Απολογισμός προετοιμασίας

Αν και η προετοιμασία είναι επισφαλής για μόνιμα συμπεράσματα, μπορούμε να πούμε για ορισμένα πράγματα που δείχνουν σίγουρα. Συμπεριλαμβάνοντας την παράμετρο ότι ο Φερρέιρα δύσκολα θα εμπιστευτεί θέση βασικού σε όσους δεν έκαναν τη βασική προετοιμασία.

Πρώτα απ’ όλα φάνηκε να αφήνει το αγαπημένο του 4-3-3 και να βλέπει ότι η ομάδα πάει καλύτερα με το 4-2-3-1. Με αυτό το σύστημα η ομάδα καλύπτει καλύτερα τους χώρους μπροστά από τη μεγάλη περιοχή και οι αντίπαλοι δυσκολεύτηκαν πολύ να την «πατήσουν».

Ο Μπουμσόνγκ είναι αμετακίνητος από τη θέση του, αφού και στο γήπεδο η άμυνα είναι πολύ κατώτερη χωρίς αυτόν. Δίπλα του ο Βελάσκεζ κερδίζει την άλλη θέση από τον Πίντο. Στο αριστερό άκρο παίζει ο Σπυρόπουλος, που έχει στεγνώσει εντελώς φέτος και δείχνει πολύ fit. Δεξιά ο Βύντρα, αφού ο Μαρίνος προορίζεται για άλλη θέση.

Μπροστά τους είναι ο Βιτόλο και ο Ζέκα, αφού ο Πάπε Σο δύσκολα να ξεκινήσει βασικός σύμφωνα με τις συνήθειες του Ζεσουάλδο. Στην τριάδα μπροστά τους δεξιά ο προαναφερόμενος Μαρίνος, αριστερά ο Σισόκο (ή Σισοκό) και στον άξονα ο Χριστοδουλόπουλος, μάλλον σε τρίγωνο με τους άλλους δυό, δηλαδή λίγο πιο εμπρός. Στην κορυφή δύσκολα να προλάβει ο Φουρναρόλι να είναι ετοιμοπόλεμος, ο Πετρόπουλος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην προετοιμασία, ο Τοτσέ φαίνεται να καλύπτει περισσότερο τις απαιτήσεις του προπονητή. Είναι η θέση μυστήριο. Όποιος βρει ποιος θα ξεκινήσει βασικός στο πρώτο επίσημο κερδίζει ποδήλατο μάλλινο. 😛 Άλλη μια αμφίβολη θέση είναι αριστερά στο κέντρο, αφού ο Σισόκο είναι χάλια – προς το παρόν – από φυσική κατάσταση. Ίσως προτιμηθεί τελικά ο Χουχούμης, που έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις τακτικές τοποθετήσεις-απαιτήσεις του κόουτς.

Αυτό που είδαμε στην προετοιμασία είναι ότι με τον Μπουμ μέσα οι τερματοφύλακες ήταν περίπου θεατές, με εξαίρεση κάποια λάθη συνεννόησης μεταξύ του Γάλλου και του Βενεζουελάνου, δικαιολογημένο για τον λίγο καιρό που παίζουν μαζί. Λάθη όμως που αν γίνουν σε επίσημο παιχνίδι θα στοιχίσουν ακριβά. Μπροστά υπάρχει δυσχέρεια δημιουργίας πολλών φάσεων, λογικό αφού ο μόνος ικανός στο ένας εναντίον ενός, ο Κουίνσυ, δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίζει να παίζει στην ομάδα. Ικανοί στο ένας εναντίον ενός είναι και οι Σισόκο – Μπαρμπαρούσης, αλλά σε πολύ κατώτερο από τον Γκανέζο επίπεδο. Πάντως η Πανάθα παστέλωσε στους αγώνες, δεν έμεινε στο μηδέν. Αν λυθούν λίγο παραπάνω τα πόδια του Λάζαρου, που δείχνει πολύ σφιχτός από την προετοιμασία, μπορεί να δούμε πολύ περισσότερες φάσεις. Φαίνεται επίσης από το παιχνίδι του ότι ψάχνει τα πατήματά του σε μια θέση που δεν την έχει μάθει ακόμη. Πρέπει πρόσθετα να μάθει τη γρήγορη πάσα, η θέση το (υπέρ) απαιτεί. 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: