Πράσινες διοικητικές εξελίξεις

Πιο ζεστός από ποτέ εμφανίζεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος του «τριφυλλιού» αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στη Γ.Σ της 9ης Μαρτίου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο σημαντική θεωρεί την συγκεκριμένη συνέλευση.

Ο «Βγενό» θα παραστεί, λοιπόν, και είναι λογικό να ζητήσει εξηγήσεις για την ΓΗΠΕΛ από τους εκπροσώπους του Τζίγγερ, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δηλώνει πως δεν είναι διατεθειμένος να … κάνει τη χάρη στους υπόλοιπους και να δώσει το παρών, ώστε να αναλύσει τι πήγε στραβά στο πρότζεκτ του Βοτανικού, το οποίο ο ίδιος είχε αναλάβει.

Από κει και πέρα, ο Βγενόπουλος συνεχίζει τις επαφές με τους μετόχους του 2008. Στο μυαλό του «mr.Mig» είναι η ενότητα ανάμεσα στους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο να βγει από αυτή την δύσκολη καμπή. Είναι σε ανοιχτή γραμμή με όλους και εισπράττει θετικά μηνύματα.

Ένα από αυτά προέρχεται και από την πλευρά του Νικόλα Πατέρα. Ο πρόεδρος του νταμπλ του 2010 του έχει διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει αρκεί οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν να ανταποκρίνονται στην ομόνοια και την υγεία που θέλει να έχει η ομάδα. Το πρόβλημα του Πατέρα φυσικά και δεν είναι τα χρήματα αλλά όπως προαναφέραμε το περιβάλλον, στο οποίο θα κληθεί να συνεισφέρει.

Κανένα πρόβλημα με το πλαφόν

Τέλος, όσον αφορά το πλαφόν που παρουσιάστηκε από κάποιους ως δικαιολογία καθυστέρησης για την ΑΜΚ, η αλήθεια είναι πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Τα χρήματα μπορούν να μπουν κανονικά στην ομάδα από τις 9 Μαρτίου και μετά και η μόνη καθυστέρηση έχει να κάνει με το κλείσιμο της αύξησης και την μετοχοποίηση των χρημάτων.

Πηγή gazzetta.gr

Σημ. Από ορισμένες εκφράσεις του κειμένου, στηρίζεται η φήμη ότι ο συγγραφέας δημοσιογράφος Νίκος Αθανασίου δεν γράφει αντικειμενικά, παίρνει μέρος Βγενό και Πατέρα.

Μια ανακεφαλαίωση.

Όλα τα χρήματα που μπήκαν επί πολυμετοχικότητας είναι περίπου 66,5 εκ. ευρώ . Σύνολο 61.499.247 στην ΑΜΚ του 2008 και κάτι λίγα – και απροσδιόριστα – στη συνέχεια.
Αυτοί οι διογκωμένοι αριθμοί της κατασπατάλησης των 150 ακόμα και 200 εκ. από την πολυμετοχική διοίκηση είναι μυθεύματα. Όσοι τα έχουν πιστέψει είναι κορόιδα με χερούλια, για να πιάνονται εύκολα.

Οι μεταγραφές Αντωνίου, τεχνικού διευθυντή που επέβαλλε ο Βαρδινογιάννης, ανήλθαν στο ύψος των 36,6 εκ. ευρώ. Μπορείτε να δείτε εδώ πως προκύπτει το ποσό των μεταγραφών, με κόστος για κάθε παίκτη ώστε να μην σας μείνει η παραμικρή αμφιβολία. Παράλληλα θυμίζω ότι για όλες τις εμπορικές πράξεις της διοίκησης Πατέρα, που επίσης πρότεινε ο Βαρδινογιάννης, υπέγραφαν οι Παπαδοσπυριδάκης (οικονομικός διευθυντής) και Βουτσαράς (γενικός διευθυντής), αμφότεροι άνθρωποι του μεγαλομετόχου. Επομένως αν τα φάγανε, Πάγκαλος. :mrgreen:

Προκύπτει υπόλοιπο στο ταμείο ποσό περίπου 21 εκ. ευρώ, έξω τα υπόλοιπα έξοδα αλλά και έσοδα. Που είναι πολύ κοντά στο ποσό των 20 εκ. που δήλωσε ο Πατέρας ότι αφήνει στα ταμεία φεύγοντας, τον Δεκέμβρη του 2010. Σε ελάχιστο χρόνο, λιγότερο της ώρας, υπήρξε τότε … διορθωτική δήλωση από κύκλους της ΠΑΕ, ότι το ποσό είναι 18,2 εκ. ευρώ. Έχουν περάσει από τότε 14 μήνες και διαβάζουμε ότι το «μαγαζί» από τη χρήση του 2011 είναι μέσα περίπου 8 εκ. ευρώ. Δηλαδή ότι ο «εγγυητής της επόμενης μέρας» το χρέωσε μέσα σε ένα χρόνο συνολικά 26 εκ. ευρώ! Παρότι έφυγαν συμβόλαια (Ζιλμπέρτο-Σισσέ) 4,5 εκ. καθαρά, χώρια οι φόροι και τα πριμ, τα χρήματα της μεταγραφής Σισσέ στη Ρόμα και ότι έπεσε … κουροψάλιδο σχεδόν σε όλα τα παραμένοντα συμβόλαια.

Δεν βγαίνουν τα νούμερα μάνα μου, βάλτε τουλάχιστον ένα δράκο στο παραμύθι.

Η ΓΗΠΕΛ δανειοδοτήθηκε από την ΠΑΕ με ποσό 10,5 εκ. ευρώ. Από αυτά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ, ξόδεψε τα 4 εκ. – χωρίς ποτέ να αξιωθούμε να μάθουμε που πήγαν τόσα χρήματα – και τα υπόλοιπα 6 εκ. δεσμεύτηκε ο Τζίγκερ ότι θα επιστραφούν, εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Μέχρι τώρα δεν προκύπτει από την ειδησεογραφία ότι έγινε κάτι τέτοιο. Αν είναι σωστό, αυτό σημαίνει ότι παρακρατούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τη διοίκηση της ΓΗΠΕΛ, που είναι της αποκλειστικής εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου.

Ο Βγενόπουλος μου κάθησε στο λαιμό από τότε που μίλησε για … πλήθος Αμπράμοβιτς. Τώρα έχει κολλήσει στο θέμα της ΓΗΠΕΛ για να βάλει κάποια χρήματα. Υποψιάζομαι ότι το χρησιμοποιεί περισσότερο σαν δικαιολογία. Επιφυλάσσομαι μέχρι τη Γ.Σ. οπότε θα δούμε πράξεις και όχι λόγια. Ας βάλει τουλάχιστον ότι αναλογεί στο ποσοστό του. Δεν θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος για επόμενος μεγαλοϊδιοκτήτης της ΠΑΕ, δεν τον εμπιστεύομαι. Βρίσκω όμως ότι είναι μακράν ανώτερος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της οικογένειας ολόκληρης. Προϊόντος του χρόνου όλο και περισσότερο σχηματίζεται στο μυαλό μου η άποψη ότι στην πραγματικότητα μάλλον δεν θέλουν να πουλήσουν. Αν δεν παρευρεθεί ο Τζίγκερ στη Γ.Σ. της 9ης Μαρτίου προσθέτει άλλο ένα επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κρίνω ότι κανείς παλιός μέτοχος, ή νεοεισερχόμενος μέτοχος, δεν πρόκειται να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ όσο παραμένει μεγαλομέτοχος η οικογένεια. Ίσως βάλει μόνο όσα επαρκούν για να μην μειωθεί το ποσοστό του. Ειδικά όσοι είναι κοντά στην ομάδα έχουν καταλάβει το σκοτεινό ρόλο που παίζει ο μεγαλομέτοχος στις πλάτες της ομάδας, ρόλο δολιοφθοράς. Ταυτόχρονα δεν έχουν πρόθεση να τον ξελασπώσουν και να βγει στον αφρό. Μόνο αν δεχτεί, με επίσημα χαρτιά όχι … μέσω κύκλων, ότι παίρνει δρόμο από τα κέντρα αποφάσεων. Που σημαίνει στην πράξη να μειωθεί το ποσοστό του τουλάχιστον κάτω από 20% που είναι το blocking minority.

___________________________________

Κάτι που πέρασε στα ψιλά, έχει όμως ουσία, είναι η ανάμειξη Μάνου Μαυροκουκουλάκη (επί 14 χρόνια στέλεχος στην UEFA) στο υπόμνημα προς την UEFA. Όχι σε αυτό του Παναθηναϊκού, αφού δεν του ζητήθηκε να συνδράμει (λέτε ο λόγος να είναι ότι δεν έχουν μούτρα), αλλά στο υπόμνημα της ΑΕΚ, όπου του ζητήθηκε. Χαρακτήρισε μάλιστα ερασιτεχνική την δημοσιοποίηση των βασικών αξόνων της κατάθεσης του Παναθηναϊκού στην UEFA.

Μάνος Μαυροκουκουλάκης

«Γιατί δόθηκε από το Παναθηναϊκό πριν σταλεί και μοιράστηκε στις εφημερίδες όλος ο βασικός κορμός του υπομνήματος; Έχει ξανασυμβεί αυτό; Πρώτα απ’ όλα αυτό είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικό, για να μην πω ότι είναι τελείως κουτό. Αυτά δεν κοινοποιούνται, γιατί ο αντίλογος σε όλα τα σημεία θα μπορούσε να μην είναι κολακευτικός. Εγώ που είμαι φόλα Παναθηναϊκός, φανατικός, φωνάζω εδώ. Ένας άλλος γνώστης του θέματος και μη Παναθηναϊκός τι θα πράξει; Ο Παναθηναϊκός παρά ταύτα έχει δυο ατού, Πρώτο, η καθώς πρέπει διεθνής ιστορία του. Δεύτερο, ένα ακόμα ατού πολύ σημαντικό το οποίο και ισχύει ακόμα και για την ΑΕΚ. Όλοι οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού είναι καθώς πρέπει και σε πολύ υψηλό επίπεδο στην αθηναϊκή κοινωνία και αυτό το ξέρει και η UEFA. Η UEFA κυνηγάει λαθρέμπορους και αυτούς που κάνουν ξέπλυμα. Όταν έχει να κάνει με καθώς πρέπει ανθρώπους δεν έχει πρόβλημα».

Όταν ερωτήθηκε για την πρόταση που έχει κάνει για την ανάληψη διαχείρισης του Παναθηναϊκού απάντησε ότι δεσμεύεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά το ζουμί είναι αλλού, τι είπε στη συνέχεια.

«Οι καλοί επιχειρηματίες τις διεργασίες τους τις κάνουν στα γραφεία τους, δεν τις κάνουν ούτε μέσω ανακοινώσεων, ούτε μέσω του κυρίου Τσάκα, ούτε μέσω δηλώσεων, ούτε μέσω τηλεοράσεων».

Με λίγα λόγια τον έδωσε στεγνά. Το αφεντικό του Τσάκα εννοώ. 😀

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. Ετικέτες: . 7 Σχόλια »

7 Σχόλια to “Πράσινες διοικητικές εξελίξεις”

 1. Kanthar0s Says:

  Οι δράκοι είναι περισσότεροι. Ο Βγενόπουλος είναι αναξιόπιστος. Τέλος. Σαν τον Αντώνη Σαμαρά που στο πρώτο μνημόνιο ψηφίζει ναι και στο δεύτερο όχι. Επομένως, ο Ανδρέας δεν έχει συγκεκριμένη στάση και, κατά την γνώμη μου, ό,τι έκανε έλαβε μέρος για εντυπωσιασμό που αρχικά και εν μέρει κέρδισε, αλλά στην πορεία τα όποια οφέλη των τοποθετήσεών του εξανεμίστηκαν. Δεν φταίει, όμως, ο Βγενό και ο Κόκκαλης του Παναθηναϊκού. Αυτοί χτύπησαν την πόρτα. Οι οπαδοί την άνοιξαν. Είναι οι ίδιοι που στο γήπεδο τραγουδάνε συνθήματα κατά του Τζίγγερ και του Ολυμπιακού και υπέρ των «μαχητών» που έπεσαν ένδοξα στις συμπλοκές με τον εχθρό. Για την ομάδα ποιος φωνάζει; Ούτε καν οι δημοσιογράφοι (του κώλου) που έχουν χωριστεί σε φατρίες.

  Το θέμα της ΓΗΠΕΛ συμφωνώ ότι ίσως το προβάλλει ως δικαιολογία. Για να δείξει ότι προσπάθησε και δεν τον αφήνουν οι άνθρωποι που θέλουν το κακό του Παναθηναϊκού. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Ανάθεμα αν ξέρουμε τι ρήτρες έχουν υπογραφεί. Επίσης, τι μερίδιο ευθύνης αναλογεί στους μετόχους; Τέλος, ίσως ο Βγενό με αυτόν τον τρόπο θέλει να επιβληθεί, πείθωντας, δηλαδή τον Τζίγγερ να αναλάβει τα έξοδα της ΓΗΠΕΛ. Επαναλαμβάνω, όμως, ως μέτοχος αυτός τι έκανε; Πάντως, όταν ακούω Βγενό, μου έρχεται στο μυαλό η ακολουθία άστοχων δηλώσεων, το σκανδαλώδες άνοιγμα στον ΠΑΟΚ, οι ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού και η φούσκα της πολυμετοχικότητας. Εγώ και εσύ να ήμαστε στο ΠΑΟ, ρε Υπουργέ, τέτοια διαχείριση εκατομμυρίων δεν θα την κάναμε. Και λέγονται επιχειρηματίες!

  Υ.Γ. Ποιος είναι το αφεντικό του Τσάκα;

  • 4minister Says:

   Από το Υ.Γ. Αφεντικό δείχνει να είναι (το έχω ξαναπεί) ο Γιάννης ο slow.

   Από την εμπειρία μου σε επιχειρήσεις, όταν συμβαίνουν τόσα κραχτά λάθη διαχείρισης συνήθως δεν οφείλεται σε επιχειρηματική ανικανότητα. Κάποιος-οι βάζουν χέρι στο ταμείο!

   Διάβασα κάτι καινούργιο για τη ΓΗΠΕΛ. Ελαφρά βγενοπουλικός δημοσιογράφος λέει ότι ο λόγος που ζητά ο Βγενό να παραστεί ο Τζίγκερ στη Γ.Σ. μετόχων είναι πως ότι λέγεται εκεί καταγράφεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε βράβευση των κοντών, για να τους ρίξει στο φιλότιμο να παραστούν και αυτοί (και όχι για να βάλουν – παραπανίσια – λεφτά). Υπολογίζει ότι δεν θα υπάρχει δικαιολογία για τον Σωφέρ αν όλοι οι υπόλοιποι είναι παρόντες. Εκεί προτίθεται να τον στριμώξει με ερωτήσεις ώστε να πάρει ΕΓΓΡΑΦΕΣ (λόγω πρακτικών) απαντήσεις. Πριν 3-4 μήνες του πρότεινε να συναντηθούν οι δικηγόροι των δύο μερών και να συντάξουν και να υπογράψουν έγγραφα αποδέσμευσης της ΠΑΕ από την ΓΗΠΕΛ και ο Τζίγκερ αρνήθηκε. Για τον ίδιο λόγο τώρα αρνείται λυσσαλέα να παραστεί στη Γ.Σ. αφού έχει καταλάβει τι τον περιμένει. 😉

 2. the bgt Says:

  Επειδη με ολο αυτο το θεατρο του παραλογου δεν εχω καταλαβει Jesus, τελικα που εχουμε καταληξει? ο Φορεστ Γκαμπ γιατι δε ξεκουμπιζεται? εχει φαει λεφτα απο την ΠΑΕ? εχει δεσει την ΠΑΕ με ασυμφορες συμφωνιες? Μπορει καποις να κανει ενα resume?
  σας μερσω.

  • 4minister Says:

   1. Γιατί δεν θέλει να πουλήσει την κότα με το χρυσό αυγό. Μόνο αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
   2. Σαφώς!
   3. Ασύμφορες όχι, όσο είναι αυτός στα πράγματα. Μόλις αναλάβουν άλλοι, φωτιά στα μπατζάκια τους!

   Θα μου πεις πως γίνεται. Γίνεται αλλά θέλει πολύ ανάλυση. Hint. Με κρυφά συμφωνητικά – παράλληλα με τα φανερά – με Μπομπολαίους και ρέστους.

   • the bgt Says:

    1) αφου εχει απαξιωσει τοσο πολυ το προιον του τοτε πως ειναι κοτα με τα χρυσα αυγα?
    2) δε μπορει καποιος απο τους μετοχους να τον καταγγειλει ωστε να γινει εισαγγελικη ερευνα?

    • 4minister Says:

     1. Σου θυμίζω το Χρυσόστομο, που οι ομάδες που ανέλαβε πήγαν τσιμεντωμένες στο βυθό και εκείνος έφευγε πλουσιότερος. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με ανωτέρα κατάσταση, οργανωμένη νομικά από αξιολογότατο επιτελείο.
     2. Προφανώς υπάρχει επιχειρηματική ομερτά. Π.χ παλιότερα στην επιχειρηματική πιάτσα, όποιος σφράγιζε επιταγή – έστω και τρίτου προσώπου – χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με αυτόν που του την έδωσε, έβγαζε κακό όνομα. Άσε που στην παρούσα περίσταση θα αντιμετωπίσει την οργή (κονέ σε πολύ υψηλά επίπεδα) της οικογένειας, που σημαίνει μεγάλα έξοδα.
     3. Είναι πολύ δύσκολο, στα όρια του απίθανου, κάποιος δικαστικός να βγάλει απόφαση σε βάρος της οικογένειας, και αυτό το γνωρίζουν όλοι σε αυτούς τους κύκλους.

     • the bgt Says:

      Σιγα πια δεν ειναι και ο Ντον Κορλεονε.. δηλαδη μας μπαστακωθηκε? δε θα φυγει? ποτε? ο γρουσουζης?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: