Έφυγε νύχτα

Το καιρό που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα το ποδόσφαιρο ήταν αντρικό σπορ. Τα γήπεδα ήταν στρωμένα με 3Α (υλικό οδοποιίας). Και οι εμπλεκόμενοι με το σπορ, από φιλάθλοι μέχρι προέδροι null λαϊκά παιδιά κατά πως πρέπει. Μετά μπήκανε στο άθλημα κάτι γραβατωμένοι μεταξωτοί φλώροι και έγινε το ποδόσφαιρο Θε’ μου σχώρα με.

Κείνο τον καιρό δεν νοείται πρόεδρος να διασκεδάζει σε μπουάτ-μουάτ και λοιπά φλώρικα. Η προεδράρα διασκέδαζε σε κοσμικά κέντρα (λαϊκιστί μπουζούκια). Αν δεν σπάσεις τα πιάτα σου, δεν πετάξεις τα λουλούδια σου, δεν απλώσεις χερούκλα στην τραγουδιάρα, γίνεται να διασκεδάσεις; Ποσώς.

Κλείστε τα μάτια και μπείτε παρατηρητές στα δρώμενα.null

Πήγε στη συνέχεια κάπου διακριτικά ο πρόεδρος με την τραγουδιάρα για το πονηρό και λίαν πρωί επιστρέφει στο ρημαδιακό του να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο του κορμί (πολύ κούραση να πετάς πιάτα μωρ’ αδερφάκι μου). Στο αμάξι – γιατί η προεδράρα δεν οδηγεί ποτέ αυτοκίνητο, μόνο αμάξι – επικρατεί πνιγηρή ατμόσφαιρα από τα σπίρτα (αναθυμιάσεις). Και κει πάνω η προεδράρα αποφασίζει να σχολάσει τον προπονητή. Εξάλλου τι τον θέλει; Αφού ο ίδιος του στέλνει τη σύνθεση με χαρτάκια. Κοιτάζει ρολόι και βλέπει ότι οι άλλοι που πάνε για μεροκάματο ξυπνάνε όπου νάναι. Μόλις μπει σπίτι (δεν υπήρχαν τότε κινητά που λύσανε τα προεδρικά χέρια) τηλεφωνεί στον αγαπημένο του δημοσιογράφο (γιουσουφάκι) και του υπαγορεύει τι να γράψει null στη φυλλάδα που εργάζεται. Και τα θέματα βρίσκουν το δρόμο τους.

Από τότε βγήκε το ρητό «έφυγε νύχτα». Γιατί η παραμονή του προπονητή κρινόταν κάθε νύχτα, δεν ήξερε τι του ξημερώνει. Αν η τραγουδιάρα είχε κάνει καλό … παιχνίδι έμενε ο κόουτς στη θέση του. Ή αν η προεδράρα ήταν κουρασμένη, έμενε σπίτι και κοιμόταν από νωρίς. Όχι όπως σήμερα που αποφασίζουν με το φως της μέρας, οι τωρινοί γραβατάκηδες φλώροι προέδροι. Έχουν παραμείνει ευτυχώς κάτι σπάνιες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο πρώην (;) πρόεδρας του Σουβλακιακού, για να μη χαθεί το υπόδειγμα, πως πρέπει νάναι ο πρόεδρας ο σωστός, ο πρόστυχος …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: