Πρίγκηψ, Τσάκας και Τζί(γκερ)νι


Συνεχής ανακολουθία στις δηλώσεις του … επιτετραμμένου του Σουλτάν Μπιν Φαρφάν, Βλάσση Τσάκα. «Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει μιλήσει με τον πρίγκηπα από το δικό μου κινητό» και μετά 2-3 μέρες «δεν έχω συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη». Οδηγούμαστε λοιπόν σε μερικά, οριστικά κατά πάσα πιθανότητα, συμπεράσματα. Το ότι κανείς δεν του βάζει χέρι συνεπάγεται ότι υπάρχουν πλάτες. Κατά πάσα πιθανότητα παίζει το ρόλο που του έχουν αναθέσει, να βγαίνει και να λέει αυτά που το «Τζίνι» λόγω αξιοπρέπειας δεν δύναται. Όπως ότι «αντί Γιάχου καλύτερα να σφύριζε ο Μαρινάκης» π.χ. Ή ότι «υπάρχει πλάνο εισροής 200 εκ. ευρώ» ενώ ο συγκεκριμένος πρίγκηπας προσωπικά δεν έχει τόσο χρήμα (ούτε λιγότερο). Ο πατέρας του έχει, αλλά και αυτός όχι τόσο που να μπορεί να διαθέσει μια διακοσαρού. Άσε που δεν έχει εμφανιστεί κανένας πρίγκηπας, από αναβολή σε αναβολή το πάει, λες και … δεν υπάρχει πρίγκηπας. 🙄 Και ένα σωρό άλλα που δεν τελειώνουν.

Η τελευταία είδηση (;) είναι πως ο έλεγχος (;) στα βιβλία (;) της ΠΑΕ καθυστερεί. Η οποία (καθυστέρηση) συμπαρασύρει την άφιξη του πρίγκηψ κιέτς. Ο Βλάσσης ανησυχεί για την καθυστέρηση και προτείνει να καταφύγουν σε γυναικολόγο. 😛 Οι ρέστοι, μικρομέτοχοι και μεγαλομέτοχος δεν ανησυχούν. Ίσως ξέρουν τίνος είναι το παιδί ….

Σήμερα ήταν, έτσι προέβλεπε το MoU, να μπουν τα 15 εκατ. ευρώ στoν Παναθηναϊκό. Το απόγευμα ο Τζίγκερ – τυχαίο, δε νομίζω – έκανε την τελευταία, αλλά όχι έσχατη γυριστή. Η τιμή της μετοχής σου λέει δεν αξιολογείται σε 0,33 ευρώ αλλά σε 1,12 ευρώ. Προς το παρόν, γιατί κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα του καπνίσει αύριο – μεθαύριο.

Τα νούμερα λένε ότι οι μετοχές της ΠΑΕ είναι κοντά στα 25,5 εκ κομμάτια. Αφού η τιμή ορίζεται στο 1,12 ευρώ, το μετοχολόγιο ανέρχεται στα 28 εκ. ευρώ. Πώληση ή δωρεά δεν νοείται γιατί έχει φόρο και μάλιστα ψωμωμένο. Μόνο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Άρα στα 28 εκ. βάζεις (;) τα 15 και αποκτάς περίπου το 35%, αφού η συνολική αξία ανεβαίνει στα 43,1 εκ. ευρώ περίπου. Δεν βγαίνουν τα νούμερα όπως βλέπετε.

Δεν βγαίνω μάνα μου!

Ούτε η μούγκα στη στρούγκα των μικρομετόχων είναι φυσιολογική, μετά από τέτοια απότομη αλλαγή πορείας. Κάποιος να φωνάξει ρε αδερφέ, «οδήγα καλύτερα ρε άχρηστε, θα σκοτωθούμε». Αυτοί τίποτε. Βρώμα η εργασία.

Δεν υπάρχει και κάνας λόγος να βιαστούμε να εξάγουμε συμπέρασμα. Περιμένουμε ήσυχα μέχρι να βρεθεί μπόσικο στοιχείο. Αν υπάρχει ομαδικό πνεύμα, κάποιος από μας θα δώσει πόμολο στους υπόλοιπους.

Στερνό. Εκτός από λογιστική, μάθαμε το (σούξου)MoU (memorantum of understanding – μνημόνιο αλληλοκατανόησης). Έπεται το MoA (memorantum of agreement – μνημόνιο συμφωνίας). Θα το πούμε αν και όταν έρθει η όρα του. Ούτε το Αρσάκειο να τελειώναμε. Αυτή η ομάδα μας παρέχει πλέρια μόρφωση, εκτός των άλλων. Που να φτουρήσουν λέμε οι γαύροι! 😛

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. Ετικέτες: . 10 Σχόλια »

10 Σχόλια to “Πρίγκηψ, Τσάκας και Τζί(γκερ)νι”

 1. Kanthar0s Says:

  Ο Βγενόπουλος γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει; Αν ήταν μούφα δεν θα το είχε εκμεταλλευτεί; Μήπως δεν είναι; Μήπως θέλει να τηρήσει στάση ουδετερότητας; Απλά θέτω ερωτήματα.

 2. 4minister Says:

  Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζονται και ατράνταχτα στοιχεία. Κάποιος άλλος, π.χ. εσύ, μπορείς να πεις ότι ο Τσάκ είναι λαμόγιο, παραμυθιάζει τον κόσμο, θέλει … σκαμπίλια, κ.λ.π.; Όχι! Γιατί υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Εξάλλου ο Βγενό ουδόλως ενδιαφέρεται για το σωστό, αλλά για να κάνει τη δουλειά του, όποια είναι αυτή. Δεν είναι φρόνιμο να περιμένουμε από αυτόν να αποκαλύψει την αλήθεια, δηλαδή τα όπλα του, αν υποθέσουμε ότι ξέρει θέματα. Θα τα αποκαλύψει εκεί που πιάνουν τόπο, εσωτερικά.

  Η σύντομη παράγραφος με τους αριθμούς των μετοχών παραπάνω είναι ο μπούσουλας για όποιον θέλει να καταλάβει την αλήθεια. Ότι αυτά που διαρρέονται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Επίτηδες την έκανα σύντομη, αν καταλάβω από τα σχόλια ότι δεν επαρκεί μπορώ να την επεκτείνω.

  • Johny_Ferrari Says:

   Είπα κι εγώ: Δεν θα γραψει τίποτα ο υπουργός για την νέα αναβολή;
   Οπως πάμε το πιθανότερο να γίνει είναι αυτό που λέγαμε σχεδόν όλοι από την αρχή: Με μια δικαιολογία (π.χ βρήκαν θέματα στον οικ. έλεγχο, που θα καθυστερήσουν την μεταβίβαση) θα γίνει η γυριστή και τελικά δεν θα τον δούμε τον πρίγκηπα (και όχι τίποτα άλλο αλλά χάνουμε και τον Ροναλντίνιο !!!!!!)
   Οσο περισσότερο μιλάει ο Τσάκας (που τις τελευταίες μέρες σχεδόν εξαφανίστηκε – περιέργως) τόσο περισότερο πιστεύω σε αυτή την πιθανότητα.
   Κάτι θα ξέρουν φαίνεται και στο ΔΣ και κρατάνε ανοιχτή την πόρτα στην Arboris.

 3. 4minister Says:

  Το καινούργιο συμπέρασμα, που ήταν και η αφορμή να ασχοληθώ ξανά γράφτηκε στην 1η παράγραφο:

  Κατά πάσα πιθανότητα παίζει το ρόλο που του έχουν αναθέσει, να βγαίνει και να λέει αυτά που το “Τζίνι” λόγω αξιοπρέπειας δεν δύναται.

  Έχει δηλαδή κάλυψη από πάνω, γι’ αυτό δεν βγαίνει δημοσιογράφος να τον ξεμπροστιάσει. Ακόμα και οι λίγοι που δείχνουν ότι δεν τον πιστεύουν είναι επιφυλακτικοί για να μην έρθουν σε σύγκρουση με κάτι που δεν μπορούν να το χειριστούν. 😉

 4. squarelogic Says:

  Who is τζίνι και τι δεν θα μπορούν να χειριστούν?
  Πάντως έχεις δίκιο ότι χωρίς πλάτες θα ήταν αυτοκτονικό να εμπαίζει ο Τσάκας 2 εκατομ.κόσμο
  την συγκεκριμένη συγκυρία…Πολύ τράβηξε αυτή η αστεία ιστορία….

 5. takis Says:

  Μόνο ο Πανούτσος τον «ξεβράκωσε» εξ’ αρχής…Το ίδιο είχε κάνει, για να μην ξεχνιόμαστε, με τον Μπομπ το ΜάστροKozioni της ΑΕΚ. Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που τιμούν το επάγγελμα τους.

  • 4minister Says:

   Και ο Νικολογιάννης έχει δηλώσει ότι έχει μεγάλες επιφυλάξεις – αυτό διακριτικά σημαίνει ότι δεν τον πιστεύει. Δεν θυμάμαι ποιος το είπε πρώτος, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία.

 6. squarelogic Says:

  Σόρρυ ρε υπουργέ μου,αλλά ας κάνω το καθυστερημένο..
  τι δεν μπορεί να λέει το «τζίνι» λόγω «αξιοπρέπειας»?
  οτι θα φέρει …το Ροναλντίνιο???ή οτι θα μας κάνει Πόρτο της Ανατολ.Μεσογείου?(ή του Αργοσαρωνικού,αύριο-μεθαύριο,άλλωστε τα πλάνα πρέπει να προσαρμόζονται στις συνθήκες…)
  Κι αν όλη αυτή η ιστορία είναι στημένη-όπως θεωρώ απ την αρχή- από κύκλους περιξ του αναξιου γόνου-θα βάλει τα φράγκα η Φαμίλια ή θ’αφήσει τους παίκτες απλήρωτους και θα καταστρέψει την πολύ όμορφη προσπάθεια του Φερέιρα και των παικτών του?

  • 4minister Says:

   Σωστά θεωρείς από την αρχή το «νταραβέρι» σικέ, συνοδοιπόροι είμαστε και το ξέρεις, αλλά τα μελλούμενα είναι δύσκολο να τα προβλέψω, αφού οι σεναριογράφοι είναι επαγγελματίες δημοσιοσχετίστες. Τόσο καλοί που πέταξαν όξω τον άκρως επικοινωνιακό Βγενόπουλο, με εκείνο το ανυπέρβλητο περσινό «δεν πουλάμε, χαρίζουμε». Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το να καταστρέψουν την ομάδα το θεωρώ ως ζήτημα με ελάχιστες πιθανότητες. Πιθανότερο θεωρώ ότι θέλει να παραμείνει στην ιδιοκτησία ενώ δείχνει ως ιδιοκτήτη τρίτο παρένθετο πρόσωπο, όπως και να το ονομάσει, πρίγκηπα, σουλτάνο, Αλή Μπαμπά. 😈


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: