξη ο Βιτόλο δεν κάνει. Αν επιθυμεί επιθετική συνεισφορά ο Βιτόλο δεν κάνει. Αν τον θέλει για να καλύπτει την αμνησία και την ανεπάρκεια των ακραίων μπακ ένταξει. Υποθέτω ότι μόλις τον δει θα καταλάβει. Πάντως, αν ήμουν στη θέση του Φερέιρα θα είχα πολλές ανησυχίες. Η ομάδα θέλει ποιοτικές ενέσεις σχεδόν σε όλες τις γραμμές.

 5. 4minister Says:

  Φυσικά και δεν κρατούσε το κέντρο του Άρη ή του ΠΑΟΚ μόνος του. Δεν βλέπεις τι γράφω πιο πάνω;

  «Ο Βιτόλο, όσες φορές απουσίαζε ο Γκαρσία, έδειξε λίγος, αποδεικνύοντας αυτό που γνωρίζαμε όλοι, ποιος είναι ο παίκτης που γνωρίζει το τόπι στο κέντρο του ΠΑΟΚ».

  Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο Φερέιρα αλλά εγώ πολύ ανησυχώ για τη μπάλα που μπορεί να παίξει η ομάδα. Όπως το λες, πολλές οι τρύπες από πέρυσι και πρόπερσι.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: