Συνέντευξη Βαρδινογιάννη


Αυτό που μάθαμε το μεσημέρι είναι ότι αποχωρεί μένοντας!

Γιατί δεν γνωρίζω να υπάρχει στο εταιρικό δίκαιο χαρακτηρισμός ανενεργές μετοχές από τον ίδιο τον κάτοχο, ειδικά όταν μιλάμε για πλειοψηφικό πακέτο. Βλέπω ότι η Ε.Ε.Α. χαρακτήρισε στο παρελθόν ανενεργές τις μετοχές Μπατατούδη, οπότε ίσως χρειάζεται κάποια κρατική επιτροπή να γνωματεύσει επίσημα. Θα προσπαθήσω να το ψάξω καλύτερα μέσα στην ημέρα. Οι υποχρεώσεις του κατόχου των μετοχών παραμένουν, εκτός αν κάποιος δεχτεί να γίνει ιδιοκτήτης τους. Διαφορετικά για την Εφορία, το ΙΚΑ, κ.ο.κ. ο μεγαλομέτοχος είναι υπεύθυνος στο ακέραιο για ότι προκύπτει. Οπότε δεν έχει φύγει, παραμένει.

Είπε διάφορες ακρίβειες αλλά και διάφορες ανακρίβειες (επιεικώς) στη συνέντευξη. Το βράδυ πρόκειται το παρόν θέμα να είναι πολύ πλουσιότερο. Προέχουν προσωπικές ανάγκες, το πολύ κρίσιμο ματς της Εθνικής μπάσκετ με Κροατία και μετά αυτό το θέμα που μπορεί να περιμένει.
______________________

Σκεπτόμουν τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις που ακούσαμε. Αν και ποτέ δεν τον πίστεψα άξιο να διευθύνει, οφείλω να είμαι δίκαιος για να προσεγγίσω την αλήθεια. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι η οικογένεια αποχωρεί και δεν επιστρέφει σε καμιά περίπτωση. Απ’ όσο τον ξέρω θεωρώ απίθανο να κάνει κωλοτούμπα και να επιστρέψει, είναι πολύ αξιοπρεπής για κάτι τέτοιο. Από την άλλη σκέφτηκα ότι μάλλον θέλουν πραγματικά να αποχωρήσουν οικογενειακώς, είτε γιατί επίκειται η είσοδός τους στο ψηφιακό στοίχημα, είτε γιατί θέλουν να διοχετεύσουν το χρόνο τους σε επικερδέστερες δραστηριότητες, είτε γιατί είναι πολύ βρώμα η εργασία πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτοί δεν έχουν ανάγκη να λερώνουν τα χέρια τους.

Το γλυκό δένει αν έχει ήδη βρει τον αγοραστή, έχει ήδη κανονίσει την αγοραπωλησία και μένουν κάτι τυπικά (ή η κατάλληλη χρονική στιγμή) μέχρι να είναι η πράξη ανακοινώσιμη. Αλήθεια ή λάθος; Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξέρουμε. Πάντως είναι απίθανο να θέλει η οικογένεια να πουλήσει και με τόση εμπειρία στον εταιρικό κόσμο να μην τα καταφέρνει. Στις ρέστες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες έχουν δείξει μεγάλη ικανότητα στο συγκεκριμένο τομέα, όταν χρειάστηκε πούλησαν και σε καλές τιμές.

Να θυμίσω τις δηλώσεις Καρπετόπουλου προ λίγων ημερών, περί Αράβων και περί συγκεκριμένων ενεργειών, ότι γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, που μπορεί με e-mails να αποδείξει. Είχε μάλιστα βάλει και dead line τη 10η Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του. Καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί, μπορεί όσα λέει να στερούνται επαφής με την πραγματικότητα, μπορεί κάποια απ’ αυτά να αληθεύουν, μπορεί και όλα. Ίσως να πρόκειται μόνο για καλλιέργεια πρόσφορου εδάφους που εξυπηρετεί τον αγοραστή ή τον πωλητή, ή και τους δυό. Φτιάχνεται δηλαδή κλίμα για να έρθει μαλακά η αλλαγή χεριών στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα ο μεγαλομέτοχος κάνει εντυπωσιακή έξοδο, σπινάροντας και σηκώνοντας τόνους σκόνη, να θυμηθεί και τα παλιά! 😉

7/9/11

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει για όλα την επόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου.

Έγραψα χθες στα σχόλια ότι το 2008 η μετοχή της MARFIN είχε 7 ευρώ και τώρα έχει 0,29 λεπτά. Συμπληρωματικά στοιχεία από το sofokleous10.gr, που περιγράφουν τη δυσχερή θέση της M.I.G. Σε πενηνταράκια, έχει ίδια κεφάλαια 2.082.669.000 ευρώ, όταν οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 3.077.980.000 ευρώ εκ των οποίων μάλιστα το ένα δισεκατομμύριο είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός. 😉

Το σημερινό μπροστόφυλλο της GOAL NEWS γράφει ότι αναζητά συμπαίκτες για να μπορέσει να βγει μπροστά. Κυρίως ευελπιστεί στο ναι του Διαμαντή Πολέμη, σου λέει. Μα ο Πολέμης έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όποτε θελήσει να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ (μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο) το κάνει και μόνος του. Αν χρειαστεί βοηθό έχει το γιο του Λεωνίδα, που φαντάζομαι θα του έχει και απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχει επίσης τη γνώση να στελεχώσει την εταιρία με έμπειρους τεχνοκράτες.

Συνεχίζεται.

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. Ετικέτες: . 15 Σχόλια »

15 Σχόλια to “Συνέντευξη Βαρδινογιάννη”

 1. the bgt Says:

  Δεν εχω καταλαβει… ο Τζιγγερ ειναι?

  1) βλαξ
  2) ανικανος να διοικησει και φαρμα στο Farmville
  3) μαριονετα
  4) γαυρος
  5) καταχθονιος και σατανικος
  6) ολα τα παραπανω

  • 4minister Says:

   Στη περίπτωσή μας το κείμενο είναι γραμμένο από τους επικοινωνιολόγους του, άρα είναι σατανικό. Θυμίζω ότι προσλήφθηκαν στις αρχές του 2010 και με εκείνο το μνημειώδες «δεν πουλάμε, χαρίζουμε» (το 25%), έβγαλαν νοκ-άουτ τον αρχιεπικοινωνιακό Βγενόπουλο.

   Βάζω ποτό και συνεχίζω στο αρχικό κείμενο. 🙂

 2. Johny_Ferrari Says:

  Εξ’ όσων γνωρίζω μια ΠΑΕ δεν παύει να είναι ΑΕ: Δηλ. οι μέτοχοι ΔΕΝ φέρουν καμία ευθύνη έναντι εφορίας, ΙΚΑ κτλ. παρά μόνον αν, για κάποια παρανομία, υπάρχει ανάμιξη του μετόχου ΚΑΙ αποδειχθεί δόλος εκ μέρους του.
  Αλλιώς υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την περιουσία της και τα λεφτά της.
  Σε περίπτωση υποχρεώσεων οι μέτοχοι το μόνο που μπορούν να κάνουν για να μην πτωχεύσει η εταιρεία, είναι να βάλουν λεφτά (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – ΑΜΚ).
  Μόνο το ΔΣ έχει ευθύνη για τις αποφάσεις, έναντι των μετόχων όμως.
  Οπότε ο Τζίγγερ ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη αν πτωχεύσει ο ΠΑΟ, παρά μόνον μπορεί να κυνηγάει το ΔΣ για τα χαμένα λεφτά του !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Καλό ε;

  • 4minister Says:

   Αυτό που λες Γιάννη θα το ψάξω, αύριο όμως γιατί πρέπει να ρίξω διάβασμα στο εταιρικό δίκαιο. Νομίζω ότι για να αποποιούνται απόλυτα οι μέτοχοι τις βάσει νόμου ευθύνες τους, χρειάζεται να υπάρχει επίσημη εξουσιοδότηση υπογραφής από τους ίδιους προς το Δ.Σ., πράγμα που αμφιβάλλω, να μπορεί π.χ. ο Γόντικας ή κάποιος άλλος να βάζει υπογραφές, φαίνεται πιθανότερο να κατέχουν τυπικό τίτλο.

   Εξάλλου, όπως είπε επί λέξει, «Οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν διοίκηση». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την ασκήσουν, αν δεν νιώθουν τις πλάτες της οικογένειας να τους στηρίζουν. Μπορεί να έχουμε κύμα παραιτήσεων.
   ___________________

   Σύμφωνα με το νόμο, πάνω από το Δ.Σ. μιας Α.Ε βρίσκεται η Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Κάποιες αποφάσεις του Δ.Σ. (πχ ετήσιος ισολογισμός, λογαριασμός αποτελεσμάτων, κατάσταση διαθέσεως κερδών, προσάρτημα) είναι υπό αίρεση αν δεν εγκριθούν από συγκληθείσα Γ.Σ.Μ. Απαιτείται τουλάχιστον μια τακτική Γ.Σ.Μ. ετήσια και όσες έκτακτες θεωρηθεί απαραίτητο.

   Δεν πάει λοιπόν το πράγμα μόνο με το Δ.Σ. παρά μόνο για πεπερασμένο χρονικό διάστημα. 😉

 3. Kanthar0s Says:

  Είπε πολλά κι όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιτπώσεις τα ουσιώδη θα ξεπεραστούν με ταχύτητα Ριμπερί. Υπάρχει σοβαρό οπαδικό πρόβλημα στην ομάδα. Κι όπως φαίνεται είναι εναρμονισμένο με την κοινωνική παθογένεια. Δύσκολα τα πράγματα.

  • 4minister Says:

   Εκτός από το χρονικό κομμάτι των ερωτήσεων την τελευταία 1 ώρα, στην αρχή αφιέρωσε 25 λεπτά στην ιστορική αναδρομή και μόνο 5 λεπτά να αναφέρει τι πρόκειται να κάνει. Αυτό δείχνει ποιο σημείο ήθελε πολύ περισσότερο να τονίσει. 😉

   Το οπαδικό πρόβλημα υπάρχει. Όταν μαθαίνεις ανθρώπους να μαχαιρώνονται δεν πρόκειται για οπαδούς, αλλά για κακοποιούς που έχουν εισχωρήσει για κάλυψη σε συνδέσμους και ανακατώνονται με πλήθος για να μη δίνουν στόχο. Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πως γίνεται η εργασία, εδώ.

 4. pensierix Says:

  Το ότι ο Τζίγγερ είναι ο ορισμός του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ παράγοντα, από όπου κι αν το πιάσεις, είναι πασιφανές. Τίτλοι; Γήπεδο; Προπονητικό; Σχέση με τον κόσμο; Διάδοχη κατάσταση; Απλά, φρόντισε να επιβεβαιώσει μέσω του καναλιού του (ούτε ο λατρεμένος τους ΓΑΠ δεν απασχόλησε για 15 λεπτά ένα δελτίο του Μέγκα) ότι ο γόνος μιας εκ των πιο πλούσιων οικογενειών στην Ελλάδα, που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δεν μπόρεσε να φτιάξει μια μεγάλη στην Ελλάδα και υπολογίσημη στην Ευρώπη ομάδα.

  Αυτό που κυρίως του χρεώνω δεν είναι οι τίτλοι με το σταγονόμετρο μπλα μπλα μπλα, αλλά το ότι κρύφτηκε πίσω από ανθρωπάκια και αυλοκόλακες, τους οποίους αναγόρευσε σε αγνούς θεματοφύλακες του Παναθηναϊκού…DNA. Οι εν λόγω «κύριοι», για να καλύψουν την ανεπάρκεια του μεγαλομετόχου που τους έτρεφε, φλόμωναν τον κόσμο με σοφιστείες και ελιτίστικες ΜΠΟΥΡΔΕΣ σύμφωνα με τις οποίες:

  α) όποιος θέλει να πανηγυρίσει πολλούς εγχώριους τίτλους είναι γαυροποιημένος βάζελος,
  β) όποιος ζητάει από τη διοίκηση να προστατεύσει την ομάδα από τους κλέφτες, αυτόματα ζητάει αβάντα και κάλπικους τίτλους,
  γ) όποιος θέλει σταρ και παιχταράδες που δένονται με τον κόσμο (βλ.Σισέ) είναι…προσωπολάτρης και οπαδός του…Σισεδαϊκού, κάτι που δεν ταιριάζει με τα παναθηναϊκά ήθη,
  δ) διοίκηση που τα έχει καλά με τον κόσμο και αφουγκράζεται τις ανάγκες του σημαίνει αυτόματα ότι βάζει τα «πρεζάκια» να διοικούν την ομάδα,

  και άλλα τέτοια όμορφα. Η «ατιτλίαση» βαφτίστηκε «υπερηφάνεια», οι διαδοχικές σφαλιάρες από το παρασκήνιο χωρίς την παραμικρή αντίδραση βαφτίστηκαν «αξιοπρέπεια», τα παικτάκια της σειράς βαφτίστηκαν «πολυεργαλεία», ο κόσμος της ομάδας βαφτίστηκε «αχάριστο μπουλούκι πρεζάκηδων», τα ισοσκελισμένα έσοδα-έξοδα έπαιρναν χαρακτήρα τίτλου για την ομάδα αφού «δεν πήραμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά δεν χρωστάμε» κτλ κτλ. Και φυσικά ο ΠΑΟ βαφτίστηκε μαγαζί-γωνία που λειτουργούσε στην εντέλεια, το οποίο διέλυσαν κάποια λαμόγια σε 2 χρόνια…

  ΥΓ
  Εχει απίστευτη πλάκα να βλέπεις τα ίδια ανθρωπάκια που αποκαλούσαν τον κόσμο «προσωπολάτρη» επειδή λάτρευε τον Σισέ, να κλαίνε με μαύρο δάκρυ (περιμένοντας φυσικά στην γωνία την καταστροφή της ομάδας) επειδή μας άφησε ο μεγαλομέτοχος της καρδιάς τους.

  • 4minister Says:

   Η διάλυση – οικονομική – της ομάδας είναι το μεγάλο παραμύθι. Οι πολυμετοχικοί έβαλαν 64,5 εκ. και για μεταγραφές χάλασαν 36,6. Ακόμα και που κάποια ποσά φαίνονται παράλογα υψηλά για την αξία του αντίστοιχου παίκτη, μπορεί δηλαδή κάποιοι να επωφελήθηκαν, με αυτά τα υψηλά ποσά η σούμα είναι 36,6. Μετρημένα όχι λόγια αέρα μπανάλ. Αυτά στη χθεσινή συνέντευξη έγιναν 150 εκ.! 😯

   Επίσης μεγάλο ατόπημα που ευχαρίστησε τον Καπετάνιο, ενώ όσοι δεν είμαστε 18χρονα ξέρουμε πως την ομάδα έτρεχε ο μακαρίτης Θόδωρος. Όφειλε να μνημονεύσει τουλάχιστον και τους δυό. Που, παρεμπιπτόντως, τα παιδιά του Θόδωρου πήγαν στα δικαστήρια με την οικογένεια. Για τέτοια μονοιασμένη οικογένεια μιλάμε!

   Απαξιώ να ασχοληθώ με κάτι ανύπαρκτους που ευχαρίστησε, Σπύρους, Πέτρους, Αργύρηδες και λοιπά εδώδιμα.

 5. squarelogic Says:

  όταν το 2008 έκανε αναπάντεχα το ‘ανοιγμα» στην ΠΕΚ,και μέσα στο κλίμα ενθουσιασμού και γενικής αποθέωσης για την «μεγαλοψυχία του»,είχα κρατήσει μια πισινή,γράφοντας «αρκεί να το εννοεί».Στην πορεία φάνηκε οτι το εννοούσε όσο ο πανάσχετος Αντωνίου σκορπούσε τα λεφτά των άλλων…Μόλις χειάσθηκε να βάλει λεφτά σύμφωνα με το ποσοστό του,και ΕΝΩ απομυζούσε χρήμα απ την ΠΑΕ διαμέσου των δορυφόρων εταιρειών του
  (ΓΗΠΕΛ,Βάκων,Ticketclub κλπ)’αρχισε τον υπόγειο πόλεμο…
  Οπωσδήποτε,μετά 30 χρόνια ταύτισης με την οικ.Βαρδινογιάννη,και εν μέσω τέτοιας κρίσης,οι περισσότεροι παναθηναικοί αισθάνθηκαν ένα μούδιασμα με την χθεσινή ανακοίνωση αποχώρησης.Ειναι όμως έτσι?
  Στην ουσία η φαμίλια έχει αποχωρήσει-όσον αφορά τις οικονομ.υποχρεώσεις που απορρέουν απ το ποσοστό της-εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο.Αφού ξεπούλησε μισοτιμής όποιον παίκτη ζητήθηκε,και χαντάκωσε τις ευρωπαικές προοπτικές της ομάδας,πετάει τώρα την καυτή πατάτα στους άλλους μετόχους,και ειδικά στον Ανδρεα τον Φευγάτο.Θα σηκώσει το γάντι?
  Πολύ αμφιβάλλω…

  • 4minister Says:

   Δεν ξέρω αν με επηρεάζει ότι δεν θέλω να σηκώσει το γάντι, αλλά νομίζω δεν. Η μετοχή της MARFIN είχε τότε 7 ευρώ και τώρα έχει 0,29 λεπτά. 😉

   Μετά το θάνατο του Θόδωρου η οικογένεια δεν πρόσφερε τίποτε στην ομάδα. Ακόμα και όταν πήγε καλά την επόμενη χρονιά τη διέλυαν οι σκ@τόγαυροι!

 6. the bgt Says:

  Για μενα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα: Οι Βαρδινογιαννηδες αγορασανε τον ΠΑΟ για πρεστιζ και για τιποτε αλλο.
  Ποτε δεν ενδιαφερθηκαν σοβαρα για την ομαδα και το μελλον της.
  Τη δωσανε και στο Γιαννακη που αναθεμα κι αν θελει να εχει σχεση με το ποδοσφαιρο, πεσαμε πανω και στην εποχη Κοκκαλη με οτι αυτο συνεπαγεται και κλαφτα Χαραλαμπε. Και τωρα την κανουνε και στα αμελετητα τους αν ο ΠΑΟ πτωχευσει ή οχι.
  Τετοια αγαπη για την ομαδα.

  Δε θα λειψουν σε κανενα οι Βαρδινογιαννηδες τις δημοσιες σχεσεις τους κανανε με τον ΠΑΟ οπως εχουνε το Μεγκα να μας ενημερωνει καθε ποτε περδεται η κα Μαριαννα.

  Εμενα εκεινο που με ανησυχει ειναι το μαγειρεμα με τα οικονομικα. Γιατι οσο και να πηραμε Μελισσηδες, τα κουκια δε βγαινουν για τοσο μεγαλο χρεος. Το θεμα ειναι μπορει να υπαρξει ελεγχος στα οικονομικα της ομαδας και να δουμε που χαθηκανε τα λεφτα?
  Γιατι κατι μου βρωμαει…και δεν ειναι η τσικνα απο το σουβλατζιδικο μου 😉

  • 4minister Says:

   Αν είσαι διαβαστερή μπορείς (εκεί που τυλίγεις τα πιτόγυρα 😛 ) να δεις με σχετική ακρίβεια πόσο στοίχισαν οι μεταγραφές, μία-μία.

   Στα υπόλοιπα που λες δεν χάνεις το δίκιο σου με κανένα τρόπο!

   • the bgt Says:

    Αμαν…. το διαβασα και καταλαβα ενα πραγμα: επρεπε να γινω μανατζερ. Ακου ενα εκατομμυριο προμηθεια για μια μεταγραφη…
    Γι αυτο ολα τα λαμογια εχουν μαζευτει γυρω απο τις ομαδες.. τρωνε καλα απο τις μεταγραφες..

   • 4minister Says:

    Και βέβαια είναι καλό νταραβέρι το μανατζεριλίκι. Θέλει όμως επιδέξιο πωπό. 😆

    Το ζουμί είναι αλλού. Θα θυμάσαι τη δημιουργική λογιστική του Σημίτη. Εδώ έχουμε το αντίθετο, σαρκοβόρο λογιστική. Carnivore logistics για να καταλαβαίνει και ο Πωλ (συνάδελφος υπουργός). :mrgreen: Από 64,5 εκ. που μπήκαν στο ταμείο, ξοδεύτηκαν 36,6 εκ. και μπήκαμε μέσα 150 εκ. Miracolo!

  • Johny_Ferrari Says:

   Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για τη σχέση τους με τον ΠΑΟ.

   Το κακό είναι μάλλον γενικότερο: Ολοι- ή σχεδόν όλοι – όσοι ασχολούνται με το επαγγελματικό (μην το ξεχνάμε) ποδόσφαιρο το κάνουν για να κερδίσουν κάτι (όχι απαραίτητα χρήματα). Βλέπε ΟΣΦΠ-Κόκκαλης, ΟΣΦΠ-Κοσκωτάς παλιότερα (που ήθελαν/χρειάζονταν τον προσωπικό τους στρατό) κτλ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: