Super League on fire!

Σε επικοινωνιακή, και όχι μόνο, ήττα πρόκειται να εξελιχθεί για τον Ολυμπιακό και το Μαρινάκη, η σημερινή εξέλιξη της συνέλευσης του Δ.Σ. της Σουπερλίγκας. Αν και με την απαξίωση που διέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτά είναι λεπτομέρειες.

Ενώ το Δ.Σ. ήταν σε εξέλιξη, με αντιπροσώπους για τον Ολυμπιακό τον Σάββα και τον Μώραλη, μπούκαρε στην αίθουσα ο Μαρινάκης, κάνοντας επίθεση στον Γόντικα, για τις προ ημερών δηλώσεις του περί φιλικών παιχνιδιών. Του ζήτησε να ανακαλέσει και όταν ο Γόντικας αρνήθηκε ο Μαρινάκης τον αποκάλεσε γελοίο. Λεπτομέρειες εδώ.

Στη συνέχεια επίθεση στον Γόντικα έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Χριστοβασίλης. Μόλις τέλειωσαν όλα αυτά, η Σουπερλίγκα έβγαλε ανακοίνωση που, εκτός Παναθηναϊκού φυσικά, της ΑΕΚ που απουσίαζε και του ΠΑΟΚ, αφού οι εκπρόσωποί του στο σημερινό Δ.Σ., Βρύζας και Γκαγκάτσης (υιός), δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι.

«Η Super League καταδικάζει τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί «φιλικών αγώνων», οι οποίες υποβαθμίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

➡ Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που εκδίδεται ανακοίνωση σε βάρος μέλους του συνεταιρισμού. Ίσως είναι προαναγγελία διάλυσής του. 😉

Αργότερα είχαμε νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League προ ολίγου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις και αποσιωπήσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα και το ποδόσφαιρό της και για τις οποίες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ σπανιότατα πήρε θέση.

Ο συνεταιρισμός το προεδρείο του οποίου σφύριζε αδιάφορα πέρσι μετά το ντέρμπυ στο «Καραϊσκάκης» είναι ο ίδιος οργανισμός, με το ίδιο προεδρείο που παρατηρούσε διακριτικά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισαν τη χώρα, σαν να μην αφορούσαν το ποδόσφαιρο. Ας αναζητηθούν λοιπόν αλλού οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης του ποδοσφαίρου μας».

Άποψη, όσο μπορώ επιγραμματικά.

 1. Όλοι γνωρίζαμε που σκόπευαν οι δηλώσεις Γόντικα, αλλά δεν ανέφερε ΚΑΝΕΝΑ όνομα! Η αντίδραση του επίσημου Ολυμπιακού είναι μεγάλο επικοινωνιακό λάθος. Σαν να φωνάζει κάποιος αόριστα μια κατηγορία σε πολυσύχναστο δρόμο και κάποιος ανάμεσα στον κόσμο γυρνά να του ζητήσει το λόγο επί προσωπικού.
 2. Από τη στιγμή που δεν προκύπτει κάποια ποινή για τους Πράσινους, τον πρόεδρο ή την ομάδα, η ανακοίνωση είναι χωρίς ουσία, για το θεαθήναι. Η ευθιξία στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι είδος σε εξαφάνιση, δεν συγκινείται κανείς συντελεστής του από καταγγελίας και αποδοκιμασίες.
 3. Είναι πολύ λάθος χειρισμός η μπούκα του Μαρινάκη, για να σιγουρέψει ο Ολυμπιακός το ψήφισμα. Αν είχαν γίνει τα ίδια, μόνο με την παρουσία του Θεοδωρίδη και του Μώραλη στο Δ.Σ. θα ήταν νίκη. Τώρα φάνηκε ότι χρειαζόταν … έξτρα πίεση για να αποτραπούν τυχόν διαρροές. 😈 Ότι από τις προσυνεννοήσεις προθαλάμου δεν είχε εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα της «ψηφοφορίας».
 4. Αποκαλύπτει επίσης στους φίλους τρίτων ομάδων, εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ότι οι ψηφοφορίες στα Δ.Σ. της Σουπερλίγκας δεν διέπονται από την ελεύθερη έκφραση των απόψεων κάθε μέλους που παρευρίσκεται. Τα περισσότερα μέλη πειθαρχούν στις άνωθεν εντολές, ευτελίζοντας τις ψηφοφορίες.
 5. Στο τέλος η μεγαλύτερη γκέλα, το αυτογκόλ! Η ερώτηση του Μαρινάκη «πες μου αν είναι παράρτημα ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, η Ξάνθη και η Δόξα». Αναφορά σε ονόματα τρίτων ομάδων που, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι παραρτήματα, με την κουβέντα αυτή στοχοποιούνται σαν ύποπτες στους μη γνωρίζοντες. Βάζει σε προβληματισμό όλους, συμμάχους του ή μη, να επανεξετάσουν τις θέσεις τους, όταν συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, δίνοντας ονόματα. Ζήλεψε τη δόξα του Κωνστάτζο, το «έπνιξε» στην κλειστή γωνία. :mrgreen:

Στερνό 1. Σε φιλικό κλίμα εξήλθαν από το Δ.Σ. Σάββας και Γόντικας. 😯 Σε σχόλια περευρισκόμενων ο Σάββας απάντησε ότι «άλλο οι ομάδες και άλλο τα πρόσωπα». Ρε σεις, μήπως μας δουλεύουν στα μούτρα μας;

Στερνό 2.

Η πραγματικά σοβαρή είδηση της ημέρας.

Μεγάλος κίνδυνος να διακοπούν τα πρωταθλήματα Football League και Football League 2! Ο λόγος είναι ο πιο σοβαρός που μπορεί να υπάρξει, η οικονομική αδυναμία.

3 Σχόλια to “Super League on fire!”

 1. Kanthar0s Says:

  Το μεγαλύτερο λάθος του Ολυμπιακού είναι ότι ποντάρει πολλά στην επικοινωνία. Για αυτό πήρε και τον Σάββα. Δεν είναι κακή η πρόσληψή του. Θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει ως εμψυχωτή. Κακό είναι που θεωρούν ότι μπορεί να προσφέρει με το ρόλο και το σενάριο που του δώσανε. Και η πλάκα ποια είναι; Ότι ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει επικοινωνιακό πόλεμο, ότι έχει βασίσει πολλά στα λεγόμενα mind games, ωστόσο αυτός είναι που χάνει πόντους στην εκτίμηση του κόσμου. Γιατί, όμως, παίζει τα ρέστα του στην επικοινωνία; Διότι σε υποτίμησε. Αντίστοιχα, υπερτιμά την επικοινωνία. Το αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η απώλεια του πρωταθλήματος.

  Όσο για τον διάλογο, ο έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός του έκανε ντρίμπλα κάτω από τα πόδια. Κι ο Παναθηναϊκός βασίζεται στην επικοινωνία, αλλά το κάνει έξυπνα και χτυπάει εύστοχα και αιφνιδιαστικά. Για παράδειγμα, το ότι φωνάζει ο Γόντικας για παραρτήματα δεν σημαίνει ότι υπάρχουν. Οι περισσότεροι, όμως, είναι καχύποπτοι. Ποια είναι η πλάκα; Ότι οι ομάδες που φέρουν την ετικέτα »παράρτημα» όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό παίζουν παθιασμένα για να αποδείξουν ότι δεν είναι παρατήματα ή έστω να βγάλουν από πάνω τους την στάμπα. Προμηνύεται χιτσκοκικό φινάλε (κλίσέ).

  Πάω για ύπνο.

 2. 4minister Says:

  Δηλαδή ο βολλεϋμπολίστας Γόντικας έμαθε και κάνει «ποδιές»; 😯 Τι με λες! 😛

  Όσο για τα παραρτήματα υπάρχουν αλλά δεν μένουν σταθερά στο διηνεκές. Οι «συνεργασίες» είναι υπό αίρεση και αλλάζουν στην πορεία. Παράδειγμα ο Αστέρας του Μοριά, που μετά το περσινό χουνέρι αναγκάστηκε να «βοηθήσει» με τα κονέ του αντιπροέδρου της Σουπερλίγκας Μποροβήλου να πέσουν οι Γριές για να παραμείνει, το φύλαγε και αφού μπόρεσε τιμώρησε την αδιαφορία της μητρικής. Παράλληλα ο Όφις που αυθαδίασε, έχασε τον δανεικό Σουμπίνιο και τον καλύτερο τερματοφύλακα του 1ου γύρου Κάρολ. 😉

  Το σημαντικό θέμα για μένα είναι ποδοσφαιρικό. Η Πανάθα έπαιξε καλά με το Σουβλακιακό, αλλά πρέπει να συνεχίσει έτσι για 2-3 παιχνίδια τουλάχιστον για να πούμε ότι η «κοιλιά» πέρασε και θα ξαναδούμε αγώνες σαν του πρώτου γύρου. Κατσαρόλι με κακή απόδοση πήρα και πρόπερσι με το Νιόπλια και μου βγήκε ξινό στη συνέχεια (Ευρώπη), όταν έκανα στους ομίλους του Τσαμπιονσλίγκ μόνο 2 βαθμούς, το χειρότερο ρεκόρ της ομάδας από την έναρξη της διοργάνωσης.

 3. Kanthar0s Says:

  Να χαρείς, μην αναφέρεις το όνομα Νιόμπλιας. Βγάζω φουσκάλες.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: