Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 4-0

Απόλυτα θεαματικός αγώνας έγινε απόψε στο Ο.Α.Κ.Α. όπου ο γηπεδούχος καθάρισε σαν αυγό βραστό τον Έργο, βάζοντας 4 παστέλια, κάνοντας ακόμα 2 δοκάρια και 2 τετ-α-τετ που αποκρούστηκαν την τελευταία στιγμή με αυτοθυσία από την άμυνα του φιλοξενούμενου. Όμως το σημαντικό είναι άλλο, ότι ακόμα μια φορά η Πανάθα έπαιξε ποδόσφαιρο και όχι μπάλα. Αλλάζοντας τη μπάλα με τη μια και απλοποιώντας την εξέλιξη. Στην αποψινή «παράσταση» είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο «που είναι η μπάλα οέο» και μοίρασε στη διανομή στον Έργο το ρόλο του «γκέο-βαγκέο». 😛

Ο Ζεσουάλδο έχει αλλάξει όλο το παιχνίδι της ομάδας, αποδεικνύοντας ότι είναι κανονικός προπονητής. Χρειάστηκε να καταλάβει πρώτα ο ίδιος ότι το αγαπημένο του 4-3-3 δεν μπορεί το παρόν ρόστερ να το υλοποιήσει. Το γύρισε σωστά στο 4-4-2 τραβώντας τον Λέτο από τον αριστερό ασβέστη και βάζοντάς τον δίπλα στον Οβούσου. Η απόλυτη επιτυχία μέχρι στιγμής, εννοώ το σωστό ποδόσφαιρο – δεν με επηρεάζουν τα αποτελέσματα, είναι κακό μαντάτο για τους Τοτσέ – Πετρόπουλο που θα αργήσουν να δουν ενδεκάδα με αυτές τις συνθήκες. Έχω επίσης την περιέργεια να δω τι σκέπτεται ο προπονητής για τον Γκέργκελι, αν θα αποφασίσει να τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα και σε ποια θέση.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η Πανάθα δεν έγινε ξαφνικά το 1ο φαβορί για το Κατσαρόλι ούτε μεγάλη ομάδα, για τα ελληνικά πάντα δεδομένα. Αυτό μπορεί κανείς να το πει αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Όμως παίζει κανονικό ποδόσφαιρο, όπως το είχε περιγράψει κάποτε ο τεράστιος Πέισλυ της φοβερής και τρομερής τότε Λίβερπουλ. Είχε πει, «football is simple, you stop the ball, you look, you pass the ball». Σε ελεύθερη μετάφραση, «το ποδόσφαιρο είναι απλό, κοντρολάρεις, κοιτάς και δίνεις πάσα». Αν μάλιστα πασάρεις με τη μια, όπως έκανε πολλές φορές απόψε ο Παναθηναϊκός, είναι ακόμα καλύτερα. Σε κάνει να περιμένεις το επόμενο παιχνίδι του ρε παιδί μου! Αλλά για να γίνεται χρειάζεται δουλειά στις προπονήσεις, να μάθουν π.χ. οι παίκτες να κινούνται χωρίς τη μπάλα ώστε να ξεμαρκάρονται. Πράγμα που δείχνει ότι τις προπονήσεις διευθύνει κανονικός προπονητής και όχι τσαρλατάνος. 😉 Γι’ αυτό χάρηκε τόσο με αυτό που έβλεπε απόψε.

Γιατί έβλεπε τα «παιδιά» του να μπαίνουν στο νόημα. Πάει να γίνει ο πατερούλης της ποδοσφαιρικής Πανάθας, όπως τα έχει ήδη καταφέρει ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική. Ίσως να μην μπορέσει η ομάδα να το κάνει με ισχυρότερες ομάδες, αλλά όταν έχει πιο αδύνατο από αυτήν αντίπαλο όπως απόψε, είναι πολύ σημαντικό να δείχνει ότι επικρατεί με καλό ποδόσφαιρο, απόλυτα πειστικά. Πολύ σημαδιακό για την πορεία, αν βέβαια το κρατήσει. Ότι θα είναι δηλαδή χειρότερος στο γήπεδο μόνο με τις καλύτερές του ομάδες. Ότι οι χειρότερες σπάνια θα έχουν τύχη. 😉

Το πρώτο τεμάχιο το έβαλε ο Μπουμσόνγκ στο 7°, μετά από διπλή προσπάθεια, αφού η πρώτη βρήκε τη δοκό.

Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν δείχνουν πράγματα σε όσους παρακολουθούν την ομάδα, πόσο «ομάδα» είναι αυτό τον καιρό. Δυστυχώς η στατική φωτό αδικεί.

Στο 25° Κλέιτον και Κουίνσι με υποδειγματικό 1-2 χάζεψαν τον Εργοτέλη, ο Γκανέζος σέντραρε συρτά από δεξιά και ο Λέτο στο δεύτερο δοκάρι έβαλε ένα εύκολο γκολάκι, το έκτο του (εκείνη τη στιγμή) σε πέντε συμμετοχές!


Το τελευταίο, για το 1ο ημίχρονο, έβαλε ο Κατσουράνης στο 32°, μετά από ασίστ με το κεφάλι αυτή τη φορά, πάλι του Γκανέζου.

Πάλι τα πανηγύρια «δείχνουν» ομάδα.

Σε 3 λεπτά, στο 35°, ο Ηπειρώτης διαιτητής Μήτσιος διέκοψε τον αγώνα για ένα πανό.

Η διακοπή κράτησε 8 λεπτά,


αφού ο διαιτητής απειλούσε ότι θα διακόψει τον αγώνα αν δεν κατέβει το πανό, αλλά το πανό δεν κατέβηκε. Στη γύρα γράφτηκε ότι «ο Μήτσιος για κάποιον ανεξήγητο λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει ζήτησε να κατεβεί το πανό που υπήρχε στο πέταλο κατά των πολιτικών». Η γνώμη μου είναι ότι είχε δει το πανό από την είσοδο στο γήπεδο, επομένως δεν μπορεί να το σκεπτόταν 35 λεπτά για να αποφασίσει. Εκτός αν θεωρούμε ότι έχει νοημοσύνη κουτουρού, πράγμα που είναι πιθανότερο για τη δική μας, αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Τηλέφωνο έπεσε και του το μετέφεραν από την ενδοσυνεννόηση! Αυτοί που σήκωσαν το πανό δεν «μάσησαν» με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μετά από 8 λεπτά ο αγώνας.

Η όλη διαδικασία έκανε κατά τη γνώμη μου ρόμπα όσους συμμετείχαν και κυρίως αυτόν που τηλεφώνησε, ή αυτόν που τον έβαλε να τηλεφωνήσει. Ο οποίος καβάλα στο καλάμι της ανυπαρξίας του εκνευρίστηκε που δεν του πέρασε και ξανατηλεφώνησε αλλού (αυτός ή ο εντολοδόχος), ώστε μετά το τέλος του αγώνα ανέλαβε η αστυνομία, ο θεός να την κάνει. Αυτή που με μειωμένο μισθό 800 ευρώ ρίχνει χημικά δηλητήρια σε πολίτες που εξασκούν το συνταγματικό δικαίωμα αμφισβήτησης της ανακόλουθης εξουσίας. Ρίχνοντας και ξύλο έψαξε τα αυτοκίνητα που αποχωρούσαν για να βρει το πανό! 😯 Αυτή μάλιστα είναι νοημοσύνη «περίεργη» και απόλυτα ενδεικτική πως κάποιοι επικίνδυνοι για τη χώρα άνθρωποι έχουν αναρριχηθεί σε θέσεις εξουσίας. Είτε από βλακεία αναδεικνύουν μόνοι τους στο πανελλήνιο ένα θέαμα που έβλεπε μόνο το περιορισμένο (25.000) κοινό του γηπέδου, είτε ο στόχος τους είναι η εξαγρίωση του κόσμου, όπως είναι ο χρησμός στα παλιά κιτάπια, στο Τρίτο Πρωτόκολλο

Κάπως έτσι τέλειωσε το 1ο ημίχρονο, αλλά και στο 2ο δεν άλλαξε το «αφεντικό». Στο 57° ο Λέτο μπαίνει στην περιοχή, αποφεύγει τον τέρμα Πήρσον αλλά ο ερχόμενος από πίσω αμυντικός σηκώνει το πόδι και τον ανατρέπει. Βούλα (και απευθείας κόκκινη που «έπνιξε» ο κόρακας), εκτελεί ο Λέτο και 4-0! Το έβδομο σε 5 αγώνες!

Όμως δεν τέλειωσαν εκεί τα βάσανα του Έργο, αφού μετά έχασε τα 2 τετ-α-τετ ο Ζέκα, με αποκρούσεις αυτοθυσίας των φιλοξενούμενων, καθώς επίσης η αλλαγή από το 66° Καραγκούνης, έπιασε μονοκόμματο βολέ από δεξιά που τράνταξε το αντίθετο δοκάρι του Πήρσον. Κρίμα που δεν κουνήθηκε το πλεκτό, θα ήταν το παστέλι της αγωνιστικής.

Στερνό 1. Δεν είναι μόνο τα «κεντήματα», οι «δαντέλες», το «βελονάκι» που προσφέρουν πολύ ενδιαφέρον στο χορτάρι. Στα τέια κυριών ναι, στο γήπεδο όχι. Και η απλοποίηση του παιχνιδιού δίνει πολύ ευχάριστο θέαμα και πιο ξεκούραστα για τους παίκτες, όπως αποδείχτηκε περίτρανα απόψε.

Στερνό 2. Μπορεί ο Κούνσι Οβούσου να ήταν φόβος ΚΑΙ χθες, αλλά το εργαλείο των καλοκαιρινών μεταγραφών είναι ο Ζέκα. Μαζί με Σιμάο και Βιτόλο σχηματίζουν μια «αγέλη λύκων» στο κέντρο που προβληματίζει. Μέχρι – ο ακατάλληλος για διαιτητής – Παππάς να αποβάλλει ελαφρά τη καρδία τον Βιτόλο στα Πηγάδια της Ξανθιάς, είχαν σηκώσει οχύρωμα απέναντι στη 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Για αυτό το λόγο μάλλον απέβαλλε τον ένα, αφού δεν μπορούσε να αποβάλλει και τους 3 μαζί!

Στερνό 3. Από την εμφάνιση του Τσάκα στο πράσινο προσκήνιο, η ομάδα καθαρίζει στο τσάκα-τσάκα τα ματσάκια. Έλα μωρή παραγοντάρα! 😛 Όμως κράτα καλού κακού στην κωλότσεπη ένα εύκαιρο κασκόλ για τις καρπαζές, μόλις αποκαλυφθεί το ποί’μα. Πονάνε λιγότερο.

Στερνό 4. Αν αύριο χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός στο φιλικό της Πλατείας, είμαι για ολιγόωρη απομόνωση από τα εγκόσμια, νηστεία, και προσευχή, για να καταλάβω τι γίνεται ετούτες τις παράξενες εποχές. 😈

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη, Super League. Ετικέτες: . 4 Σχόλια »

4 Σχόλια to “Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 4-0”

 1. Kanthar0s Says:

  Δεν το είδα το ματς κι ως εκ τούτου δεν μπορώ να το κρίνω. Όλοι, όμως, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Ο Φερέιρα βάζει τη σφραγίδα του. Απόδειξη ότι ο εκάστοτε προπονητής θέλει χρόνο. Δεν είναι μηχανάκια, άνθρωποι είναι. Όπως επίσης φαίνεται ότι η φυγή του Σισέ σε κατέστησε απρόβλεπτα προβλέψιμο ή προβλέψιμα απρόβλεπτο. Πάρτο όπως σου αρέσει. Ο Λέτο, πάντως, φαίνεται να συμφωνεί.

  Όσο για το πανό κατάντια. Το φαίνεσθαι είναι το πρόβλημα.

  Υ.Γ. Λευτεριά στον Τσάκα.

 2. 4minister Says:

  Έχασες που δεν μπόρεσες να το δεις. Ήταν πολύ θεαματικό για τα ελληνικά δεδομένα. Μπάλα με τη μια, η επιτομή του ποδοσφαίρου. Οι κρητικές βράκες συνέχεια στα γόνατα.

  Αυτό που λες για τον Φερρέιρα είναι σωστό και ισχύει και για τον Τσιώλη, που τόσο σθεναρά στηρίζεις. Αυτοί που νομίζουν ότι οι προπονητές κρίνονται πριν την παρέλαση είναι ΑΝΑΛΑΤΟΙ κεφτέδες, μυρωδιάδες. Που όπως όλοι οι ηλίθιοι νομίζουν μάλιστα ότι είναι μύστες των πάντων. Ειδικά δε τη ξώραφη – νομίζουν ότι – την μετράνε με βελονιές, τόσο καλά!

  Αυτό που νομίζω, είναι ότι η ύπαρξη του Σισσέ με καθιστούσε προβλέψιμο. Ίσως πάλι ήταν πολύς για την Πανάθα, όπως π.χ. ένα όχημα με πολλά άλογα δεν οδηγείται από όλους. Τώρα όμως η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που γουστάρω. Αφού γουστάρω όλα τα ρέστα είναι δευτερεύοντα.

  Για την άποψή σου με το πανό επιφυλάσσομαι, αφού έκανα προσθέσεις στο αρχικό κείμενο που μπορεί να σε καλύπτουν, χωρίς να ξέρω αν υπήρχαν όταν έκανες το σχόλιο.

  Υ.Γ.: Τιτανοτεράστιε Βλάσση, μετά τη Πανάθα εύχομαι και στο Μαξίμου, μωρή παιχτούρα! :mrgreen:

 3. Kanthar0s Says:

  Να μην είδε το πανό δεν το πιστεύω. Τότε είναι ακατάλληλος. Υπάρχει οδηγία ότι απαγορεύονται τα πανό πολιτικού περιεχομένου. Αν δεν κατέβηκε πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα των διαιτητών και ο ΠΑΟ.

  Έστω όμως ότι δεν το είδε και το αντιλήφθηκε ξαφνικά. Κάποιος του το είπε μέσω ενδοεπικοινωνίας. Δεκτό. Εκεί πατάς πόδι και περιμένεις να κατέβει το πανό. Θυμάμαι μια φορά τον Κάκο στο Χαριλάου επί 45 ολόκληρα λεπτά να μην ξεκινά τον αγώνα για ένα πανό κατά της ΕΠΟ και του Πιλάβιου. Το πανί υποθέτω ότι δεν κατέβαινε ποτέ, αλλά ας όψεται το γεγονός ότι σε εκείνο το ματς η θερμοκρασία είχε 5 βαθμούς και κρύο αέρα. Παρόλα αυτά το γήπεδο είχε 10.000 για να βλέπουν την καράφλα του Κάκου.

  Δεν διαφωνώ με το μήνυμα του πανιού, σε καμία περίπτωση. Αλλά οι τιμωρίες πρέπει να πέσουν από τη στιγμή που ισχύει αυτή η οδηγία. Έστω κατά το δοκούν. Όσο για την αστυνομία και το γιατί έψαχνε το πανί είναι θέμα προς συζήτηση. Για την εξουσία το λέω χρόνια: από τη στιγμή που αυτοί που βρίσκονται σε υψηλά πόστα είναι ανίκανοι πώς περιμένουν να διακρίνουν την ικανότητα στον υφιστάμενο; Πώς περιμένουν να τοποθετήσουν ικανούς ανθρώπους σε καίρια πόστα; Να αξιολογήσουν; Να λάβουν αποφάσεις;

 4. 4minister Says:

  Η θέση μου είναι όπως την έγραψα παραπάνω. Ο Μήτσιος είδε το πανό αλλά έκρινε ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με ένα τόσο δύσκολο θέμα, αφού δεν υπάρχουν stewarts στα γήπεδα. Κάποιος με πολιτική θέση, βουλευτική και πάνω τηλεφώνησε απαιτώντας να αφαιρεθεί. Αφού δεν έγινε πήρε υπηρεσιακά την αστυνομία. Έτσι κατάφερε το θέαμα ενός γηπέδου με μερικές δεκάδες χιλιάδες κόσμο να γίνει θέαμα πανελλήνιο! Εντελώς ανίκανος! Κορόιδο με πόμολο! Ή …

  Hint. Ψάξε με το έντονο κείμενο να βρεις τον «χρησμό», θα σοκαριστείς με την αληθοφάνεια. Κάποια πράγματα έχουν γίνει στο παρελθόν και κατά πάσα πιθανότητα θα επαναληφθούν. 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: