Εγκρίθηκε η «διπλή ανάπλαση» Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας

Εγκρίθηκε, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας. Τη μελέτη υπερψήφισαν οι παρατάξεις με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό («Αττική»), τον Β. Κικίλια («Αττική- Νέα Προοπτική»), τον Αθ. Πλεύρη («Αττική Οδός») και τον Γρ. Ψαριανό («Αττική Γη»).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που προβλέπεται στον δήμο Αθηναίων, αλλά και για ένα θέμα που έχει απασχολήσει για χρόνια τη δημόσια διοίκηση. Ο πρώτος νόμος για τη διπλή ανάπλαση ήταν ο Ν.3481/2006. Ακολούθησαν η απόφαση 3059 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ν.3983/2011.

Τελικά, η συνολική δόμηση στο Βοτανικό μειώνεται κατά 66.000 τ.μ. από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος του 2006. Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού αυξάνονται κατά 30.000 τ.μ.. Στη Λ. Αλεξάνδρας, θα υπάρχουν 20 στρέμματα πρασίνου. Συνολικά θα υπάρξουν 178.000 τ.μ. κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής και πρασίνου και 43.000 τ.μ., που ανήκουν σε ιδιώτη, θα γίνουν εμπορικό κέντρο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σγουρός, «η ιδιωτική επένδυση είναι λιγότερο από το 10% της έκτασης». Κύριος του έργου είναι ο δήμος Αθηναίων.

Στην περιοχή του Βοτανικού, ο δήμος Αθηναίων καλείται να ολοκληρώσει το οδικό δίκτυο και τα υπόλοιπα έργα υποδομής (αποχετευτικά, υδραυλικά κ.α.). «Μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως αυτή του Βοτανικού» επισήμανε ο κ. Σγουρός «αναβαθμίζεται και καθίσταται σημαντικό αθλητικό κέντρο».

Πηγή: capital.gr

2 Σχόλια to “Εγκρίθηκε η «διπλή ανάπλαση» Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας”

  1. 4minister Says:

    Άρα είναι καλές οι πιθανότητες να γίνει γήπεδο, αρκεί να βρεθεί ενδιαφερόμενος να χρηματοδοτήσει το έργο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που μπλέκονται με την ΠΑΕ οι Αλαβγενοπατέρες. 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: