Παναθηναϊκός – Μακάμπι

Pregame.

Απόψε είναι ο επαναληπτικός του 3-0 στο Ισραήλ. Τι να πεις και τι να μολογήσεις.

Η πρόκριση είναι τελειωμένη υπόθεση. Όχι γιατί είναι τόσο απίθανο να βάλουν οι Πράσινοι 4 γκολ, αν και είναι από μόνο του πολύ δύσκολο. Αλλά περισσότερο γιατί είναι στη σφαίρα της φαντασίας να μη δεχτούν γκολ με την αμυντική λειτουργία που παρουσιάζουν μέχρι τώρα. Οι Εβραίοι δεν έχουν άμυνα που σφραγίζει τους χώρους, αλλά για να δεχτούν 4 γκολ πρέπει να τρέξουμε πολύ, να δώσουμε πλάτος στην επίθεση, να κινηθούμε πολύ χωρίς τη μπάλα. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποτελέσει για μένα μεγάλη έκπληξη.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σφραγίσουμε εμείς τους χώρους και εδώ είναι που το σενάριο χωλαίνει. Ιδιαίτερα στο σημείο που πρέπει τα ακραία χαφ να δώσουν βοήθειες στα μπακ της πλευράς τους, για να μη μένουν μόνοι με έναν ή χειρότερα με δύο αντιπάλους.

Τέλος πάντων, μπορούμε να σπάσουμε το ρόδι μετά από τόσους μήνες και να κερδίσουμε επιτέλους ξανά στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος. Αφού η πρόκριση φαντάζει απίθανη ας καταφέρουμε τουλάχιστον αυτό.

Όπως λένε τα ρεπορτάζ, ο Τζόρβας θα είναι κάτω απ’ τα δοκάρια, οι Μπουμσόνγκ και Καντέ στόπερ, ο Βύντρα δεξί μπακ, ο Σπυρόπουλος αριστερό, ο Κατσουράνης αμυντικός μέσος πλαισιωμένος δεξιά από τον Ζέκα και αριστερά από τον Νίνη, ο Κουίνσι στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Λέτο στο αριστερό και ο Τοτσέ στην κορυφή. Μια έκπληξη μας την κάνει κάθε φορά ο Ζεσουάλδο, οπότε καλό είναι να την περιμένουμε και τώρα. 🙂

Καθόλου εύκολα δεν είναι τα πράγματα για το λαβωμένο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Καρπάτι. Χωρίς Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, με τραυματία και αμφίβολο τον Βιεϊρίνια, χωρίς Ίβιτς και Παπάζογλου. Αλλά κυρίως χωρίς τον τιμωρημένο Γκαρσία που είναι πολύ χρησιμότερος σε τέτοια παιχνίδια που χρειάζεται να κρατηθεί ο ρυθμός χαμηλά, με δεδομένο το 2-0 του πρώτου αγώνα. Ούτε στον πάγκο υπάρχουν λύσεις, που είναι έτσι κι’ αλλιώς πολύ κατώτερος της ενδεκάδας φέτος. Όμως ο επανεμφανιζόμενος Σάλπι μπορεί να παστελώσει εκμεταλλευόμενος το βάρος που θα δώσουν οι αντίπαλοι στον Αναστασιάδη και να καθαρίσει την πρόκριση.

Το ίδιο δύσκολα, αν όχι χειρότερα, είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ. Πρώτα απ’ όλα εκείνη κέρδισε με 1-0 (σχεδόν στα χασομέρια) την Δυναμό Τιφλίδας, με εμφάνιση που καθόλου δεν έπεισε. Ο Γκούντγιονσεν δεν έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, ο Μπέλεκ βολοδέρνει από τακτική στους αγώνες. Κυρίως όμως ο Μάκος δεν φαίνεται ικανός να πάρει πάνω του την άμυνα μπροστά από τα κεντρικά μπακ. Ο Καφές ποτέ δεν ήταν καλός στην άμυνα, πέρασαν και τα χρόνια … Αυτή (η ΑΕΚ) είναι που πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρει για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Στερνό. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας αποκλείστηκε από την αποστολή, στην οποία κλήθηκε να μπει ο Στέφανος Κοτσόλης που ήταν εκτός. Φουντώνουν οι φήμες ότι ο λόγος είναι η μεταγραφή του στην Παλέρμο, αν και ο Παναθηναϊκός μιλάει για ενοχλήσεις στα πλευρά.

Postgame.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε 4 γκολ βάλαμε (δύσκολο), ούτε το 0 παθητικό κρατήσαμε (δύυυυσκολοοο). Μάλιστα οι Εβραίοι σκόραραν πρώτοι στο 61° λεπτό, για να είναι ήσυχοι για τη συνέχεια.

Τα κωλόπαιδα δεν ήταν ήσυχα, διέκοψαν τον αγώνα στο 5° λεπτό για κάνα μισάωρο! 😯 και ξανά στο 68° για 2-3 λεπτά.

Η τιμωρία της ομάδας είναι παραπάνω από βέβαια.

Οι παίκτες, δεν μπορούν τα παλληκάρια.

Ευτυχώς έκατσαν οι φιλοξενούμενοι μετά το 0-1 και μου έγινε το χατήρι, κερδίσαμε επιτέλους αγώνα.

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού ήταν στην Ρώμη απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, όταν και είχε επικρατήσει με 3-2 και είχε πάρει την πρόκριση για τους 16 του Εuropa League. Μέχρι τώρα, ακριβώς ενάμιση χρόνο μετά 😯 , οι Πράσινοι δεν είχαν ξανακάνει τρίποντο, σήμερα επέστρεψαν στις νίκες!

Η τελευταία φορά που αποκλείστηκε τον Άυγουστο ήταν ούτε θυμάμαι πότε ήταν, γιατί τη σεζόν 1996-1997 ο αποκλεισμός από το ΟΥΕΦΑ ήρθε Σεπτέμβριο μήνα (24/9/1996), όταν και έχασαν στην Πολωνία με 2-0 από την Λέγκια (οι Πράσινοι είχαν επικρατήσει στο ΟΑΚΑ 4-2). Ο φετινός θα μείνει στην ιστορία σαν αποκλεισμός της ξαπλώστρας.
______________________

Το ΑΕΚ πέρασε με περιπετειώδη τρόπο, πέναλτι στο 2ο ημίχρονο της παράτασης. Το πέναλτι κέρδισε ο Γκούντγιονσεν και εκτέλεσε ο «ξεχασμένος» Λεοάρντο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Είχε προηγηθεί η Ντυνάμο με γκολ στο 1° λεπτό, ύστερα από γκάφα του Μανωλά. Κακή η εμφάνιση των φιλοξενούμενων. Δεν πειράζει, οι βαθμοί να μπαίνουν στο ελληνικό σακούλι. 🙂

Ο ΠΑΟΚ έφερε και αυτός χηνάρι με την Καρπάτι (1-1) και πέρασε και αυτός στους ομίλους. Σε πολύ κρίσιμο σημείο, στο 45° λεπτό προηγήθηκε ο γηπεδούχος με πέναλτι, αλλά δεν τον έσωσε. Στο 55° λεπτό, εκτελεί φάουλ ο Λίνο στο πίσω δοκάρι και ο Μπαλάφας με προβολή παστελώνει. Πάντα τέτοια ρε παίδες. Κι’ άλλοι βαθμοί στο ελληνικό σακούλι.

2 Σχόλια to “Παναθηναϊκός – Μακάμπι”

  1. Kanthar0s Says:

    Σκεφτόμουν μήπως πήγαινα, αλλά το σκέφτηκα καλύτερα. Εξάλλου, πιο πριν παίζω μουντιαλίτο, όποτε δεν θα προλάβω. Και να έχουμε καλό ερώτημα παίζεις μπάλα;

    Υ.Γ. Μου φαίνεται ότι η Παλέρμο θέλει ανανέωση στο τιμ των σκάουτερς. Κι εσύ θέλεις εδώ και χρόνια τερματοφύλακα.

    • 4minister Says:

      Όχι δεν παίζω, καφέ όμως πίνω. 🙄

      Διοίκηση θέλω πάνω απ’ όλα. Έχει βγάλει τα πανταόλα στο πανέρι. Εδώ το καλό οκαζιόν, διαλιέχτε κόσμε!

      Υ.Γ. Λες να έχει δίκιο ο Κάρπετ και να πουλάνε; Και πριν πουλήσουν ξεπουλάνε; 👿


Σχολιάστε