Έπεσαν Βόλος και Καβάλα

Με πολύ περίεργη στην ώρα ανακοίνωση, στις 5 παρά 5 το πρωί 😯 , λες και συνεδρίαζαν στα μπουζούκια, η Πειθαρχική Επιτροπή ανακοίνωσε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και την εξόντωση Αχιλλέα Μπέου-Χρυσόστομου Ψωμιάδη!

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:

Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ’ αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ’ ιδέαν συρροή) και 98 (κατ’ εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

Στον Αχιλλέα Μπέο.

  1. Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
  2. Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.
  3. Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

  1. Χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ
  2. Ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Super League.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την Καβάλα, τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Γιάννη Παπακώστα:

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:

Στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη.

  1. Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
  2. Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.
  3. Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ.

  1. Χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ.
  2. Ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Ο Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε κάθε αποδιδόμενης σε αυτόν κατηγορίας.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Super League.

Σύμφωνα με την ξεκάθαρη αναφορά της Πειθαρχικής Επιτροπής, ότι Βόλος και Καβάλα καταλαμβάνουν την τελευταία θέση του πρωταθλήματος, η Λάρισα καταλαμβάνει ουσιαστικά τη 12η θέση του πρωταθλήματος και ο Πανσερραϊκός τη 13η. Μένουν δηλαδή στη Super League! Εκτός και δικαιωθεί o Ηρακλής στην Επιτροπή Εφέσεων, οπότε μένει αυτός και όχι οι Σέρρες. Ή αν κάνουν Βόλος και Καβάλα έφεση και δικαιωθούν.

Ένα παράπλευρο αποτέλεσμα των αποφάσεων, αφορά τα μήλα της έριδος Ντουγκλάο, Ονουάτσι, Αμπντούν, Ουμπίντεζ και Σανκαρέ, το που δηλαδή θα αγωνίζονται την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 😉

Βερεσέ ακούω τις κραυγές των Βολιωτών και Καβαλιωτών περί εξόντωσης των ομάδων της κάθε πόλης. Μια ομάδα δεν διαλύεται επειδή πέφτει κατηγορία. Όπως και δεν ήταν διαλυμένη όταν έπαιζε στη Β’ Εθνική, πριν την αναλάβει ο Μπέος ή ο Ψωμιάδης. Αντίθετα διαλύεται αν, με τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου, την διοικήσει ένας «ελεγχόμενος» πρόεδρος. Όπως η πρώην ομάδα του Ψωμιάδη, ο Ακράτητος, που βολοδέρνει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν τίποτε για το παρελθόν εκάστου προέδρου. Αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση δεν απαλλάσσονται της ευθύνης τους. Είτε ξέρεις είτε δεν ξέρεις, έχεις ευθύνη. Για πέρνα τώρα από τον πάγκο και πλέρω!

29/7/11

Έπειτα από την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου στη δεύτερη κατηγορία μετά την εμπλοκή της ομάδας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, δημιουργούνται ερωτήματα, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται κάτι ξεκάθαρο στο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για ανάλογες περιπτώσεις. Το Γραφείο Τύπου της UEFA αποκάλυψε ότι, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας ακριβή στοιχεία γύρω από την υπόθεση, ώστε να προχωρήσει κι αυτή με τη σειρά της στις αποφάσεις της.

«Η UEFA είναι ενήμερη για την απόφαση που λήφθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το πρώτο όργανο της ελληνικής ομοσπονδίας σχετικά με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και τον πρόεδρό της. Για αυτό ζητά άμεσα την αποστολή όλων εκείνων των στοιχείων της υπόθεσης, ώστε να προβεί κι εκείνη στις δικές της αποφάσεις. Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση ακόμα, oι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν προβλέπεται κάτι από το καταστατικό και θα πρέπει να γίνει συνεδρίαση λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που περιμένουμε να λάβουμε».

Τέλος, όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχει πιθανός αποκλεισμός της θεσσαλικής ομάδας, το πεδίο έμεινε δίχως αποσαφήνιση. «Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε αν θα υπάρξει αντικατάσταση από άλλη ελληνική ομάδα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται εικασίες».

Πηγή gazzeta.gr

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: