Το μεγάλο πλυντήριο

null
Εισαγωγή.

Σε περιπτώσεις σαν αυτή πολύ δύσκολα υπάρχουν ευρήματα και στέρεα στοιχεία. Είναι το ίδιο με την περίπτωση παντρεμένης γυναικός που «πνίγει το κουνέλι». Βλέπεις ότι κουνάει ουρίτσα, βλέπεις ντύσιμο που βάζει τον άντρα – τον κάθε άντρα, όχι μόνο τον σατράπη τον πρόστυχο – null σε διάθεση ερωτική. Μέχρι που την έχεις δει να μπαινοβγαίνει σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής, όπως λέγονται διακριτικά οι «οίκοι» συνεύρεσης. Δεν μπορείς όμως δημόσια ή επίσημα να ισχυριστείς το οτιδήποτε σχετικό, αφού ελλείπουν οι αποδείξεις. Μπορείς μόνο να τη σχολιάσεις κοινωνικά σε αντροπαρέα, ιδιαίτερα αν καταναλωθούν μερικές παγωμένες, που όλοι γνωρίζουμε ότι λύνουν τις γλώσσες. null

Κυρίως θέμα.

Έχουμε δυό ομάδες, έστωσαν η Ακαι η Β και οι πρόεδροί τους, εφεξής ο πρόεδρος Α και ο πρόεδρος Β. Στην Α ανήκει ο παίκτης Σαμουέλ Παιχτούρ, με χρηματιστηριακή αξία έστω 15 εκατομμύρια.

Παρένθεση. Ενδεικτικές αξίες παικτών ποδοσφαίρου διατίθενται στο transfearmarkt, όπου είναι λίγο τσιμπημένες, σαν να λέμε τιμές μαρκέ, πριν την έκπτωση.

Για τον Παιχτούρ το λοιπό ενδιαφέρεται κολασμένα η ομάδα Β. Όλα πάνε κατ’ ευχή και μαθαίνουμε ότι η πώληση στοίχισε τελικά 55 εκ!!
Ποτς γκενεν ατό, (μεγάλε Ογκουνσότο, χωρίς εσένα το ποδόσφαιρο δεν είναι πια το ίδιο) οέο;

Μια υπόθεση εργασίας για τη συγκεκριμένη ταμπακιέρα. Που δεν είναι αποκλειστικά η σωστή αλλά είναι μια από τις πιθανές. Ο πρόεδρος Α τάχει, το φυσάει το μπικικίνι. Μόνο που είναι «λεκιασμένο», τουτέστιν προέρχεται από δραστηριότητες ασύμφωνες με το Νόμο.

Αφού γίνουν τα παζάρια, «τόσα θέμε» λέει ο Α, «με σφάζεις μάνα μου, δε βγαίνω» λέει ο Β, κάπου τα βρίσκουν. Τότε σκάει ο Α το «ποίημα».

«Ντάξ’, θα μας δώκετε 12 και θα σας τον δώκουμε. Αλλά στα κοντράτα θα γράψουμε 55 κατομύργια». «Μέσα αδερφέ» αποκρίνεται ο Β και γένεται το νταραβέρι.

Τι σημαίνει τούτο στην πράξη. Ότι ο Α θα εισπράξει 12, θα γραφτούν 55, επομένως θα μπουγαδιάσει 43 – προ φόρων – που εφεξής είναι πεντακάθαρα. Με κοστολόγια 25-30% έχει καθαρίσει, ενώ αν πήγαινε στον κλεφτακούμπα θα του ‘πινε το αίμα, ούτε 20 εκ δεν θα του’ δινε στο χέρι. Ο δε Β είναι μέτοχος της ομάδας Β κατά 50%, που σημαίνει ότι θα δώσει 12, θα χρεώσει 55, τουτέστιν θα ψειρίσει τους συνεταίρους του 21,5 εκ (το 50% του 43). Και κάποια στιγμή η ομάδα μπαίνει στο άρθρο 99 (ή ανάλογα την περίσταση) και κλαίει κάθε πικραμένος πιστωτής, μέσα και οι εργαζόμενοι. Η τελευταία πρόταση άσχετη με το θέμα αλλά μου ‘ρθε και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας. null

Επιμύθιο.

Το παράδειγμα είναι αριθμητικά απλοποιημένο, γιατί μέρος της «υπεραξίας» εισπράττουν οι εμπλεκόμενοι μανατζαραίοι, κάποιοι υπάλληλοι ομοσπονδιών (ντόπιων και διεθνών) που κλείνουν τα μάτια και γενικά όποιος λόγω θέσεως μπορεί να τ’ αρπάξει, μαύρα και αφορολόγητα. Επίσης αντί να γίνει η χρηματική μεταφορά ανάμεσα στον πρόεδρο Α και τον πρόεδρο Β μπορεί να γίνει ανάμεσα στην υπεράκτια Χ και την υπεράκτια Ψ (ιδιοκτήτριες αντίστοιχα των ομάδων Α και Β), οπότε δεν βρίσκουν άκρη ούτε οι Διωκτικές Αρχές. Γιατί σε μια υπεράκτια – offshore τις λέμε στο χωριό μου την Καλαμαριά – είναι διαχειριστής πάντα ένα δικηγόρος, ο οποίος επικαλούμενος το επαγγελματικό απόρρητο δεν αποκαλύπτει ποιο ή ποια φυσικά πρόσωπα κατέχουν το πακέτο των μετοχών της. Και οι Διωκτικές Αρχές των χωρών Ακαι Β δεν μπορούν να τον πιέσουν αφού είναι δικηγόρος σε μια τρίτη χώρα. Πρέπει να αιτηθούν στη χώρα αυτή και εκείνη να συμφωνήσει να συνεργαστεί. Που εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων δεν συμφωνεί. Δηλαδή χέσε ψηλά κι’ αγνάντευε.
Επίσης το παράδειγμα κυρίως δεν αναφέρεται σε Ελληνικές ομάδες, αφού οι ξένες είναι οι πρώτες διδάξασες. Αν νομίζετε ότι οι δικοί μας παράγοντες είναι τα γατόνια και οι ξένοι είναι κουτόφραγκοι, είστε μακριά νυχτωμένοι και κοιμάστε μπρούμυτα με το κωλαρίνι σας ξεσκέπαστο. Ένα αγιάζι να πιάσει είστε εκτεθειμένοι. null Οι αλλοδαποί παράγοντες τα εφηύραν αυτά τα κόλπα και κάποιοι δικοί μας – λένε οι γλώσσες οι κακές, προσωπικά δ.ξ/δ.α. – τα ξεπατίκωσαν. Γι’ αυτό τα λέμε και κομπίνες (συνδυασμούς ή ακριβέστερα συνδυασμένες ενέργειες), ξένη λέξη δάνειο χρησιμοποιούμε. null Αν δεν υπήρχε ευνόητος και πολύ σοβαρός αποτρεπτικός λόγος μπορούν να μνημονευτούν ενδεικτικά ονόματα σχετικών ξένων ομάδων, πασίγνωστων στα πέρατα της οικουμένης. Που μπορούν να ονομάζονται και τα Μεγάλα Πλυντήρια, ενεργειακής κλάσης Α+++.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: