Αγωνιστικά θέματα Παναθηναϊκού (ποδοσφαιρικά)

Είναι πολύ πρόωρο και επομένως εξαιρετικά επιπόλαιο να κρίνει κάποιος τι θα κάνει ο φετινός Παναθηναϊκός, σε ποια θέση της βαθμολογίας θα τερματίσει την άνοιξη που τελειώνει η Σουπερλίγκα. Διάφοροι μπουρδολόγοι, επαγγελματίες ή οπαδοί, μετά τη νίκη με Παναιτωλικό κατάλαβαν ότι δεν είναι ΑΕΚ και μετά την ήττα με Πανιώνιο και τη γκέλα με Βέροια άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν ότι τελικά είναι ΑΕΚ και θα υποβιβαστεί! Έχω μάθει αλλιώς, άλλο ποδόσφαιρο γνωρίζω – όσο γνωρίζω – και θα περιγράψω τα πράγματα με κολοσσιαία απόσταση από τις προηγούμενες απόψεις.

Εκτεταμένη επιχειρηματολογία γράφεται και λέγεται για τους νέους από τις ακαδημίες που ξεκινούν βασικοί στο φετινό Παναθηναϊκό. Κάτι που καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει! Σε 3 αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα, ορίστε οι συνθέσεις της ενδεκάδας.

 1. Με Παναιτωλικό. Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69’ Τριανταφυλλόπουλος), Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπεΐντ (84’ Μουζακίτης), Καρέλης (60’ Μπεργκ), Ντίνας, Μπαϊράμι.
 2. Με Πανιώνιο. Καπίνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός (46’ Μπεργκ), Ζέκα, Μπαϊράμι (85’ Αμπέιντ), Καρέλης (66’ Μουζακίτης), Ντίνας.
 3. Με Βέροια. Καπίνο, Μαρινάκης, Τρινταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπεΐντ (Χουχούμης 79′), Ντίνας, Μπαϊράμι (Καρέλης 75′), Μπεργκ.

Με αποδείξεις από την ομάδα των Νέων έπαιξαν βασικοί οι Καπίνο, Μαρινάκης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος και μπήκαν αλλαγές οι Τριανταφυλλόπουλος, Μουζακίτης, Χουχούμης. Σύνολο 6 νέοι σε 3 αγώνες. Άρα η δικαιολογία των πολλών Νέων για τα μέχρι τώρα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι μια παπάρα αεροπλανική. Ένα ψέμα ολκής! 😉

Αυτό που ισχύει είναι πως πρόκειται για νέα ομάδα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέες αφίξεις. Μόνο Ζέκα και Ντίνας ήταν πέρισυ στο ρόστερ και οι Νέοι φυσικά.

Μια έτερη αλήθεια είναι πως ο Μπαϊράμει είναι αλλού ντ’ αλλού. Με αυτές τις 3 εμφανίσεις που έχει κάνει άλλες χρονιές θα έκανε τον πάγκο λουστρίνι για κάποιο διάστημα μέχρι να δείξει στις προπονήσεις ότι ίσιωσε. Δεν μπορεί το παλληκάρι! Τουλάχιστον όχι από δεξιά με ανάποδο πόδι. Ίσως αν αλλάξει πλευρά να αλλάξει και πλευρό, 😛 να ξυπήσει και να γίνει θετικός. Το ίδιο ισχύει για τον Κουτρουμπή, που δεν θα αργήσει να βρει τη θέση του στον πάγκο αν συνεχίσει έτσι, αφού στη θέση του υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Τρίτη αλήθεια ότι η ομάδα τρέχει, πρεσσάρει και ακολουθεί ένα τακτικό πλάνο. Λόγω της ανωριμότητάς της χάνει το πλάνο αρκετά συχνά, πολύ πιο συχνά απ’ όσο επιτρέπεται, αλλά αυτό είναι το «ψήσιμο» που της λείπει. Ο προπονητής είναι καθαρό ότι διδάσκει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και θα καταφέρει να το υλοποιήσει. Ίσως η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής να του δώσει ένα παραπανίσιο πλεονέκτημα.

Τέταρτη αλήθεια πως η ομάδα δεν έχει χαρακτήρα, έχει ελαφριά φανέλα. Αν της στραβώσει το ματσάκι παθαίνει κοκομπλόκο. Ένα αημείο που πρέπει να δουλευτεί επίμονα από το τεχνικό επιτελείο. Στο βαθμό που επιτρέπεται, όχι παραμύθια ότι μπορούμε το πρωτάθλημα ή ότι εύκολα μπαίνουμε στα play-off, γιατί με τα ψέματα τα πράγματα χειροτερεύουν. Αλλά ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται με μια στραβή στον αγώνα, γιατί αν δεν το διορθώσουν η ομάδα ενδεχομένως θα μπει σε περιπέτειες.

Πέμπτη αλήθεια ότι η ομάδα χρειάζεται μακρινό σουτ. Δεν μπαίνει γκολ όταν δεν σουτάρεις! Όπως και στο μπάσκετ, αν δεν μπορείς να πατήσεις ζωγραφιστό – στο ποδόσφαιρο περιοχή – δυό είναι οι δοκιμασμένες λύσεις. Οι διεισδύσεις – αν έχεις παίκτες να τις μπορούν – και το μακρινό σουτ. Τόσο απλό.

Περισσότερα επί του αγωνιστικού θα είμαστε σε θέση να πούμε μετά από 2-3 αγώνες ακόμη, μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δηλαδή περίπου στο τέλος του μήνα. Όταν θα έχουμε μεγαλύτερο δείγμα και μια ιδέα από τη δυνατότητα της προσφοράς των χθεσινών αφίξεων.

Στερνό. Έχουν γίνει άπειρα αρνητικά σχόλια από τους – δήθεν – πράσινους δημοσιογράφους για τα 3ετή και 4ετή συμβόλαια που υπογράφει η ομάδα. Με κύριο επιχείρημα το τι μέλλει γενέσθαι αν ένας παίκτης δεν πιάσει. Μα οι αποδοχές του παίκτη είναι σ’ αυτές τις περιπτώσεις το κυρίαρχο θέμα. Αν π.χ. δίνεις στον Ατζαγκούν 50.000 το χρόνο (τυχαίος αριθμός, δεν γνωρίζω ποσά) και δεν πιάσει, ο παίκτης και ο ατζέτης του όταν πληροφορηθούν ότι πλέον δεν υπολογίζεται θα ψάξουν να βρουν – και θα βρουν εύκολα – μια ομάδα που προσφέρει παρόμοιες ή καλύτερες αποδοχές. Αν όμως τον πληρώνεις 500.000 το χρόνο δεν πρόκειται να βρει ομάδα με κοντινές αποδοχές και θα κάτσει πάνω στο υπάρχον συμβόλαιο.

Με λίγα λόγια πρόκειται για επιχείρημα μπούρδα. Αν πληρώνεις τον παίκτη ανάλογα με την αξία του μπορείς να του κάνεις και 6ετες συμβόλαιο, αν τον πιστεύεις και η ηλικία του το επιτρέπει, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει αν τον χρυσοπληρώνεις ενώ η αξία του είναι κατώτερη. Μικρό πρόβλημα υπάρχει και αν τον πληρώνεις λιγότερο από την αξία του. Μικρό γιατί λύνεται εύκολα, Το λύνεις καλώντας τον ατζέντη και αναπροσαρμόζοντας προς τα πάνω τις αποδοχές. Διαφορετικά χάνεις τον παίκτη. Πρώτα αγωνιστικά, γιατί κάποια στιγμή παύει να παίζει όσο μπορεί και μετά στ’ αλήθεια, αφού εύκολα ο ατζέντης του βρίσκει ομάδα με καλύτερες αποδοχές. Μπορεί να εισπράξεις χρήματα για να μετακινηθεί, αλλά μένεις χωρίς παίκτη. Συν ότι ανάλογα με τα χρήματα που τον πληρώνεις είναι και τα χρήματα που θα πάρεις αν τον πουλήσεις.

Αναρτήθηκε στις Μπάλα ξώραφη, Super League. Ετικέτες: . 4 Σχόλια »

4 Σχόλια to “Αγωνιστικά θέματα Παναθηναϊκού (ποδοσφαιρικά)”

 1. Kanthar0s Says:

  Συμφωνώ με το ψέμα ολκής και το στερνό. Βασικά συμφωνώ με όλα.

  Απλά να πω για κάτι δημοσιογράφους που γράφουν ότι η ομάδα δεν έχει παίχτες με προσωπικότητα ή είναι άπειρη και τρίχες κατσαρές. Λες και το λάθος του Νάνο στο ματς με τη Βέροια ή οι λάθος τοποθετήσεις του Κουτρουμπή είναι θέμα ανικανότητας ή απειρίας. Θέμα (αν)ικανότητας είναι!

  • 4minister Says:

   Οι λάθος τοποθετήσεις του Κουτρουμπή είναι θέμα ανικανότητας. Το λάθος του Νάνο το θεωρώ περισσότερο θέμα λάθους ψυχολογίας, αφού βλέπει ότι οι ρέστοι συμπαίκτες τρέμουν. Ο παίκτης δεν είναι τίποτε συγκλονιστικό αλλά δείχνει να έχει τη θέση, με σχετικά περιορισμένες δυνατότητες.

   • Kanthar0s Says:

    Μπορεί και να είναι θέμα ψυχολογίας. Δεν το αποκλείω. Μου φάνηκε, πάντως, τραγικό λάθος που δεν συμβαίνει ούτε στο ερασιτεχνικό. Πλην αυτού, θα συμφωνήσω ότι, χωρίς πράγματι να είναι κάτι συγκλονιστικό, έδειξε σχετικά επαρκής για τη θέση. Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι τον Μινχ, αυτόν τον παιχταρά, και λέω που πάει το πρωτάθλημα!

    • 4minister Says:

     Κοτζάμ άπλας, ή κερατούκλης και πήρε Βας-βας, Γιατακαμπαρέ και διάφορους απίθανους. Τι να κάνουν οι άλλοι που δεν διαθέτουν την 25άρα ετήσια είσπραξη;

     Ας μην πω τίποτε για τον Μπόνγκ γιατί είμαι κιουρία και δεν κουτσομπολεύω …


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: