Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Πρωτοδικείο

Στα δικαστήρια βαδίζει ολοταχώς η Πανάθα σύνφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το σημερινό Δ.Σ.

Τα μέλη Βαρδινογιάννη παραιτήθηκαν, το Δ.Σ διαλύθηκε σύσσωμο και ο Παναθηναϊκός οδεύει ακέφαλος προς το χείλος του γκρεμού! Αποσύρει τα χρήματα ο Βγενόπουλος και τα δάνεια οι Πολέμης και Βασιλάκης.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και τα μέλη Βαρδινογιάννη παραιτήθηκαν εγγράφως, ανοίγοντας τον χορό! Τζήμας, Λουμίδης και Χατζηνικολάου δήλωσαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους και παρά τις νουθεσίες των υπολοίπων να παραμείνουν δεν έκαναν πίσω! Στη συνέχεια και από την στιγμή που το Δ.Σ έφτασε τα 10 από τα 13 μέλη και δεν μπορούσε να πάρει την παραμικρή απόφαση παραιτήθηκαν και οι υπόλοιποι εκτός από τους Δομάζο και Κωνσταντίνου.

Όταν το Δ.Σ επί της ουσίας… διαλύθηκε, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στη συνεδρίαση και όντας σε ανοιχτή ακρόαση τόνισε πως: «Με την επιστολή μου στον Γόντικα είχα ξεκαθαρίσει πως τα χρήματά μου ήταν διαθέσιμα σε αυτό το Δ.Σ και με τον Γόντικα πρόεδρο. Από την στιγμή που διαλύεται το Δ.Σ και δεν μπορώ να διασφαλίσω το πως και το που θα διατεθούν τα χρήματα αυτά ζητώ το 1.7 πίσω. Όταν ξαναυπάρξει Δ.Σ τα χρήματα μου θα είναι και πάλι διαθέσιμα».

Παράλληλα, το τραγικό σκηνικό της σημερινής συνεδρίασης ολοκλήρωσαν οι αποφάσεις των Πολέμη και Βασιλάκη να αποσύρουν τα δάνεια των 750.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα! Όλα αυτά την ώρα που ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει άμεσα από την αγχόνη της ΟΥΕΦΑ…

Μετά την λήξη του Δ.Σ πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Εκεί ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε πως το διοικητικό συμβούλιο διαλύθηκε σύσσωμο και πως ορίστηκε Γενική Συνέλευση στις 18 Απριλίου! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το «τριφύλλι» οδηγείται στο χείλος του γκρεμού, καθώς δεν υπάρχει διοίκηση την ώρα που ο έλεγχος της ΟΥΕΦΑ πλησιάζει και οι άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν κάνουν πίσω μετά από αυτές τις εξελίξεις!

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν έξαλλος από την συνεδρίασή του Δ.Σ.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα όρια διάλυσης. Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο άκουσα πράγματα ανήκουστα, δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι να παραιτούνται, άλλοι ζητούν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι για τα επεισόδια και άλλοι για τις ποινικές ευθύνες και κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Μεγάλη κουβέντα αλλά αληθινή. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους ήρθε και παραιτούνται τώρα; Μου είναι αδιανόητο να βρεθούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν. Ρωτήστε τους όταν βγουν έξω για τους λόγους που αποχωρούν»

Πηγή: gazzetta.gr

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, χρειάζεται μια δεύτερη (και τρίτη μη σου πω) ανάγνωση των γεγονότων. Θυμίζω μόνο ότι και ο Ολυμπιακός ήρθε στα χέρια του Σωκράτη με διοίκηση Πρωτοδικείου. Τονίζω επίσης ότι οι εκπρόσωποι του Βαρδινογιάννη στο Δ.Σ είναι αυτοί που έσυραν το χορό … του Ζαλόγγου. Η επικρατούσα άποψη τις τελευταίες ημέρες ήταν ότι όποιος παραιτηθεί θα το κάνει σκόπιμα για να διαλυθεί η διοίκηση της ομάδας.

Στοιχηματίζω το κορμί αρχαίου κούρου που διαθέτω 🙄 ότι σύντομα στα πράσινα φόρα τα γνωστά παπαγαλάκια θα ουρλιάζουν για Μπενοβγενόπουλους. 😈

Προς το παρόν υπομονή και ψυχραιμία.

Διόρθωση της επιστολής Βγενόπουλου, μια και στη φρέσκια είδηση έπεσε Βαρδινογιαννοδάκτυλο.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Όσο υπάρχει έστω και η σκέψη ότι εσείς μπορεί να παραιτηθείτε και να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αδιέξοδο και έλλειψη διοίκησης, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα που σας αποστείλαμε έναντι συμμετοχής μας στην δρομολογούμενη αυξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των σημερινών συνθηκών και της αβεβαιότητας των εξελίξεων, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα αυτά προτού έχετε την έγγραφη συμφωνία μας ότι δεν επιθυμούμε προηγουμένως να εξετάσουμε τους λεπτομερείς όρους του ενημερωτικού δελτίου που θα εκδοθεί, ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για συμμετοχή ή όχι, στην δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Δεν ζήτησε λοιπόν τα χρήματα πίσω, αλλά να μη δαπανηθούν. Εξάλλου με τον τρόπο που τα κατέθεσε για να τα πάρει πίσω πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ.

Δήλωση για το συμπούρμπουλο της ΠΑΕ έκανε και ο Παυλάρας. (in courtesy of Galatis)

«Τα χρήματα (του Βγενόπουλου) δεν δόθηκαν για τον άλφα ή τον βήτα παράγοντα, αλλά για τον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ αποφάσισε να κάνει ορισμένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Εάν αυτά τα χρήματα έχουν δοθεί δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Άλλωστε και εγώ την προηγούμενη φορά έδωσα διπλάσια χρήματα από αυτά που έπρεπε να δώσω και όταν ζήτησα πίσω τη διαφορά η οποία είναι 300.000 ευρώ μου είπαν λυπούμεθα πάρα πολύ, αλλά δεν επιστρέφονται. Θα κοιτάξω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Για το αν θα πάρω τα ηνία αυτό εξαρτάται από τους μετόχους που έχουν την πλειοψηφία και από το δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει τι θα γίνει. Δεν αποκλείω τίποτα. Χαρά μου είναι όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι προκειμένου ο ΠΑΟ ο οποίος έχει 104 χρόνια ιστορίας να βρει το δρόμο του, πάντα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς φασαρίες. Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, όμως ο ΠΑΟ μένει. Εγώ κουράστηκα μετά από 40 χρόνια ενασχόλησής μου με τον ΠΑΟ».

Με λίγα λόγια ο Παύλος πρόεδρος δεν αναλαμβάνει, έχει και σοβαρά θέματα υγείας πέρα από την ηλικία του. Ούτε για το γιο του φαίνεται να προορίζει την ΠΑΕ. Τι σκέπτεται δεν είναι εύκολο να μαντέψουμε. Δεν θα του πούμε πάντως πως να οργανώσει τα θέματα της εταιρίας, έχει αποδείξει τόσα χρόνια την μεγάλη ικανότητά του να διαχειρίζεται αθλητικές και άλλων δραστηριοτήτων εταιρίες.

Λέτε να γλυτώσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από τους εγγυητές των πρωταθλημάτων του Θρήνου; Από αυτούς που μετά το θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη έκαναν σιγά-σιγά την ομάδα ρόμπα ξεκούμπωτη;

Αναρτήθηκε στις Οικο-Νομικά. Ετικέτες: . 19 Σχόλια »

19 Σχόλια to “Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Πρωτοδικείο”

 1. Kanthar0s Says:

  Περαστικά σας.

  Μπορεί να είναι νωρίς για συμπεράσματα, όπως λες, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πολυμετοχικότητα και η επακόλουθη διάσπαση των οπαδών και των δημοσιογράφων σε φατρίες, έφεραν τα πράγματα εδώ που βρίσκονται.

 2. pensierix Says:

  Αν παραιτήθηκε και η εκπρόσωπος του Βγενόπουλου χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος (νομικός, στρατηγικής κτλ), τότε μιλάμε για επικοινωνιακό αυτογκόλ ολκής πάνω στο οποίο κάνουν ήδη πάρτυ οι τσάτσοι και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Αντί να βγει προς τα έξω ότι τα μέλη που εκπροσωπούν τον παρκαδόρο είναι υπεύθυνα για τη διάλυση, τώρα τους παίρνει όλους η μπάλα. Ηδη, το ότι ζήτησε το πάγωμα των χρημάτων που έβαλε (από τη στιγμή που ο ΠΑΟ είναι ακέφαλος, τι πιο φυσικό) έχει διαστρεβλωθεί και τον κάνει να φαίνεται ως ο κύριος υπεύθυνος της διάλυσης…Εκτός και αν έχει αποφασίσει πλέον ότι οι ψυχανώμαλοι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να πάρει την ΠΑΕ οπότε κάνει πίσω οριστικά.

  • 4minister Says:

   Πολλά χρόνια το παλεύει ο Βγενό για να κάνει πίσω τόσο εύκολα. Τον έχω εξάλλου από αυτούς που αρρωσταίνουν όταν χάνουν. Ακόμα πάντως δεν με έχει πείσει ότι αν αναλάβει την ομάδα θα την λειτουργήσει αξιόλογα. Καλύτερα από το Γιάννη το slow προφανώς αλλά θα αρκεί;

   Είναι τόσο προβλέψιμο ότι θα γίνει προβοκάτσια για να πέσει πάνω του το βάρος, που το προέβλεψα. Τα παπαγαλάκια έχουν αρχίσει να με κάνουν να βαριέμαι.

   • pensierix Says:

    Πλέον είμαι της σχολής «μακριά από την εκδικητική μανία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και τους τσάτσους της» και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε (καλή, κακή, μέτρια διοίκηση). Οι τύποι έχουν βαλθεί να διαλύσουν την ομάδα, είναι αρρωστημένο αυτό που κάνουν.

    Ψωμιάδης ή Βαρδινογιάννης; Ψωμιάδης δαγκωτό.

 3. the bgt Says:

  Καταρχας… ΓΑΛΑΑΑΑΤΤΤΗΗΗΗ! (χι χι για να ζηλευει λιγο κι ο οικοδεσποτης!)

  το «χειλος του γκρεμου» ποιο ειναι? να μη βγουμε Ευρωπη? να παμε Δ’Εθνικη? να διαλυθει το σωματειο Παναθηναικος?
  Ποιο ειναι το χειροτερο σεναριο?
  Εγω να σας πω δε θα με πειραζε να υποβιβαστουμε, μαζι με την ΑΕΚ και κανα ΠΑΟΚ ακομη καλυτερα, και να μεινει μονος του ο Γαυρος να δω τι θα κανουνε, ειδικα αμα κλεισει η κανουλα με τα λεφτα του ΟΠΑΠ ή χρεωκοπησουμε. Να δω και τι προιον θα πουλαει η Νοβα στους συνδρομητες της με 60ευρω το μηνα. αχαχαχαχα

  • pensierix Says:

   Πού να έγραφες κανένα «ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΑΝΤΡΑ ΓΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΤΤΤΗΗΗΗ ΜΟΥ!». Νομοσχέδιο για την πάταξη της Γαλατολατρείας θα έφερνε στη Βουλή ο υπουργός…

   ΥΓ
   Εξουσία-Τσαχπινογαργαλιάρικο στυλ κερκυραιογαλάτη, σημειώσατε 2.

   ΥΓ1
   Σε έχω ικανό, υπουργέ μου, να διακόψεις το ματς επειδή χάνεις εντός έδρας. Υπουργομπαχαλάκη θα σε κάνω!

   🙂

 4. Nepenthe Says:

  Έχουμε καμια ιδέα για το τι σημαίνει απο νομικής πλευράς το «πάει η παε στο πρωτοδικείο» ?

 5. 4minister Says:

  Άν εκλείψουν ένα ή περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρίας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μελών που απομένουν δεν αρκεί για τον σχηματισμό απαρτίας (21 § 1 ν. 2190/1920), τότε, κατα τη γνώμη που επικράτησε στη νομολογία, μετά από αίτηση όποιου έχει έννομο συμφέρον διορίζεται συνολικώς νέα προσωρινή διοίκηση από το Πρωτοδικείο της περιφέρειας που έχει την έδρα της η εταιρία, κατ’ άρθρο 786 ΚΠολΔ. Σκοπός της είναι η διοίκηση της εταιρίας και η αποπληρωμή των χρεών προς Δημόσιο και τρίτους αν υπάρχουν.

 6. pensierix Says:

  “Θα κοιτάξω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Για το αν θα πάρω τα ηνία αυτό εξαρτάται από τους μετόχους που έχουν την πλειοψηφία και από το δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει τι θα γίνει. »

  Παύλος speaking και στο βάθος…Δημητράκης;

 7. Kanthar0s Says:

  Αν με θέλετε, πάντως, για Πρόεδρο θα χαρώ να σας βοηθήσω. Θα μου δοθεί και η ευκαιρία να μπω στα αποδυτήρια και να κλοτσήσω στο καλάμι αυτόν τον Κουίνσι που για να τρέξει πρέπει να του βάλεις φωτιά.

  Πέρα από την πλάκα, όμως, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Πώς το κατάλαβα; Διότι, μόλις τώρα, κι αυτό ουδόλως με τιμά, έκατσα και διάβασα στην Gazetta περίπου 250 σχόλια για την τροπή που πήραν τα διοικητικά του ΠΑΟ. Και τι διαπίστωσα; Ότι από τα 250 σχόλια, τα 245 ήταν για διαγραφή. Είμαστε χαμένοι από χέρι.

  • 4minister Says:

   Ψάχνουμε για Πρόεδρα, όχι για πρόεδρο. Τη ξέρεις αυτή την εργασία με όλες της τις … αποχρώσεις; 😛

   Μόνο ένα όρο βάνουμε. Ότι στη Σουπερλίγδα θα μας αντιπροσωπεύει (την ομάδα) ο Τυφώνας. Επειδή ξέρει όλες τις ενδυματολογικές επιλογές. Θα τους λέει για φούστες και για παντελόνια, ξερούς θα τους αφήνει. Μέχρι και πρόταση για φούστα στον Περπινιάδη θα κάνει, έχει ένα δικό του κατάστημα ρούχων για … παχουλές. :mrgreen:

   Τα σχόλια από κάτω στο gazzetta.gr αποδεικνύουν με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι τα ασύρματα δίκτυα (wi-fi) έχουν full σήμα και στα ψηλότερα δέντρα της ζούγκλας. 😛

 8. the bgt Says:

  Βρε παληκαρια μου ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΚΑΖΕΤΤΑ λεμε!
  Τα σχολια ΟΛΑ περνανε λογοκρισια και δημοσιευονται ΜΟΝΟ τα απο «πολυ οπαδικα» εως «περα για περα καφρικα».
  Σας το πα και τις προαλλες, στο αηδιαστικο αρθρο του Νικολακοπουλου το Γκαζεττα εσβηνε οποιοδηποτε σχολιο δεν ακολουθουσε το πνευμα του αρθρου ακομη κι αν ηταν μετριοπαθης απαντηση απο Ολυμπιακο.
  Μιλαμε για ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. εγω δεν προκειται να ξαναπατησω σε αυτο το site που συντηρει και επιδοκιμαζει τον ανεγκεφαλο οπαδισμο τοσο ξεκαρφωτα.

  Γενικα δε θα πρεπε να βγαζετε συμπερασματα απο τα σχολια σε αυτα τα sites, οι ιδιοι και οι ιδιοι ανεγκεφαλοι τα γραφουν.

  • Kanthar0s Says:

   Δεν είναι μόνο η Gazetta. Και η Goalday και το SPORT24, ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.

   • ls13 Says:

    Aφου αυτο και πουλαει και εξυπηρετει,τι να κανουνε,εντολες εκτελουν ολοι…

    Για τα της παε μονο απελπισια και απαισιοδοξια μου βγαινει.Παντως οποιος ακομα και τωρα δεν καταλαβε τι εστι βαρδινογιαννηδες και τι σκοπους εχουν,ειναι ειτε βλακας,ειτε τσατσος,ειτε νουμερο…

    Το να εισαι οπαδος του ΠΑΟ τα τελευταια 15 χρονια,αποτελει καλο λογο για να γινεις σκληροπετσος και ακομα καλυτερο για να βρεθεις στα ορια της παρανοιας…πραγματικα το τι τραβαμε θελει πολλα βιβλια για να καταγραφει και παλι θα εχον μεινει παρα πολλα απ’εξω…

    • 4minister Says:

     Αμάν αυτή η γκρίνια σου. Αν δεν ήσανε πράσινος πως θα είχες μάθει για εταιρικά δίκαια, για MoU, για σούξου μου, για το Βασιλικό γενεαλογικό δέντρο της Σαουδαραβίας μου λες: 😛

  • 4minister Says:

   Το δίκιο σου βουνό φιλενάδα. Μόνο που περιορίζεις την άποψή σου σε αθλητικά πλαίσια ενώ ο Κωστής έκανε περισσότερο κοινωνική παρατήρηση.

   Κάτι ακόμα. Πολλά απ’ αυτά τα «μέλη» γράφουν με πολλαπλά ψευδώνυμα, μερικοί μάλιστα με το αζημίωτο. Περιοδικά κάποιοι έχουν αποκαλυφθεί και ακόμα λιγότεροι το έχουν παραδεχθεί.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: