Ελλάδα – Ρωσία 1-0

Pregame.

Για να έχουμε ελπίδες πρέπει να δούμε ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε τακτική. Μάλλον είναι σίγουρο ότι ο Τζαβέλλας θα αντικαταστήσει τον κάκιστο στα 2 πρώτα παιχνίδια Χολέμπας. Σίγουρο είναι ότι ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, αφού ο «απορροφητήρας» Χαλκιάς δεν έπρεπε καν να κληθεί! Ευτυχώς «τραυματίστηκε» και απαλλαχθήκαμε.

Όμως το σημαντικό πρόβλημά μας είναι αλλού. Σε σχέση με τη σφιχτή άμυνα που θέλουμε να παίξουμε, οι γραμμές μας έχουν μεγάλες αποστάσεις. Αφού το κέντρο μας διαθέτει μισοπλέμονους (γεια σου Αλέφαντε) παίκτες κατά τα 2/3, ο Φερνάντο πρέπει να δώσει λύσεις. Όπως να μην ξεκινήσει στο κέντρο τον καπνιστή, είτε έξω είτε πάλι κεντρικό αμυντικό για να κάνει παιχνίδι. Ούτε με βασικό τον Πυργιώτη, αφού δεν μπορεί το παλληκάρι. Στην Πολωνία δεν πήγαμε για να ξεπεράσει αυτός τις συμμετοχές του Ζαγοράκη, το φελέκι μου! 😡

Ακόμα καλύτερα να δώσει διαφορετική και πιο ορθολογιστική λύση στα προβλήματά μας. Που το σοβαρότερο λέμε είναι οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές μας, που αφήνει ξέφωτα στον κάθε αντίπαλο. Σήμερα με τους γρήγορους στην κίνηση και στη σκέψη Ρώσους τα ξέφωτα θα έχουν έκταση στρεμμάτων και θα δούμε παρδαλό θεό. Ειδικά αν παίξουμε με 4-4-2 όπως ακούγεται ανεπίσημα.

Μια λύση θα ήταν να παίξουμε με 4-2-3-1, όπου το 2 είναι Μανιάτης – Κ. Παπαδόπουλος (πίτμπουλ), με εναλλακτική τον Μάκο. Έτσι μικραίνει αισθητά η απόσταση ανάμεσα στις γραμμές μας, παίρνει πλάτος η επίθεση, κλείνουν τα κενά ανάμεσα στα πλάγια μπακ και τους κεντρικούς αμυντικούς μας, που τόσο έχουν εκμεταλλευτεί οι αντίπαλοι. Βέβαια ένα σύστημα δεν παίζεται με εντολές, πρέπει να έχει διδαχθεί στην προπόνηση, αλλιώς μετατρέπεται σε σύστημα κουτουρού και γελάει ο κόσμος. Δεν έχω ακούσει να έχει δοκιμαστεί αυτό το σύστημα …

Είμαστε επίσης πολύ κατσίφλωροι, κάναμε 14 και 16 φάουλς. Πολύ λίγα! Δεν ξέρω αν η κουβέντα που έκαναν χθες το απόγευμα για τα πριμ με τον Πιλάβιο είναι ικανή να ατσαλώσει τους παίκτες. 👿

Έχουμε μια σημαντική ελπίδα, τα επεισόδια που έκαναν οι Ρώσοι οπαδοί με τους Πολωνούς, άσχετα αν οι 2οι ήταν κυρίως οι υπαίτιοι. Η ηγεσία του αθλήματος θέλει να παρουσιάζει διοργανώσεις «κυριλέ» και μπορεί να «πάρει μέτρα». Να δούμε ας πούμε μια διαιτησία φυσιολογική, ίσως και κάπως υπέρ μας, για να «δυσκολευτεί» η ανεπιθύμητη ρώσικη αρκούδα. Μέχρι τώρα μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά (ειδικά στο 1ο ημίχρονο με την Πολωνία μας πέρασε πριονοκορδέλα), όλες οι αποφάσεις ήταν εναντίον μας στερώντας μας μέχρι και 3 βαθμούς. Τους οποίους αν είχαμε στο σακούλι, σύνολο δηλαδή 4, θα ήταν διαφορετικά τα κόζια. 😉

Το κακό είναι πως το πνεύμα που πιάνω από τις ανταποκρίσεις διάφορων γνωστών δημοσιογράφων που συνοδεύουν την Εθνική στο EURO είναι πως πιστεύουν ότι δεν θα δώσουμε άλλο αγώνα. Με την πείρα τους και την παρουσία τους εκεί ίσως καταλαβαίνουν κάτι παραπάνω. Δεν έχει δηλώσει κάποιος κάτι καθαρά, θα ήταν παράλογο και αντιδεοντολογικό, αλλά δείχνουν εμφανή απαισιοδοξία.

Επιμύθιο. Αν ξεκινήσει στο κέντρο ομοούσια και αδιαίρετη η κλίκα Δυτ. Πελοποννήσου οι πιθανότητές μας είναι πολύ περιορισμένες. Αφού πάμε μόνο για νίκη, μάλλον κάτω από 15%.

Ενημέρωση, 16:50. Φαίνεται να συμφωνούν μαζί μου οι παίκτες στο betfairmarket, που παίζουν 84% διπλό, με ποντάρισμα 3.917.213 € ενώ στο Χ ποντάρουν 281.237 (6%) και στον άσσο 453.550 (10%). Το ποντάρισμα με 4.696.624 € είναι υπερδιπλάσιο απ’ ότι στον αγώνα Τσεχία – Πολωνία, 2.267.761 €.

Άσχετο. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα που έχουν έρθει είναι τα εξής:

Χ,1,2,1,Χ,2,Χ,1 – 2,Χ,2,2,Χ,1,2,2. Τουτέστιν 4 άσσοι, 5 Χ και 7 διπλά. Οι δε αγωνιστικές έχουν ξεκινήσει με Χ και 2. Λέτε η 3η να ξεκινήσει με άσσο; 🙄

Postgame.

Τελικά η 3η αγωνιστική ξεκίνησε με άσσο! Έλα μωρή Ελλάδα!

Οι όμιλοι αποτελούνται από 4 ομάδες που παίζουν μεταξύ τους και στο τέλος προκρίνεται η Ελλάδα!

Ευτυχώς υπήρξε αλλαγή και μάλιστα σημαντική. Παίξαμε με 4-2-3-1, οι γραμμές ήρθαν κοντά, έκλεισαν τα ξέφωτα, αλλά ταυτόχρονα δείξαμε υψηλή αγωνιστικότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όταν σούταραν οι Ρώσοι η μπάλα χτυπούσε σε δικά μας πόδια αμυνόμενων. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η Ρωσία είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, αλλά στη ξώραφη δεν κερδίζει ο καλύτερος. Επίσης να παραδεχτούμε ότι το σύστημα δεν τηρήθηκε με ευλάβεια, πολλές φορές ακόμα και πριν το γκολ χάναμε τις τοποθετήσεις μας. Ειδικά προς το τέλος παίζαμε κάτι σε 4-5-1 ή 5-4-1.

Όμως με βάση τις σημαντικές ευκαιρίες που χάθηκαν δικαιούμαστε τη νίκη. Ο Σηφάκης απέκρουσε μόλις 2 σουτ στο στόχο από τους Ρώσους. Για τα υπόλοιπα 3 σουτ και την κεφαλιά που πέρασαν δίπλα στο δοκάρι ο Μιχάλης ήταν μέσα στις φάσεις, ενώ το φάουλ του Τζαβέλλα που τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών ο Μεντβέεφ θα το έτρωγε όρθιος. Εκτός το πέναλτι που δεν μας έδωσε ο κόρακας, που ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΕΠΑΦΗ χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να διώξει ο Ρώσος τη μπάλα. Άσε εκείνο το επιθετικό που έδωσε στον Σαμαρά για να γλυτώσει την κίτρινη κάρτα ο Μπερεζούτσκι που τον γκρέμισε. Τρίτος αγώνας και τα κοράκια μας σκάβουν το λάκκο!

Εύχομαι στον Έρικσον την ώρα του αγώνα η γυναίκα του να του σκάρωσε τρίδυμα με τον μανάβη της γειτονιάς. 😈

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε κάποιος προβοκάτορας δημοσιογράφος έκανε ερώτηση με πολιτικό περιεχόμενο, συγκεκριμένα για τη στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα, κάνουν παρέμβαση άνθρωποι της UEFA να μην απαντήσει ο Σάντος, αλλά ο Φερνάντο επέμεινε να απαντήσει:

«Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός έχει τεράστια περηφάνια για την ιστορία που κουβαλάει και νομίζω ότι αξίζει το σεβασμό όλου του κόσμου. Θα πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους Έλληνες, γιατί τόσες αρχές, η δημοκρατία, οι επιστήμες ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Οπότε είναι πολύ δύσκολο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα».

Το πάθος ξεχείλιζε.

Αν έχεις τέτοιο κόσμο μαζί σου κάνεις την υπέρβαση.

Το καλύτερο στο τέλος, παιχτούρα στην κερκίδα.

Έχω κι’ άλλη παιχτούρα, ντόπια, που ήρθε να μας ‘ποστηρίξει. 😛

Μετά την πρόκριση στους «8» η UEFA έδωσε 2 εκ. ευρώ στην ΕΠΟ, ενώ η νίκη της Εθνικής επί της Ρωσίας εξασφάλισε άλλο ένα εκ. ευρώ, συν 500.000 ευρώ από την ισοπαλία κόντρα στην Πολωνία. Η ομοσπονδία είχε συμφωνήσει με τους τρεις αρχηγούς της Εθνικής, σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση τα κέρδη θα μοιραστούν δια του δύο. Έτσι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα μοιράσουν μεταξύ τους 1,7 εκ. ευρώ. Η ΕΠΟ έχει πάρει άλλα 8 εκ. ευρώ για την πρόκρισή μας στην τελική φάση.

Ο Κατσουράνης έκανε έξαλλους όλους τους συμπαίκτες του στο 1ο ημίχρονο με τις παρατηρήσεις του, ενώ εκείνος είχε πουλήσει τις περισσότερες φορές τη μπάλα. Στο 2ο βγήκε άλλος άνθρωπος, σταμάτησε τα λάθη του, έπαιζε και δεν μιλούσε! Προφανώς κάποιος του ψιθύρισε κάτι «φωνήεντα» στα αποδυτήρια, και αυτός δεν ήταν συμπαίκτης του …

Αναρτήθηκε στις Euro, Μπάλα ξώραφη. Ετικέτες: , . 6 Σχόλια »

6 Σχόλια to “Ελλάδα – Ρωσία 1-0”

 1. Kanthar0s Says:

  Το πρόβλημα είναιακριβώς αυτό: ότι θέλουμε νίκη, άρα γκολ (ενικός) ή γκολ (πληθυντικός). Η υφιστάμενη κατάσταση της Εθνικής εξυπηρετεί άριστα το τακτικό πλάνο των Ρώσων.

  Στο επιθετικό transition οι Ρώσοι αποδίδουν άκρως ικανοποιητικά, αν και ελαφρώς άναρχα, ενώ εκμεταλλεύονται εξαίσα τους κενούς χώρους. Είναι σίγουρο ότι θα μας τρέξουν στα χαφ και είναι σίγουρο ότι θα στοχοποιήσουν την αριστερή πτέρυγα: το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ο Χολέμπας, αλλά η ανύπαρκτη κάλυψη από τα κεντρικά χαφ προς το αριστερό άκρο και η ανεπαρκής ανασταλτική λειτουργία του αριστερού χαφ -είναι απίθανο να διορθωθούν όλα αυτά σε ένα ματς.

  Ελπίζω ο Σάντος να διορθώσει τα λάθη στο στήσιμο της βασικής εντεκάδας, να σκεφτεί ρεαλιστικά και να ορίσει την τακτική επιλογή που σττην περίπτωσητης Εθνικής ορίζεται ως τακτική αναγκαιότητα. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ συνοπτικά, σφιχτές γραμμές, γρήγορη αλληλοκάλυψη, αξιοποίηση στημένων.

  Καλή επιτυχία.

 2. 4minister Says:

  Αν δε βάλει ο Θεός το χέρι του, παντέλος τέλος. Αφού ξεκινά με Κατσού – Κάρα …

 3. 4minister Says:

  Νάναι καλά ο … άνθρωπος. 😛

  Το κρίσιμο σημείο ήταν πάντως η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1, για να μη τα ρίχνουμε όλα στην τύχη. Καθώς και το πριμ των 1,7 εκ. ευρώ που θα μοιραστούν οι διεθνείς για την πρόκριση. 😉

 4. Kanthar0s Says:

  Νταξ, δεν νομίζω όταν βρίσκεσαι στο χόρτο να σκέφτεσαι τα πριμ.

 5. 4minister Says:

  Το πριμ βοηθά να σχηματίσεις διαφορετική διάθεση και ψυχολογία πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο. Μπαίνεις με όρεξη. 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: