Κατάθεση 15 εκ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου (Sportday και Πράσινη) την Τρίτη κατατέθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς τα 15 εκατομμύρια που χρειάζονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πράσινης ΠΑΕ. Συγκεκριμένα η κατάθεση έγινε σε escrow λογαριασμό κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί κάποιος να τα εκταμιεύσει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αφού υπογραφεί η ειδική σύμβαση ανάμεσα στον υποψήφιο επενδυτή και την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων φημών πάντως δεν έχει διαρρεύσει και το όνομα του υποψήφιο επενδυτή. Σε ότι αφορά την προέλευση των χρημάτων ένα από τα σενάρια κάνει λόγο για εταιρία που έχει έδρα το Λονδίνο ή την Ουκρανία και η κατάθεση του ποσού έγινε μέσου Κύπρου.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν επιβεβαιώνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πηγή prasinanea.gr

Αφού η κατάθεση έγινε από Κυπριακή εταιρία, είναι ισχυρές οι πιθανότητες να μάθουμε ότι έγινε από εταιρία off-shore. 😈 Και αφού έγινε στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου έχει μετοχές και σημαντική επιρροή η Οικογένεια, μάλλον πρόκειται για κίνηση από αυτούς. Με το πνεύμα ότι υπάρχει κάποιος που βάζει περισσότερο χρήμα από σας, άρα αυτό που βάζετε εσείς οι υπόλοιποι μέτοχοι περνά σε 2η μοίρα. 😉

Όπως μετέδωσαν ο ραδιοφωνικοί σταθμοί Sentra και NovaΣΠΟΡ FM, η ουκρανική τράπεζα που εκπροσωπεί κυπριακή εταιρεία δεν έχει καταθέσει στην Πειραιώς χρήματα, αλλά μόνο ένα έγγραφο που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ποσό θα μπει, εφόσον αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Επί της ουσίας δηλαδή δεν υπάρχει καμία δέσμευση από τους Κύπριους! Η έρευνα που ακολούθησε την πληροφορία ότι υπάρχει λογαριασμός escrow, φέρεται να έδειξε ότι δεν υπάρχουν δεσμευμένα χρήματα, ενώ πλέον αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ώρες συνεχείς επικοινωνίες των δικηγόρων της τράπεζας Πειραιώς με αυτούς των Ουκρανών.

Ευκαιρία βρήκε ο Τσάκας Νόρις να εμφανιστεί και να κάνει δηλώσεις, οπότε το θέμα αποκτά πρόσθετη σοβαρότητα.

________________________________

Στο πλαίσιο της επικείμενης Γ.Σ. της Παρασκευής, ο Βγενόπουλος ζήτησε να γίνει δημόσια, που σημαίνει παρουσία και δημοσιογράφων μέσα στη συνέλευση, ώστε να μην μπορεί να αποκρυφτεί το οτιδήποτε ειπωθεί. Προφανώς περιμένει ότι δεν θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θα διατυπωθούν και θέλει να το μάθουν όλοι επίσημα, όχι μέσω κύκλων και λοιπών γεωμετρικών σχημάτων. Ένα από τα δύο θέματα της Γ.Σ. – και σε αυτό αναφέρομαι – είναι η απάντηση που πρέπει να δώσει η ΠΑΕ στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων – αλλά και στους μετόχους – σχετικά με το γήπεδο, τη λεγόμενη διπλή ανάπλαση, εάν δηλαδή η εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει την κατασκευή του. Ήδη ο Ερασιτέχνης δεν απάντησε στο αίτημα με αποτέλεσμα να προκύψει μετά το θέμα ιδιοκτησίας του γηπέδου της Λεωφόρου. Το ερώτημα είναι τι άλλο μπορεί να προκύψει εάν η ΠΑΕ αποφύγει να απαντήσει στο Δήμο. Οπότε δεν θα απαντήσει και στους μετόχους, μόνο που σ’ αυτούς θα ερωτηθεί να απαντήσει και τι έκανε μέχρι τώρα όχι μόνο τι προτίθεται να κάνει, και αυτό θέλει να γίνει καθαρό και δημόσια γνωστό ο Βγενόπουλος.

2 Σχόλια to “Κατάθεση 15 εκ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό”

  1. pensierix Says:

    Κάτι συμπτώσεις, ρε παιδί μου…Μα κάτι συμπτώσεις…Δεν προλαβαίνει να κάνει μια πρόταση ο Βγενόπουλος και εμφανίζονται Τσάκες με ταξί, επενδυτές, βασιλιάδες, πρίγκηπες, διάδοχοι του θρόνου για την Πανάθα μας.

    Για να μην πεδεύεσαι άσκοπα πάντως, από πολύ έγκυρη πηγή έμαθα ότι ο άγνωστος επενδυτής λέγεται Σουλτάν μπιν Ντιπιτζί αλ Τουλούμπ. Καρατσεκαρισμένο λέμε…

    😛


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: